Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑ ➽ Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεργασία με την εταιρία-δολοφόνο «Lockheed Martin», βασικό προμηθευτή οπλισμού του κράτους που σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης


 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑ

Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεργασία με την εταιρία – δολοφόνο «Lockheed Martin»

Πέμπτη 05/09/2024 - 17:29

Δυναμική κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, με αίτημα να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεργασία του με την εταιρία – δολοφόνο «Lockheed Martin».

Οι φοιτητές με τα συνθήματά τους, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πικέτες με τα αιτήματά τους στα χέρια, ξεκαθάρισαν πως δεν δέχονται η επιστήμη και η έρευνα των πανεπιστημίων να αξιοποιούνται για πολεμικούς σκοπούς, το ίδιο το ΕΚΠΑ να συνάπτει συμφωνία με μια οπλοβιομηχανία που αποτελεί βασικό προμηθευτή οπλισμού του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον παλαιστινιακό λαό.

 

Έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι φοιτητές, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ δέχτηκαν αντιπροσωπεία των Φοιτητικών Συλλόγων που έθεσε τα αιτήματά τους. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ο αντιπρύτανης φοιτητικής μέριμνας του Ιδρύματος, που εκπροσώπησε την διοίκηση, δήλωσε πως η πρυτανεία και η κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών έχουν παντελή άγνοια σχετικά με την συμφωνία, παίζοντας τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, την ίδια στιγμή που είναι δημοσιευμένη η απόφασή συνεργασίας του τμήματος του ΕΚΠΑ με την εταιρία.

Σε ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Οι φοιτητές το έχουμε ξεκάθαρο και δεν ξεγελιόμαστε. Το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολέμους έχει ως συνέπεια και την αξιοποίηση των πανεπιστημίων μας με διάφορους τρόπους σε αυτούς, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ξεκαθαρίζουμε: ΔΕΝ ανεχόμαστε καμία εμπλοκή- καμία συμμετοχή – καμία αξιοποίησή ερευνητών και φοιτητών για τα πολεμοκάπηλα τους σχέδια, για να σφαγιάζονται λαοί σε όλο τον κόσμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, δυναμώνουμε την πίεση έτσι ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη συνεργασία που πηγαίνει κόντρα στο αίσθημα, στην σαφή θέση που έχουμε πάρει από κοινού φοιτητές- ερευνητές- εργαζόμενοι και μεγάλη μερίδα του διδακτικού προσωπικού στα πανεπιστήμια. Αυτής της σωστής πλευράς της ιστορίας με του λαούς που παλεύουν για λευτεριά και δίκιο και όχι με τους ιμπεριαλιστές που κοιτάνε πως θα ξαναμοιράσουν τα κέρδη τους σφαγιάζοντας του λαούς.

Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε με νέες κινητοποιήσεις!

Απαιτούμε:

  • H πρυτανεία του ΕΚΠΑ και η κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών να σταματήσουν τώρα την συνεργασία με την ''Lockheed Martin'', να μην πραγματοποιηθεί καμία ερευνητική διαδικασία για τις ανάγκες της.
  • Να μην αξιοποιείται η έρευνα, η επιστήμη που μαθαίνουμε για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του.
  • Να σταματήσει η πολεμική εμπλοκή της χώρας μας στην γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.