Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ Το αίμα του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζει να ρέει ➽ 20.674 άνθρωποι νεκροί ➽ 55.000 τραυματίες ➽ Δεν θα σταματήσουμε διαμηνύει κυνικά ο Αδόλφος Νετανιάχου ➽ Δεν θα υπάρξει ειρήνη παρά μόνο αφού η Λωρίδα της Γάζας «αποστρατιωτικοποιηθεί» και αφού «αποριζοσπαστικοποιηθεί» η «παλαιστινιακή κοινωνία» ➽ Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης ➽ Διαδηλώσεις καταδίκης της γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δεν θα σταματήσουμε διαμηνύει κυνικά ο Μπ. Νετανιάχου, ενώ το αίμα του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζει να ρέει (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 26/12/2023 - 10:00

«Δεν θα σταματήσουμε (...) θα εντείνουμε τις μάχες τις ημέρες που έρχονται. Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος», διεμήνυσε κυνικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αφού επισκέφθηκε χθες Δευτέρα στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Προκλητικά προειδοποίησε πως δεν θα υπάρξει ειρήνη παρά αφού η Λωρίδα της Γάζας «αποστρατιωτικοποιηθεί» και αφού «αποριζοσπαστικοποιηθεί» η «παλαιστινιακή κοινωνία», ενώ διεμήνυσε πως θα ενταθούν οι επιχειρήσεις για να «καταστραφεί» η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακο.

Για «το εγγύς μέλλον», το Ισραήλ θα αναλάβει «την κύρια ευθύνη για την ασφάλεια στη Γάζα», από όπου αποσύρθηκε μονομερώς το 2005, έπειτα από 38 χρόνια κατοχής, επανέλαβε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ενώ κατά την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε επίσης διατεθειμένος να ενθαρρύνει την «εθελοντική μετανάστευση» (βίαιος ξεριζωμός επί της ουσίας), των Παλαιστινίων εκτός της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς αντέδρασε χαρακτηρίζοντας «γελοίο σχέδιο» τη δήλωση αυτή. Οι Παλαιστίνιοι, τόνισε, «αρνούνται να απελαθούν και να εκτοπιστούν», δεν πρόκειται να δεχθούν «την εξορία» και «δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να παραμείνουν στη γη μας», τόνισε σε ανακοίνωσή της.  

Την ίδια ώρα κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, 20.674 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ οι τραυματίες είναι σχεδόν 55.000.

Βομβαρδισμός προχθές Κυριακή το βράδυ σκότωσε τουλάχιστον 70 ανθρώπους στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μαγάζι (κεντρικά), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως «επαληθεύει το συμβάν». Δεκάδες άψυχα σώματα μέσα σε λευκούς νεκρικούς σάκους ήταν αραδιασμένα στο δάπεδο στο Νοσοκομείο «Αλ Ακσά», στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενόψει κηδειών.

Κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου

Πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας, ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου παραμένει. 

Χθες, το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ πως σκότωσε ανώτερο αξιωματικό των «Φρουρών της Επανάστασης» που βρισκόταν στη Συρία. Σύμφωνα με το επίλεκτο σώμα αυτό, επρόκειτο για τον Ραζί Μουσαβί  που ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν.

Ερωτηθείς για το πλήγμα αυτό ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί όμως προειδοποίησε πως το Ισραήλ «θα πληρώσει» για «αυτό το έγκλημα».

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν χθες Δευτέρα πλήγματα στο Ιράκ εναντίον εγκαταστάσεων φιλοϊρανικών ενόπλων κινημάτων, σε αντίποινα για επίθεση με drone νωρίτερα που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν «τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί», ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε «κρίσιμη» κατάσταση, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του Πενταγώνου. Δεν διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου αν υπήρξαν θύματα στα αμερικανικά πλήγματα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-dpa - Reuters).

902

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Διαδηλώσεις καταδίκης της γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κυριακή 24/12/2023 - 17:05

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε όλο τον κόσμο και τις ημέρες των Χριστουγέννων η έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, παράλληλα με την καταδίκη της γενοκτονίας που διεξάγει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.

Χαρακτηριστική ήταν διαδήλωση που έγινε στο Τελ Αβίβ, ενάντια στη γενοκτονία, η οποία αντιμετώπιση καταστολή από τις ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις.

Δυναμική ήταν επίσης η επιστροφή της «Πράσινης Ταξιαρχίας», των οπαδών της Σέλτικ που είχαν αποκλειστεί το προηγούμενο διάστημα από όλους τους αγώνες της ομάδας τους, εξαιτίας της αδιαπραγμάτευτης στάσης τους υπέρ της Παλαιστίνης. «Πολλά σπίτια είναι θλιμμένα απόψε. Ψιθυρίζουν τα ονόματα κάποιων κοντά στο φως του καντηλιού. Πάνω από 20.000 νεκροί και πάνω από 8.000 παιδιά», έγραφε το συγκινητικό πανό.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.