Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

354 μέρες ➽ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ➽ Σχεδόν 500 οι νεκροί στον Λίβανο από τη σφαγή που προκάλεσε το κράτος-δολοφόνος ➽ Καραβάνια εκτοπισμένων ➽ Απόλυτη υποκρισία από ΗΠΑ και ΕΕ ➽ Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ➽ Εν είδη... παρατηρητή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ «ανησυχεί πολύ σοβαρά»

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

Της Τζενίν κόρες

Της Σετζάγιας κοπέλες

Πουλιά σφαγμένα

 

*

Τρομερή νύχτα

Ανατολή δεν έχει

Στη Δυτική Όχθη

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Παλαιστίνη: Ο δύσκολος δρόμος ‒ Σύντομη αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος (1917-2001)

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Σχεδόν 500 οι νεκροί στον Λίβανο από τη σφαγή που προκάλεσε το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 24/09/2024 - 08:00

Σχεδόν 500 είναι οι νεκροί από τη σφαγή που προκάλεσε στον Λίβανο το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ωθώντας σε γενίκευση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ο απολογισμός των θυμάτων δεν σταματούσε να γίνεται βαρύτερος, καθώς περνούσαν οι ώρες. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις νέες ισραηλινές θηριωδίες είναι 492 νεκροί, ανάμεσά τους 35 παιδιά και 58 γυναίκες, καθώς και 1.645 τραυματίες, ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας το βράδυ.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ασθενοφόρα, προκαλώντας ταυτόχρονα την εκτόπιση χιλιάδων οικογενειών. Ήταν η πιο φονική ισραηλινή επίθεση μετά το 2006. 

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «μεγάλο αριθμό» μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν. Συνολικά, στην επιχείρηση που βαφτίστηκε «Northern Arrows» («βέλη του βορρά») χτυπήθηκαν χθες «περίπου 1.600» θέσεις  της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα, ανακοίνωσαν οι ισραηλινοί μακελάρηδες. 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε κυνικά πως ο ισραηλινός στρατός θα αλλάξει άρδην τον «συσχετισμό δυνάμεων» στα σύνορα.

Καραβάνια εκτοπισμένων στον Λίβανο

Πηγή: Associated Press

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, κατήγγειλε «σχέδιο καταστροφής» της χώρας του. «Η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου είναι ένας πόλεμος από κάθε άποψη, ένα σχέδιο καταστροφής με στόχο την εξάλειψη λιβανέζικων χωριών και πόλεων», τόνισε.

Χιλιάδες οικογένειες τράπηκαν σε φυγή από τις περιοχές που βομβαρδίζονταν. Εκτοπισμένοι πλημμύρισαν την πρωτεύουσα και τη Σαΐντα, όπου πολλοί βρήκαν καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της έκανε λόγο για πλήγματα εναντίον των «κυριότερων αποθηκών» του στρατού του Ισραήλ στον βορρά καθώς και εναντίον στρατοπέδου. Το κράτος - δολοφόνος, υποστήριξε ότι οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα του Ισραήλ. 

Νωρίς χθες βράδυ ήχησαν σειρήνες στη Χάιφα, μεγάλο λιμάνι του βόρειου τμήματος του Ισραήλ. 

Απόλυτη υποκρισία από ΗΠΑ και ΕΕ

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους από περιοχές του Λιβάνου που βομβάρδισε το κράτος-δολοφόνος (Πηγή: Associated Press)

Οι ΗΠΑ, αναλώθηκαν σε «εκκλήσεις» για αποκλιμάκωση. Ωστόσο, στηρίζοντας έμπρακτα το Ισραήλ, γνωστοποίησαν πως αναπτύσσουν «μικρό αριθμό» επιπλέον στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή, ενώ ήδη στην περιοχή έχουν συγκεντρώσει τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις.

Στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, ανακοίνωσε χθες πως το Παρίσι ζήτηση έκτακτη «σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Λίβανο εντός της εβδομάδας».

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», περιορίστηκε να δηλώσει ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της ΕΕ, Τζουζέπ Μπορέλ, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει προκλητικά το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», όπως προκλητικά ονομάζουν -σε μια απόλυτη διαστροφή των λέξεων- τη σφαγή που έχει προκαλέσει το ισραηλινό κράτος σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η Αίγυπτος ζήτησε επίσης χθες την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητηθεί το πώς θα λάβει τέλος «η επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση», προειδοποιώντας, όπως και η Ιορδανία, εναντίον του επαπειλούμενου «γενικευμένου περιφερειακού πολέμου».

Πηγή: Associated Press

Εν είδη ...παρατηρητή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «ανησυχεί πολύ σοβαρά» για τον αριθμό των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων στον νότιο και στον ανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπός του.

Το Ιράκ ζήτησε «κατεπείγουσα συνάντηση» αραβικών κρατών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να γίνει προσπάθεια να «σταματήσει» το Ισραήλ.

Ο Ιρανός πρόεδρος, Μασούντ Πεζεσκιάν, κατηγόρησε το Ισραήλ πως θέλει να «διευρύνει» τον πόλεμο.

Η Κίνα κάλεσε τους υπηκόους της να φύγουν από το Ισραήλ και τον Λίβανο το «ταχύτερο», ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε πως παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι καταδίκασε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον λιβάνιο ομόλογό του Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ τις επιθέσεις. «Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη της κατάστασης στην περιφέρεια, ειδικά στις πρόσφατες εκρήξεις επικοινωνιακού εξοπλισμού στον Λίβανο, κι αντιτασσόμαστε σθεναρά σε επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως εναντίον πολιτών», είπε ο Ουάνγκ Γι, προσθέτοντας πως το Πεκίνο «στέκει στο πλάι» της Βηρυτού.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.