Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

350 μέρες ➽ Δεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες του Ισραηλινού στρατού! ➽ Στρατιώτες δολοφονούν Παλαιστίνιους και τους πετάνε από την ταράτσα κτιρίου! (VIDEO) ➽ Το κράτος-τρομοκράτης εντείνει τις επιθέσεις στον Λίβανο και τις στρατιωτικές προετοιμασίες ➽ Στο πλευρό του η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΝΕΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Στρατιώτες δολοφονούν Παλαιστίνιους και τους πετάνε από την ταράτσα κτιρίου!

Παρασκευή 20/09/2024 - 10:27

Στρατιώτες του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ σκοτώνουν Παλαιστίνιους και τους πετάνε από την ταράτσα κτιρίου!

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και επαληθεύτηκαν από το «Al Jazeera», Ισραηλινοί στρατιώτες σπρώχνουν με κλωτσιές (!) πτώματα Παλαιστινίων από μια στέγη αφού τους σκότωσαν, μετά από ακόμα μια επιδρομή την Πέμπτη στην κατεχόμενη πόλη Qabatiya στη Δυτική Όχθη.

Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην επιδρομή.

Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε επίσης πυρ εναντίον μιας ομάδας δημοσιογράφων που βιντεοσκοπούσαν την επιδρομή από ένα κοντινό κτίριο.

902

Το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτης εντείνει τις επιθέσεις στον Λίβανο και τις στρατιωτικές προετοιμασίες

Πηγή: Associated Press

Σε γενικότερη ανάφλεξη οδηγεί την Μέση Ανατολή το ισραηλινό κράτος - τρομοκράτης, κλιμακώνοντας τις επιδρομές στον Λίβανο και προωθώντας όλο και περισσότερα στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του. 

Μετά τις δύο άνευ προηγουμένου τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, το Ισραήλ εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως η αεροπορία «έπληξε περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές». Την ίδια ώρα, το πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή Νακούρα του Λιβάνου.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν οι πιο έντονοι από τον Οκτώβρη του 2023, οπότε και άρχισε η σφαγή στη Γάζα και η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ. Ξένα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πάνω από 70 αεροπορικές επιδρομές σε όλο τον νότιο Λίβανο.

Συγκεντρώνονται ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα με τον Λίβανο

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Χ. Χαλεβί, ενέκρινε τα σχέδια μάχης για το «βόρειο μέτωπο».

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γ. Γκάλαντ, δήλωσε ότι η θέση του Ισραήλ στον βορρά «έχει ευκαιρίες αλλά και βαριά ρίσκα» και ότι πλέον η χώρα έχει εισέλθει σε «μία νέα φάση πολέμου». Πρόσθεσε πως η Χεζμπολάχ «βάλλεται» και η σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της «θα συνεχιστεί».

Ήδη, ο ισραηλινός στρατός έχει μεταφέρει μια μεραρχία στο βόρειο τμήμα της χώρας, την 98η μεραρχία, που μέχρι πρότινος ήταν στη Λωρίδα της Γάζας. 

Χ. Νασράλα: Οι ισραηλινές επιθέσεις ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου

Στο διάγγελμα στο οποίο προχώρησε χτες ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χ. Νασράλα, χαρακτήρισε τις διήμερες τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ανατινάζοντας χιλιάδες συσκευές επικοινωνίας, πράξη που ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου», ενώ διαβεβαίωσε ότι η λιβανέζικη οργάνωση παραμένει ετοιμοπόλεμη και θα προχωρήσει σε αντίποινα κατά του Ισραήλ σε τρόπο και χρόνο που θα επιλέξει εκείνη.

Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβίασε κάθε «κόκκινη γραμμή», ενώ αναγνώρισε πως ο εχθρός έχει τεχνολογική υπεροπλία λόγω της στήριξης της «Δύσης». Διαβεβαίωσε δε ότι παρά το «σοβαρό» και «άνευ προηγουμένου» πλήγμα, η ηγεσία και η υποδομή της Χεζμπολάχ «παρέμειναν ανέγγιχτες», ενώ διαμήνυσε πως η οργάνωση θα συνεχίζει να μάχεται και πως δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων «όσο ο εχθρός δεν σταματά τον πόλεμό του στη Γάζα».

Από την πλευρά του Ιράν, ο στρατηγός Χ. Σαλαμί, που ηγείται των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ανέφερε ότι διαβεβαίωσε τον Νασράλα πως το Ισραήλ «θα αντιμετωπίσει μία συντριπτική απάντηση από τον Αξονα της Αντίστασης» και πως τέτοιες τρομοκρατικές πράξεις είναι αναμφίβολα «αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος και των επανειλημμένων αποτυχιών».

Από χθες το πρωί, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τουλάχιστον 17 επιθέσεις εναντίον 14 ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως δυο μέλη του «έπεσαν στη μάχη» στον βορρά.

Τροφοδοτούν την εγκληματική δράση του Ισραήλ

Την ίδια ώρα, η υποκρισία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ...χτυπάει ταβάνι, καθώς κάνουν «εκκλήσεις» για διπλωματική λύση αλλά εξοπλίζουν συνεχώς το Ισραήλ και έχουν στείλει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις για να το προστατεύσουν, αφού στρατηγικός τους στόχος είναι το μέτωπο απέναντι στο Ιράν. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θεωρεί πως «μπορεί να επιτευχθεί» διπλωματική λύση στη σύγκρουση του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ και αυτή «είναι η καλύτερη επιλογή», δήλωσε χθες η εκπρόσωπός του. 

Από την πλευρά του, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άν. Μπλίνκεν, κάλεσε «όλα τα μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση», σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο του. Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, είπε πως οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να συγκεντρώνουν στοιχεία»...

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, απευθύνθηκε με βίντεο στους «φίλους του» πολίτες του Λιβάνου, υποστηρίζοντας πως «υπάρχει διπλωματική οδός» και ο πόλεμος «δεν είναι αναπόφευκτος».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.