Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Σφαγή χωρίς τέλος και ανείπωτη φρίκη ➽ Το Ισραήλ χτύπησε το νοσοκομείο Αλ-Άκσα με πύραυλο κατασκευασμένο από τον Αμερικάνικο Στρατό ➽ Το κράτος-δολοφόνος «επιστρέφει» στη Γάζα σακούλες με σκελετούς

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα με πύραυλο κατασκευασμένο από τον Αμερικάνικο Στρατό

 

Ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα

Στόχος Ισραηλινών πυρών έγινε το νοσοκομείο Αλ-Άκσα, στην περιοχή Deir el-Balah, στο κέντρο της Γάζας, μέρος το οποίο αποτελούσε καταφύγιο από τα ισραηλινά εγκλήματα που συνεχίζονται αμείωτα.

Σύμφωνα με το Al-Jazeera, ένας καθοδηγούμενος πύραυλος AGM 114 F, κατασκευασμένος από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, χτύπησε την πυκνοκατοικημένη περιοχή αφήνοντας έναν καταστροφικό κρατήρα και διασκορπίζοντας ο,τι αντικείμενο υπήρξε εντός του καταφύγιου.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες το νοσοκομείο Αλ-Άκσα είναι ένα από τα κεντρικά νοσοκομεία της Γάζας, που πασχίζουν να παράσχουν ιατρική περίθαλψη, καθώς πολλά φάρμακα έχουν εξαντληθεί και το Ισραήλ εμποδίζει τη ροή της βασικής ιατρικής βοήθειας στη Γάζα. 

Δεν αποτελεί πρώτη φορά που το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει ως επίκεντρο το νοσοκομείο του Αλ-Άκσα στη Γάζα, καθώς και άλλα νοσοκομεία, που αποτελούν καταφύγια για τον άμαχο πληθυσμό των παλαιστινίων. Μάλιστα, το γεγονός ότι στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε κρατήρας πυραύλου κατασκευασμένος από τον Αμερικάνικο Στρατό, αποδεικνύει «ποιος οπλίζει το χέρι» του κράτους-δολοφόνου και του δίνει την αμέριστη στήριξη του.

902

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Το Ισραήλ «επιστρέφει» σακούλες με σκελετούς στη Γάζα

Φωτό κορυφής: Associated Press

Όπως μεταδίδει το Al Jazzera τις προηγούμενες μέρες μεταφέρθηκαν μέσα σε φορτηγό 88 σακούλες με πτώματα Παλαιστινίων.

Αναφέρεται πως είναι Παλαιστίνιοι, που το προηγούμενο διάστημα είχαν απαχθεί από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ. 

Το φορτηγό πήγε στο νοσοκομείο Nasser, στη Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας, και εκεί βρέθηκαν οικογένειες που δεν έχουν νέα από τους αγαπημένους τους εδώ και μήνες, μήπως αντικρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στις σακούλες!

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ το κράτος-δολοφόνος έχει επιστρέψει και άλλες φορές πτώματα με φορτηγά, όμως τώρα κανένας νεκρός δεν μπορούσε να αναγνωριστεί από τους αγαπημένους του γιατί ήταν οι σακούλες είχαν πτώματα σε προχωρημένη αποσύνθεση!

Αυτές είναι οι εικόνες από το «δικαίωμα στην άμυνα» που αναγνωρίζουν στο Ισραήλ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και όλα τα κόμματα του συστήματος στην Ελλάδα. Αυτή η απόγνωση και η φρίκη που βιώνει ένας ολόκληρος λαός εδώ και 11 μήνες, αλλά και εδώ και 70 χρόνια! 

Αυτά τα ανοσιουργήματα έχουν την υπογραφή όλων των «κροκόδειλων» που καλούν σε «αποκλιμάκωση» την ώρα που ο στρατηγικός τους εταίρος-που τον στηρίζουν πολύπλευρα- μακελεύει και τον Λίβανο σπρώχνοντας όλη την περιοχή στον όλεθρο. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.