Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

➽ 332 μέρες σφαγής ➽ 40.786 δολοφονημένοι ➽ 94.224 τραυματίες ➽ Πολύνεκρες επιδρομές του κράτους-δολοφόνου στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Νέα πλήγματα σε χώρους όπου έχουν καταφύγει άμαχοι ➽ Συνεχίζεται το μακελειό στη Δυτική Όχθη ➽ 681 σκοτωμένοι ➽ 5.600 τραυματίες ➽ 10.400 συλλήψεις ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Πολύνεκρες επιδρομές του κράτους-δολοφόνου σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Νέα πλήγματα σε χώρους όπου έχουν καταφύγει άμαχοι στη Γάζα

Δευτέρα 02/09/2024 - 19:47

Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να σπέρνει τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, την ώρα που στο εσωτερικό του πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας. 

Στη Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 48 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς συνεχίζουν να σφυροκοπούν θέσεις όπου έχουν καταφύγει άμαχοι.

Μεταξύ άλλων, ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν 11 ανθρώπους που βρίσκονταν καταφύγιο σε σχολείο στην πόλη της Γάζας και τέσσερις που ταξίδευαν με αυτοκίνητο κοντά στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ. Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στην πόλη της Γάζας, ενώ δύο αεροπορικά πλήγματα σκότωσαν άλλους έξι στην Μπουρέιτζ και τη Νουσέιρατ, δύο από τους ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας.

Τουλάχιστον 40.786 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Άλλοι 94.224 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Στο μεταξύ, υγειονομικοί πραγματοποίησαν για δεύτερη ημέρα εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας σε παιδιά στον θύλακα.

Αξιωματούχοι των Παλαιστινίων και των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν πως περισσότερα από 80.000 παιδιά εμβολιάστηκαν στις κεντρικές περιοχές της Γάζας χθες, Κυριακή, κατά την πρώτη ημέρα της εμβολιαστικής εκστρατείας η οποία συνεχίζεται. 

Η Χαμάς και το Ισραήλ συμφώνησαν σε σύντομες παύσεις των εχθροπραξιών, ώστε η εκστρατεία για τον εμβολιασμό περίπου 640.000 παιδιών να μπορέσει να προχωρήσει. Δεν έχουν αναφερθεί παραβιάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις εμβολιασμού, αλλά προφανώς η μεταφορά των παιδιών σε αυτά τα σημεία είναι μια ολόκληρη Οδύσσεια όταν όλες οι υπόλοιπες περιοχές σφυροκοπούνται από το κράτος - δολοφόνο. 

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, επανέλαβε σήμερα την έκκλησή της για άμεση κατάπαυση του πυρός, η οποία θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η επιτυχία και η ασφάλεια της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά της πολιομυελίτιδας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει πως μια μείωση στο καθημερινό πρόγραμμα εμβολιασμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Γάζας, συνέβαλε στην επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας στην περιοχή.

Η πολιομυελίτιδα οφείλεται σε έναν πολύ μεταδοτικό ιό που μπορεί να προκαλέσει παράλυση και θάνατο στα νήπια, με εκείνα κάτω των δύο ετών να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι ένα μωρό παρέλυσε εν μέρει λόγω του τύπου 2 του ιού της πολιομυελίτιδας, το πρώτο τέτοιο περιστατικό στην περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια.

Παλαιστίνιοι λένε πως ένας κρίσιμος λόγος για την επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας είναι η κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος και η καταστροφή των περισσότερων νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Συνεχίζεται το μακελειό στη Δυτική Όχθη

Την ίδια ώρα, οι φονικές ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζονται, με τουλάχιστον 29 Παλαιστίνιους να έχουν σκοτωθεί από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις.

Ο αριθμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 18 νεκρούς στη Τζενίν, τέσσερις στην Τουλκαρέμ, τέσσερις στην Τούμπας και τρεις στη Χεβρώνα.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να καταστρέφουν βασικές υποδομές στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, κάνοντας τον «βίο-αβίωτο» για τον παλαιστινιακό λαό.

Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 681 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και των εποίκων. Ο αριθμός περιλαμβάνει 154 ανήλικους, 11 γυναίκες και 24 κρατούμενους που πέθαναν υπό ισραηλινή κράτηση.

Περισσότεροι από 5.600 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 10.400 έχουν συλληφθεί.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.