Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

➽ Χωρίς τέλος τα ισραηλινά εγκλήματα ➽ Για 84η μέρα το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε καταυλισμούς στη Γάζα ➽ 21.320 σκοτωμένοι ➽ 55.603 τραυματίες ➽ Ουρές για λίγο φαγητό ➽ VIDEO - Tweet

Ουρές για λίγο φαγητό (Πηγή φωτό: Associated Press)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε καταυλισμούς στη Γάζα

Παρασκευή 29/12/2023 - 10:59

Με νέους δολοφονικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει σήμερα για 84η μέρα το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, κλιμακώνοντας κυρίως στη νότια Γάζα και σπέρνοντας τον θάνατο στους κατοίκους της περιοχής και στους εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους που έχουν εκτοπιστεί εκεί.

Οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις έφτασαν τους 21.320, ανακοίνωσε χτες το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα, και οι τραυματίες τους 55.603.

Στόχος μαζικών αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών πυροβολικού έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι προσφυγικοί καταυλισμοί Νουσεϊράτ και Μαγκάζι, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν κατοικίες, ισοπεδώνοντας τουλάχιστον πέντε έως επτά σπίτια. Ο ανταποκριτής του «Αλ Τζαζίρα» μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 35. «Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες και παιδιά», είπε και πρόσθεσε πως «όσοι τραυματίστηκαν είναι πιθανό να πεθάνουν λόγω της ακατάλληλης, ανεπαρκούς ιατρικής παρέμβασης, καθώς υπάρχει έλλειψη ιατρικών προμηθειών».

Ουρές για λίγο φαγητό (φωτό πάνω)

Οι εκτοπισμένοι και πεινασμένοι Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να περιμένουν πολλές ώρες σε ουρές για επισιτιστική βοήθεια στη Ράφα, καθώς οι έντονες ελλείψεις λόγω του ισραηλινού στρατιωτικού αποκλεισμού του παλαιστινιακού εδάφους και των περιορισμών στις αποστολές βοήθειας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι η κατάσταση είναι απελπιστική και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι το 40% του πληθυσμού της Γάζας αντιμετωπίζει τον επικείμενο κίνδυνο πείνας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που εκδόθηκε από ανθρωπιστική οργάνωση, περισσότερο από το 90% του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας αντιμετωπίζει επίσης υψηλά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Ισραήλ παρεμποδίζει απροκάλυπτα τη διανομή βοήθειας.

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον μιας ανθρωπιστικής αποστολής του ΟΗΕ καθώς επέστρεφε από τη βόρεια Γάζα κατά μήκος μιας διαδρομής που είχε ορίσει ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τον Τόμας Γουάιτ, διευθυντή των υποθέσεων της UNRWA στη Γάζα.

«Ο αρχηγός της διεθνούς συνοδείας μας και η ομάδα του δεν τραυματίστηκαν, αλλά ένα όχημα υπέστη ζημιά - οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια δεν πρέπει ποτέ να είναι στόχος», είπε ο Γουάιτ στο X.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ένας 23χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς στρατιώτες σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην Ιερουσαλήμ. Δύο στρατιώτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Ο άνδρας που επιτέθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου. Όμως λίγο αργότερα οι Ισραηλινοί πήγαν στο σπίτι του και συνέλαβαν την οικογένειά του, ενώ θα κατεδαφίσουν και το σπίτι του, σε μία πρακτική που έχει επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως συλλογική τιμωρία…

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.