Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ➽ Καμιά στήριξη στο κράτος-δολοφόνο ➽ Καμιά συμμετοχή στη σφαγή σε Λίβανο και Παλαιστίνη ➽ Στους δρόμους ενάντια στον ανεφοδιασμό της πολεμικής μηχανής από τη «Motor Oil» ➽ Με αφορμή και το πρόσφατο μεγάλο βιομηχανικό «ατύχημα», την έκρηξη και τη φωτιά στο διυλιστήριο

Καμιά στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, καμιά συμμετοχή στη σφαγή σε Λίβανο και Παλαιστίνη

Στους δρόμους ενάντια στον ανεφοδιασμό της πολεμικής μηχανής από τη «Motor Oil»

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Την απαίτησή τους να σταματήσει το μακελειό που έχει εξαπολύσει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ σφαγιάζοντας τον λαό της Παλαιστίνης και βομβαρδίζοντας τον Λίβανο με χιλιάδες θύματα, θα διαδηλώσουν δεκάδες σωματεία και φορείς, αύριοΣάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Η κινητοποίηση, που γίνεται με αφορμή το πρόσφατο μεγάλο βιομηχανικό «ατύχημα», την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε στο διυλιστήριο της «Motor Oil» στην περιοχή, προβάλλει την απαίτηση να σταματήσει κάθε στήριξη της Ελλάδας στο συνεχιζόμενο μακελειό και η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για τον σκοπό αυτό.

Όπως έχουν αναδείξει τα σωματεία, ανάμεσα στις κερδοφόρες δραστηριότητες του συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου συμπεριλαμβάνεται και ο ανεφοδιασμός δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα, σε μια περίοδο που η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα στη Μέση Ανατολή.

Τα σωματεία της Πελοποννήσου καλούν σε προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ, προκειμένου να μεταβούν με πορεία στον χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Επίσης, λεωφορεία για την κινητοποίηση των Σωματείων το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στους Άγιους Θεοδώρους δρομολογούνται από σωματεία και φορείς.

ΠΑΜΕ: Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των συνδικάτων απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ«Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!», είναι το σύνθημα που προτάσσει. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα «να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων και να δείξουν και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό!Να σταματήσουν τώρα οι ανεφοδιασμοί του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ».

«Τη στιγμή που μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής θεωρούνται κόστος, η κερδοφορία του ομίλου αυξάνεται μέσω και του ανεφοδιασμού δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να συνεχίζουν το μακελειό στη Γάζα και στον Λίβανο, βάζοντας φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή», σημειώνει το ΠΑΜΕ. Απαιτεί: Να σταματήσει η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης, με ουσιαστικό κρατικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.

Δεκάδες αποφάσεις συμμετοχής

Τα καλέσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση διευρύνονται με νέες αποφάσεις. Μέχρι στιγμής, κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει τα εξής σωματεία της Αττικής και της Πελοποννήσου:

Ενέργειας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας, Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας Κορινθίας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, Υπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα Μεσσηνίας, Γάλακτος Τροφίμων-Ποτών Μεσσηνίας, Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παράρτημα Καλαμάτας Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σικυώνας-Ξυλοκάστρου, Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Κορινθίας, Σωματείο Εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό, Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, Σωματείο ΔΕΥΑ Συκιωνίων, Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου (μέλος της ΟΓΕ), Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ναυπλίου, Εμποροϋπαλλήλων ΑθήναςΟΤΑ Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Κατεργασίας Ξύλου Αττικής, Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ),  ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ, Συνταξιούχων Αγίων Αναργύρων - Καματερού - Ιλίου - Πετρούπολης, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης η ΕΕΔΥΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας. Καλεί επίσης και η ΟΕΝΓΕ. Την κινητοποίηση στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.