Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

353 μέρες ➽ Το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού και του Λιβάνου ➽ Στο πλευρό του η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Σφαγή: Τουλάχιστον 274 νεκροί στον Λίβανο από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ ➽ VIDEO)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΛΙΒΑΝΟ

Τουλάχιστον 274 νεκροί - Ανάμεσα τους παιδιά, γυναίκες και νοσηλευτικό προσωπικό!

Πηγή: Associated Press

Τουλάχιστον 274 νεκροί, ανάμεσα τους παιδιά, γυναίκες και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ο νεότερος απολογισμός που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ύστερα από τη πρωινή αεροπορική επίθεση με πάνω από 400 βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ (βλ. κάτω).

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου ανέφερε πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο σπίτια, ιατρικά κέντρα, ασθενοφόρα και αυτοκίνητα ανθρώπων που προσπαθούσαν να διαφύγουν!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, τουλάχιστον 274 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 21 παιδιά, 39 γυναίκες και δύο γιατροί.

Αυτά είναι τα στοιχεία που μέχρι στιγμής δίνονται για την νέα σφαγή του Ισραήλ στον Ν. Λίβανο, που αυξάνει ραγδαία τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης ενώ συνεχίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και έχοντας μετατρέψει σε κόλαση την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με την πολύπλευρη στήριξη που λαμβάνει από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Τα όσα μεταδίδονται, αποκαλύπτουν ακόμα ένα από τα εγκλήματα που διαπράττει συνεχώς το κράτος-δολοφόνος. Χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίζονται, παιδιά κλεισμένα σε σχολεία, πάνω από 1000 τραυματίες και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Ο καταδικασμένος για εγκλήματα πολέμου Νετανιάχου, μετά τη σφαγή αμάχων και παιδιών δήλωσε πως αυτό που κάνει το Ισραήλ είναι «η αποκατάσταση της ισορροπίας δυνάμεων στο βορρά» και πως για αυτό το έγκλημα του κράτους του Ισραήλ επιδιώκει να «μείνει ενωμένος ο λαός» του Ισραήλ.

Σε δήλωση του από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου παρευρίσκεται, ο Πρόεδρος του Ιράν δήλωσε πως «είναι το Ισραήλ που επιδιώκει να δημιουργήσει αυτή την ευρύτερη σύγκρουση».

«ΣΠΕΡΝΕΙ» ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Τουλάχιστον 100 νεκροί στον Λίβανο από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Πηγή φωτό: Associated Press

Δευτέρα 23/09/2024 - 14:37

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών σήμερα το πρωί στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, καθώς το κράτος-δολοφόνος, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μετά τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη «σπέρνει» τον θάνατο και σε γειτονικές χώρες, ωθώντας τη Μέση Ανατολή σε γενικότερη ανάφλεξη.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο προσθέτει ότι περισσότεροι από 400 έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων «παιδιά, γυναίκες και υγειονομικό προσωπικό».

Ο τηλεοπτικός σταθμός «al-Manar» της Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν προάστια πολλών κωμοπόλεων και χωριών στον νότιο Λίβανο και στην Κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο.

Στη νότια πόλη-λιμάνι της Τύρου ακούγονταν πολεμικά αεροπλάνα να πετούν χαμηλά και εκρήξεις από τα αεροπορικά πλήγματα.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ζήτησε από τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας να αναστείλουν όλες τις μη επείγουσες επεμβάσεις, προκειμένου να μπορούν να δέχονται τους τραυματίες από τα σφοδρά ισραηλινά πλήγματα.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής σήμερα έχει πλήξει περισσότερες από 300 θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Νωρίτερα, είχε δηλώσει πως από τις 06:30 ως τις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εξαπέλυσε περίπου 150 πλήγματα.

«Σχέδιο καταστροφής» καταγγέλλει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, κατήγγειλε ότι το Ισραήλ έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο καταστροφής» της χώρας. «Η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου είναι ένας πόλεμος εξόντωσης από κάθε άποψη, ένα σχέδιο καταστροφής με στόχο την εξάλειψη των λιβανέζικων χωρών και πόλεων», τόνισε.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός ζήτησε εξάλλου από «τον ΟΗΕ και τη Γενική Συνέλευση, καθώς και από τις χώρες με επιρροή (…) να αποτρέψουν την επίθεση».

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, αφού ο ισραηλινός στρατός έπληξε δεκάδες θέσεις της οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα. «Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η λιβανέζικη οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

(Πηγή: Al Jazeera, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.