Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

➽ Η γενοκτονία συνεχίζεται ➽ Μεγάλη επίθεση του ισραηλινού στρατού και της πολεμικής αεροπορίας στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ➽ 1,9 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας που διέφυγαν από τις μάχες και τις βόμβες βρίσκονται στρυμωγμένοι στη Ράφα και καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες για να προφυλαχθούν από τα πυρά

Πηγή: Associated Press

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Ο Νετανιάχου απειλεί ότι θα κάνει την Βηρυτό και τον νότιο Λίβανο «Γάζα και Χαν Γιουνίς»

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Μεγάλη επίθεση στα νότια της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό

 

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 10/12/2023 - 10:17

Μεγάλη επίθεση έχει εξαπολύσει σήμερα ο ισραηλινός στρατός με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες για να προφυλαχθούν από τα πυρά.

Νωρίς σήμερα το πρωί, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε «πολύ σφοδρές αεροπορικές επιδρομές» κοντά στη Χαν Γιουνίς και στην οδό ανάμεσα σ' αυτή την πόλη και τη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «εντατικοποίησε» τις επιχειρήσεις του σ' αυτούς τους τομείς του νότου της Λωρίδας της Γάζας, έχοντας και τις πλάτες των  ΗΠΑ, μετά το βέτο που άσκησε η Ουάσιγκτον στην απόφαση του ΟΗΕ για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Μεγάλο μέρος του 1,9 εκατομμυρίου κατοίκων της Γάζας που διέφυγαν από τις μάχες και τις βόμβες βρίσκονται στριμωγμένοι στη Ράφα, η οποία έχει μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό.

Πηγή: Associated Press

Οι ασθένειες διαδίδονται εξαιτίας του υπερπληθυσμού και των κακών υγειονομικών συνθηκών στα καταφύγια της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNWRA) στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν εκτοπισθεί δια της βίας και ωθούνται όλο και περισσότερο προς νότο, μέσα σε μικροσκοπικές ζώνες όπου επικρατεί συνωστισμός, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και χωρίς προστασία», δήλωσε η διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή Αντέλ Χοντρ.

«Οι περιορισμοί στη διοχέτευση ζωτικής σημασίας βοήθειας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια επιπλέον θανατική ποινή για τα παιδιά», πρόσθεσε.

Πηγή: Associated Press

 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.