Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΚΕ: Κυβέρνηση και ΕΕ βρίσκουν λεφτά για να επιβάλουν τον θεσμό των επί πληρωμή χειρουργείων αλλά όχι για να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων — Σύσκεψη Μητσοτάκη για την Υγεία: Εξαγγελίες για «δωρεάν» χειρουργεία, χωρίς προσωπικό και υποδομές για να συγκαλυφθεί η απογείωση της εμπορευματικής δράσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κυβέρνηση και ΕΕ βρίσκουν λεφτά για να επιβάλουν τον θεσμό των επί πληρωμή χειρουργείων αλλά όχι για να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων

Τρίτη 10/09/2024 - 18:59

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (βλ. κάτω) αναφέρει:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας δεν προαναγγέλλει καμία θετική εξέλιξη για την υγεία του λαού. Αποτελεί ένα ακόμα φθηνό προπαγανδιστικό τρικ της κυβέρνησης, για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική που προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που διαλύει την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, μετά τις αυξήσεις στα φάρμακα, η ΝΔ έρχεται να προωθήσει πιο αποφασιστικά την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Οι εξαγγελίες, για κάποια δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση και η ΕΕ βρίσκουν λεφτά, για να επιβάλουν τον θεσμό των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, αλλά δε βρίσκουν για να ανοίξουν τις εκατοντάδες κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και να μειωθούν οι τεράστιες λίστες αναμονής της ντροπής».

902

ΣΥΣΚΕΨΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Εξαγγελίες για «δωρεάν» χειρουργεία, χωρίς προσωπικό και υποδομές για να συγκαλυφθεί η απογείωση της εμπορευματικής δράσης

Πηγή επάνω φωτό: Eurokinissi

Τρίτη 10/09/2024 - 15:19

Μία από τις κυβερνητικές προτεραιότητες στο χώρο της Υγείας, για να «τρέξει» ακόμη περισσότερο η πολιτική της εμπορευματοποίησης, είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υλοποίηση των απογευματινών χειρουργείων, στη λογική του «κόστους - οφέλους» που ασπάζονται όλα τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ. 

Θέλοντας να εξωραΐσει αυτή την αντιδραστική αλλαγή και κυρίως τις συνέπειες που θα έχει για τις λαϊκές οικογένειες αυτό το μέτρο που θα τις αναγκάσει να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν για μια επέμβαση, ο πρωθυπουργός πήγε σήμερα στο υπουργείο Υγείας για να διαφημίσει τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα γίνουν 37.500 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αριθμός σταγόνα στον ωκεανό της τεράστιας λίστας που υπάρχει σε κάθε Νοσοκομείο για μια επέμβαση, και υπό την αίρεση ότι θα το δεχθεί η Κομισιόν. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αυτή η «φιλολαϊκή» εξαγγελία αντικειμενικά είναι στον «αέρα» από την ίδια την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, με τα τα τεράστια κενά σε υγειονομικούς και σε υποδομές. 

«Σκοπός μας είναι μέσω αυτού του προγράμματος να μειώσουμε σημαντικά τις λίστες αναμονής ως προς τα χειρουργεία, ξεκινώντας από τα παλαιότερα περιστατικά και πηγαίνοντας προς τα πιο καινούρια», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αποσιωπώντας ότι η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα αποσαθρώσει ακόμη περισσότερο την τακτική λειτουργία των Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες οικογένειες να σπρώχνονται στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. 

Η ίδια η μέχρι σήμερα εμπειρία, από την λειτουργία αυτού του κατάπτυστου μέτρου που απογειώνει την εμπορευματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, δείχνει ότι οι λίστες αναμονής κάθε άλλο παρά μειώθηκαν. Άλλωστε, μετά την ολοκλήρωση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, η κανονικότητα θα είναι η πληρωμή των ασθενών για να χειρουργηθούν. Εάν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να μειώσει τις τεράστιες λίστες αναμονής και όχι να επεκτείνει την εμπορευματοποίηση θα έκανε προσλήψεις και θα άνοιγε τις εκατοντάδες κλειστές χειρουργικές αίθουσες. 

Στην κατεύθυνση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με την λογική της «ανταγωνιστικής επιχείρησης» και του ασθενούς - πελάτη», στην σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης η πορεία εκτέλεσης των έργων αναβάθμισης τμημάτων επειγόντων περιστατικών και άλλων εγκαταστάσεων στις δομές του ΕΣΥ, δηλαδή αναβαθμίσεις με όρους ξενοδοχειακής ανακαίνισης, σε συνδυασμό με «βέλτιστες πρακτικές» για την υποδοχή και κατανομή περιστατικών.

Συζητήθηκαν, ακόμη, ο σχεδιασμός για την δήθεν περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, την στιγμή που η υποστελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων χτυπά «κόκκινο».

Και η σημερινή σύσκεψη εντάσσεται στην αγωνιώδη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το «μαύρο» - «άσπρο»  στον τομέα της υγείας, την ώρα που ασθενείς, συνοδοί και υγειονομικοί στενάζουν καθημερινά στα νοσοκομεία και στις δημόσιες μονάδες υγείας. Να καλλιεργήσει επίσης κλίμα αναμονής και προσδοκιών αλλά και ψευδαισθήσεων ότι μπορεί να «συνυπάρξει ειρηνικά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας», την στιγμή που τα κέρδη των ιδιωτικών μονοπωλίων της υγείας «χαίρουν άκρας υγείας», «αρμέγοντας» και εκμεταλλευόμενα στο έπακρο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δημόσιο σύστημα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.