Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί ➽ Αμείωτες οι επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη ➽ Νέος βομβαρδισμός στην Τζαμπαλίγια ➽ Πάνω από 100 νεκροί χθες ➽ Οι θηριωδίες δεν έχουν τέλος ➽ Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι δολοφονήθηκαν σε ισραηλινές φυλακές ➽ Νέο «όχι» της Ουάσιγκτον σε κατάπαυση του πυρός ➽ VIDEO - Tweet

Από τον βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια (Πηγή φωτο: X, πρώην Twitter)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Αμείωτες οι ισραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη - Πάνω από 100 νεκροί χθες (VIDEO)

Τετάρτη 20/12/2023 - 09:19

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για 75η μέρα τα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων αμάχων της Γάζας, εξαπολύοντας ανηλεείς βομβαρδισμούς, τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, και προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων καθημερινά, με τους νεκρούς να φτάνουν σχεδόν τους 20.000 και τους τραυματίες να μετριούνται πάνω από 55.000.

Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, Άσραφ αλ Κίντρα, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις χθες στη Γάζα και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν νεκρούς και τραυματίες σε χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων σε ένα σπίτι, κοντά στο Νοσοκομείο «Αλ Άκσα», στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Σύμφωνα με το «Al Jazeera», τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκαν επιθέσεις σε σπίτια στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Σαμπούρα στη Ράφα, στη λεγόμενη ιαπωνική γειτονιά της Χαν Γιουνίς, αλλά και σφοδροί βομβαρδισμοί στη συνοικία Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εντείνουν τις επιδρομές τους στη Δυτική Όχθη.

Ισραηλινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε γειτονιές στην Τουλκάρεμ, την Τζενίν, τη Χεβρώνα, ενώ αναφέρθηκαν τραυματισμοί και συλλήψεις μετά από ξεχωριστές επιδρομές στη Ναμπλούς και στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τα ξημερώματα στόχος έγιναν οι πόλεις Τούμπας και Ταμμούν, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αδυνατώντας να καταλήξει σε συμβιβασμό για μια απόφαση που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ανέβαλε για άλλη μια φορά την ψηφοφορία επί ενός κειμένου που ζητεί «αναστολή» των εχθροπραξιών στο παλαιστινιακό έδαφος.

Η παλαιστινιακή οργάνωση «Ισλαμικός Τζιχάντ» έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει δύο Ισραηλινούς ομήρους, εν ζωή, ανάμεσα στους 129 που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, να παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους.

Στο μεταξύ, ο νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς, και Ισραήλ, Νταβίντ Μπαρνέα, με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Αλ Θάνι, στη Βαρσοβία για ενδεχόμενη νέα συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας δίχως άμεσο αποτέλεσμα.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, αναμένεται να ταξιδέψει στην Αίγυπτο σήμερα, για συνομιλίες που θα αφορούν την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα πηγή της παλαιστινιακής οργάνωσης. 

(Πηγή: WAFA, «Al Jazeera»)

902

*

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ

Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι δολοφονήθηκαν σε ισραηλινές φυλακές

Τρίτη 19/12/2023 - 22:23

Νεκροί είναι πολλοί κρατούμενοι Παλαιστίνιοι που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας, παραδέχτηκε ο ισραηλινός στρατός, σε ένα ακόμη στυγερό έγκλημα από το κράτος - δολοφόνο.

Τα θύματα κρατούνταν στη στρατιωτική βάση Σντε Τεϊμάν, κοντά στην Μπερσεβά στο νότιο Ισραήλ, όπου μεταφέρθηκαν μετά την αιχμαλωσία τους μαζί με εκατοντάδες άλλους, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz».

Σε αυτή τη στρατιωτική βάση, οι κρατούμενοι «έχουν δεμένα μάτια και τα χέρια δεμένα με χειροπέδες τις περισσότερες ώρες της ημέρας και τα φώτα παραμένουν αναμμένα όλη τη νύχτα», τόνισε η εφημερίδα. Φυσικά, αυτά είναι μόνο μια παρανυχίδα από τα φρικτά βασανιστήρια που υποβάλουν τους Παλαιστίνιους. 

Παρόλα αυτά και όσοι από τους συλληφθέντες Παλαιστινίους απελευθερώθηκαν έχουν εμφανή σημάδια κακοποίησης και βασανιστηρίων από τους ισραηλινούς στρατιώτες, όπως δείχνει και το BBC σε ρεπορτάζ του.


Ως συνήθως, ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε να ξεμπερδέψει, ανακοινώνοντας ότι «θα ξεκινήσει έρευνα». Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχει διαπράξει το ισραηλινό κράτος!

Οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται από τους αμείωτους και ανηλεείς βομβαρδισμούς, φτάνοντας σχεδόν τους 20.000, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 55.000.

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 75 άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε το αραβικό δίκτυο Al Jazeera έκαναν λόγο για «σφαγείο» από τα διαμελισμένα σώματα αμάχων κάθε ηλικίας στον βομβαρδισμένο καταυλισμό.

Ο καταυλισμός με έκταση 1,4 τ. χλμ είναι ο μεγαλύτερους από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα, με περίπου 116.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες.


Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για 74η μέρα τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, αποτελειώνοντας όσα λιγοστά νοσοκομεία παραμένουν ανοικτά. Αυτά τα εγκλήματα προκάλεσαν τις αντιδράσεις αξιωματούχων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που εκφράζουν πλέον αποτροπιασμό και οργή.

Το νοσοκομείο αλ-'Αχλι Αραμπ, ένα από τα τελευταία που λειτουργούσαν ακόμη στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε ο διευθυντής του.

Ο ισραηλινός στρατός πολιορκούσε από το βράδυ της Δευτέρας αυτό το νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, συνέλαβε αρκετούς γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματίες, και κατέστρεψε ένα μέρος του περίβολου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του, ο γιατρός Φαντέλ Ναΐμ.

Το Αλ-'Αχλι 'Αραμπ, που ονομάζεται επίσης νοσοκομείο Βαπτιστών, είχε ήδη υποστεί ζημιές μετά την έκρηξη στον χώρο στάθμευσής του στις 17 Οκτωβρίου, κατά την οποία περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με τις αρχές της Χαμάς.

Παρόλα αυτά, οι μάχες συνεχίζονται. Οι «Ταξιαρχίες al Qassam», ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν μια ομάδα ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού, στην περιοχή Tall az-Zaatar της βόρειας Λωρίδας της Γάζας με πύραυλο. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφερε ότι επιβεβαίωσε τον θάνατο και των οκτώ ισραηλινών στρατιωτών.

Νέο «όχι» της Ουάσιγκτον σε κατάπαυση του πυρός

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επανέλαβε για άλλη μια φορά την αντίθεση της Ουάσιγκτον σε μια συνολική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο Τζόν Κίρμπι δήλωσε προκλητικά ότι μια κατάπαυση του πυρός «απλώς θα επικυρώσει αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου».

«Θα τους άφηνε στην εξουσία στη Γάζα, κάτι που είναι απαράδεκτο για εμάς και για τους Ισραηλινούς φίλους μας», πρόσθεσε. «Και φυσικά, θα τους έδινε πολύ μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα για να προετοιμαστούν και να σχεδιάσουν πρόσθετες επιθέσεις», είπε και ισχυρίστηκε ότι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι σε πλήρη εναρμόνιση με αυτή των συμμάχων της.

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για ομήρους

Δίχως άμεσο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς, και Ισραήλ, Νταβίντ Μπαρνέα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στη Βαρσοβία για ενδεχόμενη νέα συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων. Η παύση επτά ημερών στα τέλη Νοεμβρίου επέτρεψε να αφεθούν ελεύθεροι 105 όμηροι στη Γάζα, ανάμεσά τους 80 με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 240 Παλαιστίνιων γυναικών, παιδιών και εφήβων.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως αντιπροσωπεία της Χαμάς ετοιμάζεται να επισκεφθεί το Κάιρο τις επόμενες μέρες για συνομιλίες με υψηλόβαθμους Αιγύπτιους αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της απελευθέρωσης ομήρων με ανταλλάγματα. Κατά πληροφορίες Αράβων αξιωματούχων που επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η Αίγυπτος ασκεί πιέσεις στη Χαμάς να συμφωνήσει σε ένα παρόμοιο πλαίσιο με την προηγούμενη συμφωνία ωστόσο η Χαμάς συνδέει οποιαδήποτε απελευθέρωση ομήρων με το αίτημα για «εκεχειρία».

Επίσης, σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζεται πως αξιωματούχοι σε Αίγυπτο και ΗΠΑ «συμφώνησαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουν τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η Αίγυπτος κάλεσε τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

(Με πληροφορίες από «Al Jazeera», «Quds News Network», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι νεκροί από νέα ισραηλινή επιδρομή στη Τζαμπαλίγια (VIDEO)

Πηγή φωτο: X, πρώην Twitter)

Τρίτη 19/12/2023 - 14:46

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 75 άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον θύλακα.

Δεν υπήρξε άμεσα αντίδραση από τις ισραηλινές αρχές.

Η Τζαμπαλίγια, με έκταση 1,4 τετρ. χλμ, είναι ο μεγαλύτερους από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα, με περίπου 116.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από τα τρόφιμα, τα φάρμακα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης που παρέχει η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Jabalia camp a little while ago, A new massacre.🤯🤯

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις μετέτρεψαν το νοσοκομείο al-Awda στη βόρεια Γάζα σε στρατώνες αφού συνέλαβαν περισσότερους από 240 ανθρώπους.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται «80 μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού, 40 ασθενείς και 120 εκτοπισμένοι που είχαν βρει καταφύγιο εντός του νοσοκομείου», είπε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επίσης στο νοσοκομείο Ahli Arab στην πόλη της Γάζας τη νύχτα και την Τρίτη, σύμφωνα με την εκκλησία που το λειτουργεί, καταστρέφοντας έναν τοίχο στην μπροστινή του είσοδο και συλλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του.

Είπε ότι ένα ισραηλινό τανκ ήταν σταθμευμένο στα ερείπια στην είσοδο του νοσοκομείου, εμποδίζοντας οποιονδήποτε να μπει ή να βγει.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.