Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ➽ «Πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο ➽ Πολεμικός στόχος η επιστροφή των εκτοπισμένων στον βορρά ➽ Χάος με χιλιάδες συσκευές που εξερράγησαν στα χέρια μαχητών της Hezbollah ➽ 8 νεκροί, 2.750 τραυματίες ➽ VIDEO

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Ο ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

«Πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο

«Πολεμικός στόχος» η επιστροφή των εκτοπισμένων στον βορρά

Πηγή: Associated Press

Το «πράσινο φως» για μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο άναψε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, καθώς το κράτος - δολοφόνος, έχοντας στο πλευρό του τις ΗΠΑ και τους άλλους ΝΑΤΟικούς συμμάχους του, κλιμακώνει την επιθετικότητά του και απειλεί με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου του πρωθυπουργού, Μπ. Νετανιάχου, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε να επεκτείνει τους «πολεμικούς του στόχους» για να συμπεριλάβει σε αυτούς και την «ασφαλή επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων στα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν πως αποφασίστηκε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των περιοχών που συνορεύουν με τον Λίβανο και τα έχουν εγκαταλείψει λόγω των πυραυλικών επιθέσεων της Χεζμπολάχ.

Ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε ότι «χρειάζεται μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στα βόρεια σύνορά μας», υποστηρίζοντας ότι θα αποκαταστήσει την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας, Γ. Γκάλαντ, είχε προϊδεάσει για αυτή την απόφαση που βάζει περισσότερη φωτιά στην περιοχή, λέγοντας μετά την συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν και τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, Άμος Χοχστάιν, ότι «μετά από τις αποτυχημένες διπλωματικές προσπάθειες, ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων του βορρά είναι μέσω μιας στρατιωτικής επιχείρησης». 

Την ίδια ώρα, πάντως, φουντώνουν οι φήμες ότι ο Νετανιάχου σκοπεύει να αντικαταστήσει τον Γκαλάντ με τον Γκιντεόν Σάαρ, ο οποίος εμφανίζεται να είναι υπέρμαχος μίας μεγάλης επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ.

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα των δύο χωρών. Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι δυνάμεις της στόχευσαν με ρουκέτες θέσεις του ισραηλινού πυροβολικού στην περιοχή Ζάουρα και μια ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών στο λόφο Καραντίν.

Νωρίτερα, σημειώθηκε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Μπλίντα του νότιου Λιβάνου. Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και δύο τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Shin Bet, ισχυρίστηκε σήμερα ότι απέτρεψε σχέδιο της Χεζμπολάχ για τη δολοφονία ενός πρώην ανώτερου αξιωματούχου της άμυνας τις επόμενες ημέρες. Υποστήριξε, ότι κατάσχεσε έναν εκρηκτικό μηχανισμό που η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να πυροδοτήσει από τον Λίβανο.

Εξάλλου, εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι δεκάδες μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν σοβαρά την Τρίτη στο νότιο Λίβανο και στα νότια προάστια της Βηρυτού όταν εξερράγησαν οι τηλεειδοποιητές που χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν. Όπως μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την έκρηξη τηλεειδοποιητών μέσω της χρήσης υψηλής τεχνολογίας».

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι η έκρηξη των τηλεειδοποιητών ήταν η «μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας» στην οποία είχε υποβληθεί η οργάνωση σε σχεδόν ένα χρόνο πολέμου με το Ισραήλ.

(Πηγή: Al Jazeera, Jerusalem Post, BBC, CNN)

902

 

Χάος στον Λίβανο - Χιλιάδες συσκευές εξερράγησαν στα χέρια μαχητών της Hezbollah - 8 νεκροί, 2.750 τραυματίε

Τραυματίστηκε ο Ιρανός πρεσβευτής στον Λίβανο Mojtaba Amani - Εκατοντάδες βομβητές εξερράγησαν

Μια πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση έλαβε χώρα σήμερα 17/9 στον Λίβανο, καθώς 8 Λιβανέζοι πολίτες σκοτώθηκαν και χιλιάδες ακόμη τραυματίστηκαν, όταν οι φορητές συσκευές επικοινωνίας τους εξερράγησαν στα ίδια τους τα χέρια, σύμφωνα με διεθνή και αραβικά ρεπορτάζ.

Η κυβερνοεπίθεση κατάφερε να χακάρει τις συσκευές τους, με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγι για πληθώρα περιστατικών σε αρκετά χωριά στο Νότιο Λίβανο, στην Μπεκάα και στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι στοχεύθηκαν συγκεκριμένοι τύποι ασύρματων συσκευών, με αρκετές πηγές να υποστηρίζουν ότι μια ισραηλινή παραβίαση προκάλεσε την έκρηξη των συσκευών.

Οι LSF (Lebanese Security Forces) κάλεσαν τους πολίτες να εκκενώσουν τους δρόμους για να επιτρέψουν τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των τραυματιών με ασθενοφόρα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση αποκαλύπτοντας ότι μεγάλος αριθμός τραυματιών με ποικίλα επίπεδα σοβαρότητας μεταφέρεται σε διάφορα νοσοκομεία στις περιοχές που επλήγησαν λόγω των εκρήξεων των συσκευών.

Το Υπουργείο κάλεσε τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού και πλήρους ετοιμότητας για την παροχή άμεσης επείγουσας περίθαλψης, καθώς και να διατηρούν συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική κατανομή των τραυματιών εν μέσω της ροής περιστατικών.

Σε όλους όσους διαθέτουν ή κρατούν συσκευές δόθηκε η συμβουλή να τις κρατήσουν μακριά μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό, περισσότερα από 30 ασθενοφόρα έχουν σταλεί για να ανταποκριθούν στις συνέπειες των εκρήξεων.

Επιπλέον, 50 ασθενοφόρα έχουν τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα στο Όρος Λίβανος και τη Βηρυτό για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Βηρυτό, Mojtaba Amani, υπέστη ελαφρά τραύματα κατά τη διάρκεια έκρηξης συσκευής στη Βηρυτό.

Ο διπλωμάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία.

Στο στόχαστρο οι μαχητές της Hezbollah - Χιλιάδες μέλη και στελέχη της οργάνωσης τραυματίστηκαν

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, περισσότερα από 1.000 μέλη της Hezbollah τραυματίστηκαν σε εκρήξεις τηλεειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και υψηλόβαθμων στελεχών.
Οι δυνάμεις διάσωσης εξακολουθούν να απομακρύνουν θύματα από όλο τον Λίβανο.

Σημειωτέον ότι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Shin Bet, ανακοίνωσε ότι ματαίωσε σχέδιο της Hezbollah για τη δολοφονία ενός πρώην ανώτερου ισραηλινού αξιωματούχου ασφαλείας νωρίτερα σήμερα.

Η επίθεση σχεδιαζόταν να εκτελεστεί με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού εξ αποστάσεως από τον Λίβανο τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια ακολούθησε η αδιανόητης κλίμακας κυβερνοεπίθεση με εκρήξεις στον Λίβανο σήμερα 17/9.

Sky News Arabia: Στους 2.750 οι τραυματίες από την κυβερνοεπίθεση

Εντωμεταξύ, ο συνολικός αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη συσκευών επικοινωνίας στον Λίβανο έχει ξεπεράσει τα 2.750 άτομα.

Τη σχετική εξέλιξη μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το παναραβικό μέσο, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των εκρήξεων τηλεειδοποίησης.

www.bankingnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.