Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

334 μέρες ➽ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ➽ 40.861 δολοφονημένοι ➽ 94.398 τραυματίες ➽ Tουλάχιστον 42 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα ➽ Διαρκές σφυροκόπημα στη Δυτική Οχθη ➽ Eπιθέσεις στον νότιο Λίβανο ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Τουλάχιστον 42 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα - Διαρκές σφυροκόπημα στη Δυτική Οχθη (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Για 334η μέρα σήμερα, το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και τις καταστροφές σε υποδομές παντός είδους στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, έχοντας πάντα την αμέριστη και πολύπλευρη υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο υγείας της Γάζας ανέφερε σήμερα ότι 42 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 107 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Λωρίδα.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από ισραηλινή επίθεση στη βόρεια Γάζα, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν ένα σπίτι στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο. Πιο νότια, στη Χαν Γιουνίς, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκότωσαν δύο ακόμη άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Τουλάχιστον 40.861 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 94.398 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου έως σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα.

Σφυροκόπημα και στη Δυτική Όχθη

Το ίδιο διάστημα συνεχίζονται οι σφοδρές δολοφονικές επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, σφυροκοπώντας κατεχόμενες παλαιστινιακές πόλεις και χωριά όπως Τζενίν, Τουμπάς, Τουλκαρέμ, Χεβρώνα.

Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής περικύκλωσαν σήμερα ένα σπίτι νότια της Χεβρώνας και απείλησαν να το κατεδαφίσουν εάν οι ιδιοκτήτες δεν παρέδιδαν έναν από τους γιους τους. Δύο ακτιβιστές από το εξωτερικό τραυματίστηκαν την Τετάρτη, καθώς Ισραηλινοί άποικοι τους επιτέθηκαν στην πόλη Κούσρα, νότια της Ναμπλούς. Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε σε προσφυγικό καταυλισμό βόρεια της Ραμάλα. Άλλες επιδρομές αναφέρθηκαν στην Καλκίλια, την πόλη αλ Χαντέρ, νότια της Βηθλεέμ, τον προσφυγικό καταυλισμό αλ Αζά και την Τουλκάρεμ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εκστρατείας εμβολιασμού της πολιομυελίτιδας στην κεντρική Γάζα, έχοντας χορηγήσει τις πρώτες δόσεις σε 187.000 παιδιά.

Αυτή η προσπάθεια ξεπέρασε τον στόχο της για 156.000 παιδιά για την περιοχή, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Η εκστρατεία εμβολιασμού θα μεταφερθεί τώρα στη νότια Γάζα.

Ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο

Ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις στις πόλεις Ainatha και Kunin στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA).

Το NNA ανέφερε νωρίτερα ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Khiam στο νότιο Λίβανο τραυμάτισε τουλάχιστον δύο άτομα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.