Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

➽ Η σφαγή των νηπίων από των Ηρώδη - Αδόλφο Νετανιάχου ➽ Ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει το μακελειό και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων ➽ Με τις πλάτες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ➽ Κίνδυνος λοιμού στη Γάζα ➽ Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Δυτική Όχθη ➽ 21.507 σκοτωμένοι, στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά ➽ 55.915 τραυματίες ➽ Χιλιάδες θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τη σφαγή και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πηγή φωτό: Associated Press

Παρασκευή 29/12/2023 - 20:39

Με αμείωτη ένταση ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Στα παλαιστινιακά εδάφη εκτυλίσσονται σκηνές φρίκης από την δολοφονική μανία των ισραηλινών δυνάμεων. 

Η ισραηλινή επιθετικότητα κλιμακώνεται τις τελευταίες ώρες και στο Λίβανο, όπου έχουν ενταθεί τα χτυπήματα από τον στρατό του Ισραήλ. 

Ο ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας απείλησε με «πόλεμο πλήρους κλίμακας» στον Λίβανο, αν συνεχιστούν οι επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Χιλιάδες θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα

Πηγή: Associated Press

Στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 187 Παλαιστίνιοι το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, μετά από 84 μέρες δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 21.507, στη μεγάλη τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, και οι τραυματίες τους 55.915.

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού πάνω από 7.000 είναι οι αγνοούμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν θαφτεί κάτω από τόνους ερειπίων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πηγή: Associated Press

Ο κατοχικός στρατός σφαγιάζει μικρά παιδιά

Οι εικόνες που έρχονται από την Γάζα είναι συγκλονιστικές. 

Η Σουχέρ Νασέρ κρατάει τα σώματα των οκτάχρονων δίδυμων παιδιών της, τα οποία σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό την Πέμπτη. Κλαίγοντας λέει ότι πέθαναν τη μέρα των γενεθλίων τους.

https://twitter.com/WAFANewsEnglish/status/1740705496879993188

Ένας παππούς φοράει στο νεκρό εγγόνι του τα καλτσάκια που δεν πρόλαβε να του δώσει. 

https://twitter.com/QudsNen/status/1740731575090680017

Στην πόλη της Ράφας, όπου την Πέμπτη προκλήθηκε μακελειό από τους βομβαρδισμούς σε πολυκατοικίες, οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό από τα χαλάσματα ένα μωρό.

Το δέρμα του μωρού, της Μαριάμ Αμπού Ακέλ, είχε γίνει γκρι από τη σκόνη και εκείνη έβγαζε μικρές κραυγές, την ώρα που οι διασώστες κατάφεραν να την φθάσουν, σκάβοντας βαθιά στα συντρίμμια, για να απελευθερώσουν τα πόδια της και να καταφέρουν να την απεγκλωβίσουν.

Η οικογένεια της Μαριάμ είχε βρει καταφύγιο σε αυτό το σπίτι, αφότου εγκατέλειψε το δικό της σπίτι για ένα πιο ασφαλές μέρος. Η μητέρα και η αδελφή του μωρού σκοτώθηκαν. 

Κίνδυνος λοιμού στη Γάζα

Πηγή: Associated Press

Όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν πείνα και λοιμό. Περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι (το 85% - 90% του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας) έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους και ζουν στον δρόμο, σε σκηνές ή εντελώς πρόχειρους καταυλισμούς, δίχως καμία υποδομή σε συστήματα αποχέτευσης, ύδρευσης.

Το πρωί, ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας της UNRWA η οποία κινούνταν κατά μήκος μιας διαδρομής που είχε ορίσει ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Δ. Όχθη

Πηγή: Associated Press

Στη Δυτική Όχθη συνεχίζονται οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού. Στη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοινώθηκε ότι από τις 7 Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη 304 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 79 παιδιών.

Κοντά στη Χεβρώνα, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ισραηλινούς και τραυμάτισε τέσσερις. Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο, τον οποίο χαρακτήρισε ως δράστη της επίθεσης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.