Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενόψει χερσαίας εισβολής ➽ Η Βρετανία μεταφέρει και άλλα στρατεύματα στην Κύπρο ➽ Οι βομβαρδισμοί γίνονται ώστε να εισέλθουν «οι μπότες του κατοχικού στρατού στο εχθρικό έδαφος», λέει ο αρχηγός των IDF

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Σαρωτικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο στη διάρκεια της νύχτας, ενόψει χερσαίας εισβολής

Πέμπτη 26/09/2024 - 08:33

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλο ένα κύμα σαρωτικών βομβαρδισμών στον Λίβανο, στοχεύοντας κυρίως την πόλη Μπάαλμπεκ στην Κοιλάδα του Μπεκαά, σπέρνοντας τον θάνατο μεταξύ των αμάχων, ανάμεσά τους μία ολόκληρη οικογένεια στην πόλη Σαάτ.

Η γειτονική πόλη Γιουνίν βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο της ισραηλινής επιθετικότητας, στοχεύοντας το βενζινάδικο στον διεθνή δρόμο. Στόχος έγιναν ακόμη το Αλ Νάμπι και τα περίχωρά του, η Αλ Χαντέρ, η Μπαζαλία και η Ντουρούς, η οποία υπήρξε θύμα βίαιων βομβαρδισμών εναντίον κατοικιών και καταστημάτων. Σύμφωνα με το λιβανέζικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ένα από τα πλήγματα στην Μπααλμπέκ στόχευε ένα κτίριο στη συνοικία Μαχάτα, δίπλα στο σπίτι του ΓΓ του «Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ» Αλί Γιουσέφ Χιτζάζι, που οδήγησε στον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων αλλά όχι του Χιτζάζι, που δεν ήταν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

Οι αεροπορικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού προκάλεσαν τον θάνατο 72 ανθρώπων σε ολόκληρο τον Λίβανο την Τετάρτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου και πλέον ο αριθμός των νεκρών από τους σαρωτικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες ξεπερνά τους 620.

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις αεροπορικές επιδρομές την ώρα που προετοιμάζεται και για χερσαία εισβολή. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου μίλησε περί προετοιμασίας για «πιθανή είσοδο» των στρατευμάτων του στον Λίβανο για να πλήξουν την Χεζμπολάχ, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη.

«Εξαπολύουμε επιθέσεις όλη μέρα (...) για να προετοιμάσουμε την πιθανή είσοδό σας (...) ώστε να συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ», είπε σε στρατιώτες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Πηγή: Associated Press

Το θέμα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Για επίγεια «κόλαση» μίλησε ο ΓΓ του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης που ήταν αφιερωμένη στην κρίση, επιμένοντας πως ο Λίβανος βρίσκεται στο «χείλος της αβύσσου» και δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει νέα «Γάζα».

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κάλεσε το ΣΑ του ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για «άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα». Σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, η Γαλλία πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός 21 ημερών στον Λίβανο ώστε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολάχ, ανέφερε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εξάλλου, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει «την κλιμάκωση στον Λίβανο» και τη Χεζμπολάχ να παύσει πυρ, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει «με τα μπούνια» τα ισραηλινά εγκλήματα.  

Από την άλλη, το Ιράν, σύμμαχος της λιβανικής Χεζμπολάχ, τόνισε πως θα υποστηρίξει τη Βηρυτό «με όλα τα μέσα» σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος απόλυτης καταστροφής», προειδοποίησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, κατά τον οποίο το Ισραήλ ξεπέρασε «όλες τις κόκκινες γραμμές».

902

Η Βρετανία μεταφέρει και άλλα στρατεύματα στην Κύπρο

Πηγή: Associated Press

Την αποστολή εκατοντάδων ακόμα Βρετανών στρατιωτών στην Κύπρο, επικαλούμενο πιθανή επιχείρηση για την απομάκρυνση Βρετανών πολιτών από τον Λίβανο, ανακοίνωσε το Λονδίνο, με φόντο την επέκταση των δολοφονικών επιχειρήσεων του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου και τη στήριξη που του παρέχουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

«Οι Βρετανοί υπήκοοι πρέπει να εγκαταλείψουν τον Λίβανο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Τζον Χίλι, συμπληρώνοντας ότι «περίπου 700 στρατιωτικοί» θα σταλούν «τις προσεχείς ώρες» στην Κύπρο, επικαλούμενος πιθανή εσπευσμένη επιχείρηση απομάκρυνσης υπηκόων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, οι εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες θα μεταβούν στην Κύπρο, ενισχύοντας τη βρετανική παρουσία που έχει ήδη αναβαθμιστεί στην περιοχή, με δύο πλοία του πολεμικού Βασιλικού Ναυτικού (RFA Mouts Bay, HMS Duncan), αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι δε βρετανικές βάσεις στην Κύπρο έχουν ήδη διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο σε ευρωατλαντικές επεμβάσεις στην περιοχή, μεταξύ άλλων στις αμερικανοβρετανικές επιδρομές στην Υεμένη, στην αναχαίτιση των ιρανικών αντιποίνων για το ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό κ.ά.

Ο Τζον Χίλι μίλησε ακόμα για το «πόσο ευμετάβλητη είναι η κατάσταση» και ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνησή μας διασφαλίζει ότι όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί για την υποστήριξη των Βρετανών υπηκόων σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί».

Θυμίζουμε ότι ήδη από το καλοκαίρι καταγράφεται μεγάλη αύξηση πτήσεων μεταγωγικών αεροπλάνων της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Κύπρο προς τη Βηρυτό, με αφετηρία τη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι.

Στην Κύπρο βρίσκεται επίσης από τον περασμένο Οκτώβρη σε ετοιμότητα μια επίλεκτη μονάδα της βρετανικής Ειδικής Υπηρεσίας Αεροπορίας (SAS).

902

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Οι βομβαρδισμοί γίνονται ώστε να εισέλθουν «οι μπότες» του κατοχικού στρατού στον Λίβανο, λέει ο αρχηγός των IDF

Πηγή: Associated Press

Μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του αρχηγού των δυνάμεων του βορρά, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ο αρχηγός των IDF, στρατηγός Χερτζ Χαλέβι, μιλώντας σε μονάδες του στρατού είπε: «Ακούτε τα αεροσκάφη από πάνω μας- χτυπάμε όλη την ημέρα. Αυτό γίνεται τόσο για να προετοιμάσουμε το έδαφος για την πιθανή εισβολή σας (...) αργότερα σήμερα, θα λάβει (σ.σ η Χεζμπολλάχ) μια πολύ ισχυρή απάντηση. Ετοιμαστείτε. (...) Για να το πετύχουμε αυτό, προετοιμάζουμε τη διαδικασία ενός ελιγμού, που σημαίνει ότι οι στρατιωτικές σας μπότες, οι μπότες ελιγμού σας, θα εισέλθουν στο εχθρικό έδαφος»! 

Κάθε ώρα που περνάει το κράτος-δολοφόνος με την στήριξη των συμμάχων του προετοιμάζει το «έδαφος» για να σπρώξει ολόκληρη την περιοχή προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Οι σφαγές επί του πεδίου συνοδεύονται από τις πολεμοκάπηλες κραυγές για επικείμενη χερσαία εισβολή στον Λίβανο τη στιγμή που ο κατοχικός στρατός συνεχίζει τη γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.