Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ➽ Παρεμβάσεις για Τέμπη ➽ και ΛΑΡΚΟ ➽ 2 VIDEO

 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Παρέμβαση στην Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το έγκλημα των Τεμπών

Παρέμβαση στη συζήτηση με τον Josef Doppelbauer, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Επιτροπής Μεταφορών (TRAN)του Ευρωκοινοβουλίου, αναδεικνύοντας τις αιτίες και τους υπεύθυνους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.


Παίρνοντας το λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα εξής:

«Ενάμιση χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών, στην Ελλάδα με θύματα 57 νεκρούς  και  οι συγγενείς των θυμάτων όπως κι ο ελληνικός λαός απαιτούν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη όπως επιχειρείται με το  θάψιμο της αλήθειας, την απόκρυψη σημαντικών στοιχείων του εγκλήματος και τον αποπροσανατολισμό από την κυβέρνηση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν, για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες των αρμόδιων υπουργών τους,  της ιδιοκτησίας της "Hellenic Train", του ΟΣΕ και των στελεχών τους, όπως και αυτές του σταθμάρχη.

Είναι καθαρό ότι ένοχη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι η πορεία  της απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, της κατάτμησης και της παράδοσης τους στους ομίλους. Είπατε στην ομιλία σας ότι "θα πρέπει να μειωθεί κι άλλο το κόστος". Μα ακριβώς ένοχη για τέτοια εγκλήματα είναι η υποχρηματοδότηση κι η τεράστια έλλειψη μόνιμου προσωπικού  με βάση την πολιτική περί "κόστους - οφέλους που καταδικάζει το σιδηρόδρομο να είναι "γυμνός" από το σύστημα ασφαλείας ΕΤCS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Αμαξοστοιχιών) κι από το ERTMS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη ΕΕ. Γιατί για τα συστήματα ασφαλείας ισχύει ότι μόλις στο 18% του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου υπάρχει κάλυψη από το ERTMS και μόλις και μετά βίας σε 4 κράτη - μέλη ξεπερνά το 30% η κάλυψη με το ETCS. Γιατί όπως κι εσείς ομολογήσατε εδώ αυτά είναι δαπανηρά. Γι’ αυτό έχουν αυξηθεί κατά 18% οι θάνατοι στις ράγες τον τελευταίο χρόνο καταγραφής τους.

Με βάση τα παραπάνω πώς τοποθετήστε για τις τεράστιες ευθύνες τόσο  του ERA όσο και της ΡΑΣ που μεταξύ άλλων έδωσαν άδεια κυκλοφορίας σε αμαξοστοιχίες 30ετιας χωρίς σύγχρονες προδιαγραφές πυρασφάλειας και χωρίς πυράντοχα υλικά κατασκευής με αποτέλεσμα δεκάδες από τα θύματα των Τεμπών να βρουν φριχτό θάνατο εξαιτίας της πυρκαγιάς;».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ERA προκλητικά απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

902

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Με παρέμβαση του ΚΚΕ επανέρχεται το θέμα της ΛΑΡΚΟ (VIDEO)

Παρέμβαση στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, φέρνοντας για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ, η Επιτροπή Αναφορών αποφάσισε να επαναφέρει προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ.


Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σημείωσε:

«Θέλω σύντομα να αναφερθώ σε ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας, αυτό της επιχείρησης σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα. Στις 27 Φεβρουαρίου 2023 συζητήθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου οι Αναφορές 349-22 και 298-22 που είχε καταθέσει το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Εν συνεχεία στις 22 Μαρτίου 2023 στη συνεδρίαση των συντονιστών αποφασίστηκε οι εν λόγω Αναφορές να παραμείνουν ανοιχτές.

Η ΛΑΡΚΟ είναι μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση που διαθέτει τα μοναδικά ιδιόκτητα κοιτάσματα και μεταλλεύματα νικελίου - κοβαλτίου, που αποτελούν κρίσιμα υλικά, όπως και το μοναδικό στην ΕΕ πυρομεταλλουργικό εργοστάσιο με ιδιόκτητα κοιτάσματα. Ωστόσο, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιχείρηση μετά από μία πορεία απαξίωσης, οδηγήθηκε σε κλείσιμο και οι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί και έχουν οδηγηθεί στην ανεργία.

Το σωματείο των εργαζομένων αυτές τις μέρες βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, περιοδεύει σε όλη την περιοχή εκεί όπου κατοικούν οι απολυμένοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, την αποτροπή του παραπέρα οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού των χωριών τους. Επίσης, υπογραμμίζει την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην επιχείρηση, που μπορεί να οδηγήσει σε βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης κλίμακας, ενώ συνεχίζει τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ που θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνεπώς να αποφευχθούν τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στις περιοχές που δραστηριοποιούνταν μονάδες της ΛΑΡΚΟ.  

Με βάση τα παραπάνω, επαναλαμβάνω το αίτημα που έχω καταθέσει με επιστολή μου και ζητώ να τεθεί το ζήτημα αυτό στην πρώτη συνεδρίαση των συντονιστών και να αποφασιστεί η συζήτηση των Αναφορών 349-22 και 298-22 που αφορούν τη ΛΑΡΚΟ όσο το δυνατόν συντομότερα». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.