Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει το σφυροκόπημα του λιβανέζικου λαού ➽ Αεροπορικό χτύπημα στο κέντρο της Βηρυτού νωρίς το πρωί ➽ Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (WPC) ➽ Καταδικάζει τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει το σφυροκόπημα του λιβανέζικου λαού - Αεροπορικό χτύπημα στο κέντρο της Βηρυτού νωρίς το πρωί

 Πηγή φωτό: Associated Press

Με ένα νέο αεροπορικό πλήγμα στη Βηρυτό, στο κέντρο της πόλης αυτή τη φορά, από ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντείνει το κράτος-δολοφόνος τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις που σφυροκοπούν τον λιβανέζικο λαό. 

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) έκανε γνωστό πως τρία μέλη του, σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στην Kola, ένα πολυσύχναστο σημείο της Βηρυτού, όπως αναφέρει ρεπορτάζ το Guardian, καθώς εκεί συγκεντρώνονται επιβάτες λεωφορείων και ταξί.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν κύμα επιθέσεων σε τοποθεσίες στην κοιλάδα Μπεκάα στο νότιο Λίβανο, όπου σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, αποθηκεύονταν όπλα της Χεζμπολάχ. Η Ισλαμική Αρχή Υγείας επισήμανε ότι όλοι οι νεκροί ήταν προσωπικό της πολιτικής άμυνας.

Ο στρατός του κράτους-τρομοκράτη, μάλιστα, προειδοποίησε, με πρόσχημα τη Χεζμπολάχ, για περαιτέρω όξυνση της έντασης και περισσότερο αιματοκύλισμα και του λιβανέζικου λαού πλέον, καθώς, πρόσθεσε στην ανάρτησή του: «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιτίθεται δυναμικά, να καταστρέφει και να υποβιβάζει τις στρατιωτικές υποδομές και την υποδομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο». 

Οι χθεσινοί σφοδροί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 105 ανθρώπους, κατά τους πιο πρόσφατους αριθμούς που δημοσιοποίησε το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της στον Λίβανο Fatah Sharif Abu al-Amine σκοτώθηκε μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στο νότιο τμήμα της χώρας. 

902

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

Καταδικάζει τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στο Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Σε ανακοίνωσή του, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (WPC) καταγγέλλει και καταδικάζει έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά στόχων στον Λίβανο «με την καταστροφή κατοικιών και αστικών υποδομών  και τη δολοφονία πολιτικών ηγετών του λιβανέζικου λαού.

Η αδιάκριτη επίθεση με βαριά όπλα εναντίον της πρωτεύουσας του Λιβάνου Βηρυτό, δείχνει το βάρβαρο πρόσωπο του ισραηλινού καθεστώτος που δρα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή κατά παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου. Ο θάνατος εκατοντάδων Λιβανέζων και ο εκτοπισμός πολλών χιλιάδων ακόμη, δημιουργούν το έδαφος για μια «νέα λωρίδα της Γάζας» στην περιοχή, ενώ ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στο νότιο Λίβανο».

«Αυτή η νέα ισραηλινή επιθετικότητα» σημειώνει η ανακοίνωση,  «συνδυάζεται με τη συνεχιζόμενη σφαγή και την αργή γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού για σχεδόν ένα χρόνο, ενώ περισσότεροι από 45.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, με περισσότερα από 15.000 παιδιά. Το ισραηλινό καθεστώς κατοχής και ο στρατός του κατέστρεψαν ολοσχερώς την παλαιστινιακή λωρίδα της Γάζας, μετατρέποντας την περιοχή σε υπαίθριο νεκροταφείο. Αποτελεί σοβαρό  θέμα ανησυχίας ότι αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας επεκτείνεται επίσης στη Δυτική Όχθη και τώρα στον Λίβανο.

Οι βάναυσες, δολοφονικές και απάνθρωπες ενέργειες του ισραηλινού στρατού δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και τη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Κάθε φορά που οι ιμπεριαλιστές εκφράζουν την «ανθρωπιστική» ανησυχία τους αλλά επαναλαμβάνουν το ψεύτικο επιχείρημα της «αυτοάμυνας» του Ισραήλ, τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή του ισραηλινού στρατού».

Και προσθέτει: «Ως ΠΣΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται κάτω από ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη δημιουργία και την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων της προ 4ης ​​Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από όλα τα εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή που μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο παγκόσμιων διαστάσεων. Απαιτούμε «Σταματήστε την ισραηλινή επιθετικότητα τώρα!»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.