Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ➽ Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η «κόκκινη πολιτεία» στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» ➽ ΚΝΕ: Η προσπάθεια παρεμπόδισης του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη θα πέσει στο κενό! ➽ Απαράδεκτη προσπάθεια της διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ

*

50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το «ταξίδι» του 50ου Φεστιβάλ στην Αθήνα

50 Στιγμιότυπα από 50 Φεστιβάλ

*

50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η «κόκκινη πολιτεία» στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου»

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θ. Κωτσαντής

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 14/9, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η προσπάθεια παρεμπόδισης του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη θα πέσει στο κενό!

Σε ανακοίνωσή του για την προσπάθεια παρεμπόδισης του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσπάθεια της διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος "Παύλου Μελά" στη Θεσσαλονίκη να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη.

Συγκεκριμένα, παρότι ο Δήμος Παύλου Μελά και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έχουν παραχωρήσει τον χώρο του πρώην στρατοπέδου για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση, ανακαλύπτοντας προφάσεις, ζητά να ανακληθεί η άδεια παραχώρησης, παρά το γεγονός ότι το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και χρόνια.

Είναι φανερή η ενόχληση διάφορων μηχανισμών από την αγωνιστική δράση της ΚΝΕ και από τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Ό,τι και να κάνουν, η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό! Ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης θα αγκαλιάσουν γι’ άλλη μια φορά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και θα "βουλιάξουν" το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και τις 3 μέρες του Φεστιβάλ, που κορυφώνεται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα».

902

 

Η νεανική πολιτεία που στήθηκε στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες νέους και νέες, τους ανθρώπους όλων των ηλικιών στο μεγάλο ραντεβού με την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Οι χιλιάδες επισκέπτες, σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, θα μπορούν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μεγάλους καλλιτέχνες και αφιερώματα, αλλά και το αναβαθμισμένο περιεχόμενο των Στεκιών.

Ξεχωρίζουν οι κεντρικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Σήμερα Πέμπτη 12/9 στις 7.30 μ.μ., στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων η εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο «25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία - Οταν η τέχνη αντιστέκεται στη βαρβαρότητα», όπου θα μιλήσουν ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα και η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σήφης Στάμου, σκηνοθέτης.

Στην εκδήλωση θα φωτιστούν πλευρές που αναδεικνύουν την αξία της καλλιτεχνικής δημιουργίας που αποτυπώνει, εμπνέεται και ζωντανεύει τους αγώνες των λαών ενάντια στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που γίνεται η φωνή των καταπιεσμένων, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Άλλωστε, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ζωής, με το πρόγραμμα και το περιεχόμενό του όλες αυτές τις δεκαετίες, έχει βάλει τη δική του αγωνιστική «σφραγίδα» στην προώθηση της προοδευτικής Τέχνης, του Πολιτισμού.

Αύριο Παρασκευή 13/9 στις 8 μ.μ., στη Λαϊκή Σκηνή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Υπάρχει διέξοδος από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων, ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός». Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

Θεματικά στέκια και μεγάλη έκθεση

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η κεντρική έκθεση με τίτλο «Η νέα εποχή στην Τεχνολογία απαιτεί μία νέα εποχή στην κοινωνία». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 3 θεματικές ενότητες: «Ο ταξικός χαρακτήρας του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης», «Η νέα κρίση που έρχεται, η όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα», «Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης Στέκι Φοιτητών, Στέκι Μαθητών, Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, Στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, Στέκι για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών, Στέκι αθλητισμού και Στέκι πολιτισμού, Στέκι νέων στρατευμένων. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα εκτεθεί αρχειακό υλικό από την ιστορία και την πορεία του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν παιδότοπος και γωνιά για τους μικρούς φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Ενώ προγραμματίζεται και διήμερο τουρνουά σκάκι.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του τριημέρου

Αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη

  • Κεντρική Σκηνή:

Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη. Επιμέλεια: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

  • Λαϊκή Σκηνή:

Ο Σωτήρης Μπαλλάς σε ένα μουσικό αφιέρωμα από το πολιτικό τραγούδι στο λαϊκό. Μαζί του η Μέλπω Αλεξανδροπούλου.

Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων:

Ravels

Koza Mostra

Γκιντίκι

  • Μαθητική Σκηνή:

Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα Melifluo και Αρκαντάσηδες.

Hip hop live με Tiny Jackal, Raibo και Dj Lefkay.

Μουσικό πρόγραμμα με τους Baildsa.

Αύριο Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

  • Κεντρική Σκηνή:

Αφιέρωμα στην Μαρία Δημητριάδη, σε επιμέλεια Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Τραγουδούν Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης.

Δημήτρης Μπάσης - Μαζί του η Kalliope.

  • Λαϊκή Σκηνή:

«Ορχήστρα το λαϊκό». Τραγουδούν: Μαρία Φραγκούλη, Λάμπρος Καυκούλας, Νίκος Ταλέας.

Βάσω Βασιλειάδου

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων:

«Μωζάικ»

Νεφέλη Φασούλη

Δημήτρης Μυστακίδης

  • Μαθητική Σκηνή:

Stand-up comedy με τους: Θανάση Γκατζόλη, Χρύσα Κατσαρίνη, Χριστίνα Μπάκου, Αλέξανδρο Μουρατίδη.

Buzz

Anser

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

  • Κεντρική Σκηνή:

«Ρίξε κόκκινο στη νύχτα» - αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Επιμέλεια: Διονύσης Τσακνής. Ερμηνεύουν: Διονύσης Τσακνής, «Κίτρινα Ποδήλατα», Μιρέλα Πάχου, Steve Tesser.

Μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

  • Λαϊκή Σκηνή:

Ο Κώστας Καρμπάς και ο Γιώργος Αετόπουλος σε ένα αφιέρωμα από το ροκ τραγούδι στο λαϊκό.

Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

  • Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων:

Urban Pulse

Banda Entopica

  • Μαθητική Σκηνή:

Rast Maqam

Tserna

«Κοινοί Θνητοί»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.