Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

➽ 332 μέρες ➽ Γενική απεργία στο Ισραήλ ➽ Και το κράτος-δολοφόνος των ιουδαιοναζί συνεχίζει τις κτηνωδίες με συνεργούς τους Ευρωατλαντικούς ΗΠΑνθρώπους

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Κινητοποιήσεις από τον λαό του Ισραήλ ενώ το κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τις κτηνωδίες με τη στήριξη των Ευρωατλαντικών συμμάχων του

Μαζικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα χθες, το βράδυ της Κυριακής, στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ με αφορμή τον θάνατο των έξι ομήρων στη Γάζα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τορπιλισμό της «συμφωνίας εκεχειρίας» από τον πρωθυπουργό της χώρας Μπεντζαμίν Νετανιάχου, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει και στην απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων, ενώ σήμερα πραγματοποιείται και απεργία σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», το οποίο επικαλείται ισραηλινά μέσα, υπολογίζεται ότι σχεδόν 500.000 άνθρωποι συμμετείχαν συνολικά στις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις, με την αστυνομία να προχωράει σε ρίψεις νερού και σε προσαγωγές, ενώ στην Ιερουσαλήμ, συγκεκριμένα, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού.

Γενική απεργία σήμερα στο Ισραήλ

Σύμφωνα με το «Al Jazeera», εργατικές-συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καλέσει σε γενική απεργία από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα), προκειμένου να ασκηθεί πίεση στον Νετανιάχου και να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους θα συμμετάσχουν στην απεργία, ενώ αναμένεται να μη λειτουργήσουν και εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου. Οι «Times of Israel», ειδικότερα, αναφέρουν ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία, ενώ τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 11.45 π.μ. Απεργούν και μεγάλες εταιρείες λεωφορείων της χώρας, ο ελαφρύς σιδηρόδρομος του Τελ Αβίβ και ο Carmelit της Χάιφα και το αεροδρόμιο του Ben Gurion. Η Ομοσπονδία Τοπικών Αρχών, επίσης, συμμετέχει στην απεργία, όπως και τράπεζες και κάποιες κυβερνητικές υπηρεσίες. Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έχει λάβει και το Israel Business Forum που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Το «Al Jazeera» αναφέρει ότι στην απεργία έχουν πάρει, επίσης, απόφαση να συμμετάσχουν και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ισραήλ, ο Σύνδεσμος των Επικεφαλής των Πανεπιστημίων και η Ένωση Κατασκευαστών Ισραήλ.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς ζήτησε από τη γενική εισαγγελέα της χώρας να υποβάλει ένα αίτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος στα δικαστήρια για να μπλοκάρει την προγραμματισμένη απεργία.

Στην επιστολή του προς τη γενική εισαγγελέα του Ισραήλ, Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα, ο Σμότριτς υποστηρίζει ότι η απεργία δεν έχει νομική βάση, δεδομένου ότι στοχεύει να επηρεάσει αθέμιτα σημαντικές πολιτικές αποφάσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την κρατική ασφάλεια.

Παράλληλα τόνισε ότι μια ευρύτερη απεργία έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες που θα προκαλούσαν περιττές οικονομικές ζημιές εν καιρώ πολέμου.

Συνεχίζει τις κτηνωδίες το κράτος-δολοφόνος

Στο μεταξύ ο ισραηλινός κατοχικός στρατός με τη στήριξη των Ευρωατλαντικών του συμμάχων -που έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και συνεχίζουν να στηρίζουν με όλα τα μέσα το κράτος-δολοφόνο- προέβη σε βομβαρδισμό του σχολείου Σαφάντ όπου είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες γυναίκες και μικρά παιδιά στην πόλη της Γάζας.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα μικρό κορίτσι, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Times of Israel», «Al Jazeera», «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.