Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Δημήτρης Κουτσούμπας ➽ Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον χώρο της ΔΕΘ προς το site του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» «Οικονομικού Ταχυδρόμου» ➽ VIDEO

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, στο site του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» (VIDEO)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε το Σάββατο συνέντευξη στον χώρο της ΔΕΘ στο site του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» (ot.gr).  

Αρχικά αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη που έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη και κορυφώνονται σήμερα με την ομιλία του στις 8.30 μ.μ., ενώ μίλησε και για την επίσκεψη του προέδρου του σωματείου της «Amazon» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση, τονίζοντας ότι «γίνονται διεργασίες και στην αμερικανική κοινωνία».

Στη συνέχεια, ειδική αναφορά έκανε στα πολεμικά μέτωπα που μαίνονται στη Γάζα και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων, συνεχίζουν να στηρίζουν το καθεστώς Νετανιάχου που δολοφονεί ανθρώπους στη Γάζα και πλέον και στη Δυτική Όχθη. Εκτενή αναφορά έκανε, επίσης, και στις εξελίξεις με το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός να είναι έτοιμος, να επαγρυπνεί», γιατί έχει ανοίξει η βεντάλια των διεκδικήσεων που θα οξύνουν παραπέρα όλες τις αντιθέσεις. 

Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη έπεισαν την κοινωνία, λέγοντας πως το ζήτημα της ακρίβειας, για παράδειγμα, στο ρεύμα, στο νερό και στα τρόφιμα «είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται συνολικότερη αντιμετώπιση» και δεν λύνεται με ημίμετρα.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος» και ότι «τα πάντα φαίνεται να βαδίζουν αργά, όμως αυτή η περίοδος δεν είναι χαμένη, είναι η περίοδος που πρέπει να προετοιμάσεις τον ελληνικό λαό, τη νεολαία να σκεφτεί, να οργανωθεί, να την διαφωτίσεις γιατί γίνονται όλα αυτά».

Για την οργάνωση, την πάλη και τη διεκδίκηση μέσα από σωματεία και συλλόγους, επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη οργανωτικότητα και πρόσθεσε: «Ο αγώνας πρέπει να αποκτά αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, να στρέφεται δηλαδή ενάντια στο ίδιο το σύστημα. Χρειάζεται μια νέα κοινωνία, ο καπιταλισμός έφαγε τα ψωμιά του, έχει φτάσει στο απόγειό του, δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο».

Για το αν υπάρχει αντιπολίτευση ή όχι, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι ψεύτικο ιδεολόγημα ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, οι μεγάλοι αγώνες που έγιναν, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις για κάθε ζήτημα και με σημαντική ένταση σε αιτήματα που ανοίγουν δρόμους και μας πάνε μπροστά».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η ίδια η ΝΔ «θεωρεί προνομιακούς αντιπάλους» τα άλλα αστικά κόμματα και «θέλει να ανασυσταθεί ο άλλος πόλος» που θα ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα συμβάλλει και στην απόσπαση ευρύτερης συναίνεσης. Για όλα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «ήταν λογική συνέχεια του εκφυλισμού του». 

Στάθηκε και στη μετωπική σύγκρουση τρένων που αποφεύχθηκε την Παρασκευή στο «παρά πέντε», λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας πως «δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους και τα ΜΜΜ» και τόνισε όσον αφορά για το έγκλημα στα Τέμπη ότι «θα πρέπει να δικαστούν επιτέλους οι υπεύθυνοι που είναι και πολιτικά πρόσωπα και οι υπόλοιποι διοικητικοί, θα πρέπει αυτό το ζήτημα να κρατιέται στην επικαιρότητα και να συνεχιστεί ο αγώνας, να μην ξεχαστεί».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.