Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Τζαμπαλίγια ➽ Δεκάδες νεκροί από τον νέο ισραηλινό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού ➽ Τουλάχιστον 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, βρίσκονταν στην περιοχή (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια

Κυριακή 03/12/2023 - 16:00

Πολυκατοικίες και ολόκληρες γειτονιές του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στοχοποίησε ο ισραηλινός στρατός, μετατρέποντάς τις σε συντρίμμια.

Την ώρα της επίθεσης, τουλάχιστον 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, βρίσκονταν στην περιοχή.

Πολλά σπίτια χτυπήθηκαν ταυτόχρονα, αφήνοντας δεκάδες ανθρώπους νεκρούς και πολλούς άλλους θαμμένους κάτω από τα ερείπια. Ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία επειδή πρόκειται για πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Είναι δύσκολο για τους διασώστες να φτάσουν σε αυτούς τους ανθρώπους. Επίσης, στοχοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό, εμποδίζοντας το έργο τους και καθυστερώντας να φτάσουν σε αυτούς που μπορεί να έχουν επιζήσει.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.