Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Νέα ισραηλινή θηριωδία ➽ Τουλάχιστον 50 νεκροί από βομβαρδισμό σχολείων στην Γάζα ➽ 15.900 σκοτωμένοι Παλαιστίνιοι ➽ 42.000 ταυματίες ➽ Δεν έχουμε νικήσει τη Χαμάς στη βόρεια Γάζα, λέει ο ισραηλινός στρατός ➽ (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΝΕΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από βομβαρδισμό σχολείων στην Γάζα

Δευτέρα 04/12/2023 - 20:20

Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε μια σειρά ισραηλινών επιδρομών που είχαν στόχο δύο σχολεία που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους στη συνοικία al-Darraj, στην πόλη της Γάζας.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και πυροβολικό βομβάρδισαν το σχολείο «Salah Ad-Din» της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) και το σχολείο «Martyr Assad Saftawi» στη συνοικία al-Darraj.

Δεκάδες πτώματα και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Al-Ahli» στην κοντινή συνοικία al-Zeitoun.

Τα πληρώματα των ασθενοφόρων ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες για να φτάσουν στα δύο σχολεία για να εκκενώσουν τα πτώματα και τους τραυματίες ως αποτέλεσμα των εντατικών ισραηλινών βομβαρδισμών στην περιοχή.

(Με πληροφορίες από «Wafa News Agency»

902

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Συνεχίζεται το μακελειό από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Δευτέρα 04/12/2023 - 18:12

Τουλάχιστον 15.899 Παλαιστίνιοι, το 70% των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γαζας.

Από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης έχουν τραυματιστεί 42.000 άνθρωποι.

Ο Ασράφ αλ-Κούντρα, δήλωσε ότι οι κατοχικές δυνάμεις κρατούν ακόμη 35 υγειονομικούς, ανάμεσά τους τον διευθυντή του νοσοκομείου al-Shifa.

Παράλληλα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNWRA), ανέφερε ότι στις 156 εγκαταστάσεις της στην Λωρίδα της Γάζα, έχουν συγκεντρωθεί 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι, το 80% του συνολικού πληθυσμού του θύλακα, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο, αφού έχουν ξεριζωθεί (πολλοί για δεύτερη φορά) από τα σπίτια τους.

Πηγή: Associated Press

Το Ισραήλ έδωσε σήμερα εντολή να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονταν σε περιοχές της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς συνεχίζει τη χερσαία επίθεσή του, αναγκάζοντας τους απελπισμένους κατοίκους να μετακινηθούν, αν και οι βόμβες πέφτουν και σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ασφαλείς.

Ο ισραηλινός στρατός ανήρτησε σήμερα το πρωί έναν χάρτη στην πλατφόρμα Χ με περίπου το ένα τέταρτο της πόλης της Χαν Γιούνις να έχει μαρκαριστεί με κίτρινο χρώμα ως έδαφος που πρέπει να εκκενωθεί άμεσα. Τρία βέλη δείχνουν προς τα νότια και τα δυτικά, προτρέποντας τον κόσμο να μετακινηθεί ακόμα πιο κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα και τα αιγυπτιακά σύνορα.

Πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να απομακρυνθούν είχαν ήδη εκτοπιστεί από άλλες περιοχές και αρκετοί κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταφύγια έχοντας τα ελάχιστα υπάρχοντά τους σε πλαστικές σακούλες.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν έχουμε νικήσει τη Χαμάς στη βόρεια Γάζα, λέει ο ισραηλινός στρατός

Δευτέρα 04/12/2023 - 15:10

Παρά τις εκατόμβες νεκρών αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών, που έχουν προκαλέσει οι ανελέητοι βομβαρδισμοί και την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων και στο νότιο τμήμα τηςΛωρίδας της Γάζας, το Ισραήλ δεν έχει καταφέρει να νικήσει τη Χαμάς στο βόρειο τμήμα του θύλακα, δήλωσε ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Δεν τους έχουμε νικήσει στρατιωτικά εντελώς στον βορρά, αλλά έχουμε σημειώσει καλές προόδους», δήλωσε ο Κόνρικους στο CNN. «Είχαμε δηλώσει εξαρχής στους Ισραηλινούς αμάχους και σε όποιον ακούει στον κόσμο ότι (η μάχη κατά της Χαμάς) δυστυχώς θα πάρει χρόνο», επισήμανε. «Είναι μια δύσκολη επιχείρηση σε ένα δύσκολο πεδίο όπου μαχόμαστε εναντίον ενός πολύ αφοσιωμένου στρατού που δεν ενδιαφέρεται για τη θυσία αμάχων (προκειμένου να πετύχει) τον στρατιωτικό του σκοπό», ισχυρίστηκε ο Κόρνικους.

Απέρριψε τις κατηγορίες οργανώσεων αρωγής ότι ο στρατός δεν έδωσε στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν καταφύγει στο νότιο τμήμα της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας αρκετό χρόνο για να μεταβούν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να γλιτώσουν από τις επεκτεινόμενες επιθέσεις.

Την ίδια ώρα πάντως, ο εκπρόσωπος της Unicef, Τζέιμς Έλντερ, επέκρινε έντονα το Ισραήλ για τις επιθέσεις του, κάνοντας λόγο για «λουτρό αίματος» στη νότια Γάζα, όπου έχουν καταφύγει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, προκειμένου να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στον βορρά.

Ο Έλντερ, μιλώντας επίσης στο CNN, πρόσθεσε ότι οι «ασφαλείς ζώνες» που ανακοινώνει ο ισραηλινός στρατός για τους Παλαιστίνιους αμάχους «είναι ένα ψευδές αφήγημα και είναι ένα επικίνδυνο αφήγημα. Οι άνθρωποι δεν διαθέτουν μέσα μεταφοράς. Δεν γνωρίζουν πού πρέπει να πάνε. Πρόκειται για περιοχές στην έρημο. Δεν έχουν νερό, δεν έχουν τρόφιμα, δεν έχουν προστασία σε αυτά τα μέρη».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.