Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα: Νέο μακελειό με 21 σκοτωμένους Παλαιστίνιους ➽ Το κράτος-δολοφόνος χτυπάει από αέρα, ξηρά και θάλασσα ➽ 15.000 οι νεκροί (6.500 παιδιά) από 7 Οκτώβρη μέχρι σήμερα (VIDEO)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Νέο μακελειό προκαλεί το Ισραήλ που χτυπάει από αέρα, ξηρά και θάλασσα τους Παλαιστινίους

Αμέσως μετά τη λήψη της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, το κράτος του Ισραήλ εξαπέλυσε ένα νέο κύμα δολοφονικών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, πνίγοντας στο αίμα γυναίκες, παιδιά και αμάχους. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς σε διάφορες πόλεις του παλαιστινιακού θύλακα. Το κράτος-δολοφόνος χτυπάει από αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Οι πιο πολύνεκρες επιθέσεις έγιναν στην πόλη της Ράφας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι. Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν σπίτια σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα.

Επίσης, σκοτώθηκαν Παλαιστίνιοι στις πόλεις Μπέιτ Λαχία στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, Μαγκάζι στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, Χαν Γιουνίς και Χαμάντ στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, ενώ συνεχώς σφυροκοπείται και η πόλη της Γάζας.

Στην πόλη Χαν Γιουνίς αναφέρθηκαν αρκετά χτυπήματα κοντά στο Νοσοκομείο Νάσερ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ρίχνουν φυλλάδια στους κατοίκους της Χαν Γιουνίς για να την εκκενώσουν προς τη Ράφα. Όμως, η πόλη της Ράφας αποτελεί στόχο. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, επιχείρησε να δικαιολογήσει το νέο μακελειό, κατηγορώντας τη Χαμάς πως δεν απελευθέρωσε όλες τις γυναίκες ομήρους, όπως είχε συμφωνηθεί, και πως εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση είναι προσηλωμένη να επιτύχει τους στόχους του πολέμου. Να απελευθερώσει τους ομήρους μας, να εξαλείψει τη Χαμάς και να διασφαλίσει ότι η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ απειλή για τους κατοίκους του Ισραήλ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε εναντίον ισραηλινών πόλεων σήμερα το πρωί, σε απάντηση στα εγκλήματα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Η Χαμάς τόνισε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι το Ισραήλ φέρει την ευθύνη «για την επανάληψη του πολέμου και της επιθετικότητας» στη Λωρίδα της Γάζας, αφού απέρριψε στη διάρκεια της νύκτας όλες τις προτάσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 15.000 παλαιστίνιοι, εκ των οποίων πάνω από 6.500 παιδιά. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, μετέδωσε ότι παρά την επανάληψη των βομβαρδισμών συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή στη Γάζα, με τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.