Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

➽ Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και στη Δυτική Όχθη ➽ Ισραηλινές μπουλντόζες συνέτριψαν Παλαιστίνιους στην αυλή νοσοκομείου στη Γάζα ➽ Δεκάδες νεκροί από τους βομβαρδισμούς σπιτιών ➽ Οι Χούθι ανακοίνωσαν επίθεση κατά της Εϊλάτ ➽ 3 VIDEO - Twee

Οι αεροπορικές επιδρομές, συνεχίζονται και στην Χάν Γιουνίς

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ισραηλινές μπουλντόζες συνέτριψαν Παλαιστίνιους στην αυλή νοσοκομείου στη Γάζα

Κυριακή 17/12/2023 - 09:19

Οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη τη Γάζα ενώ πλέον οι αεροπορικές επιδρομές επεκτείνονται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανεβάζοντας διαρκώς τον αριθμό των θυμάτων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Τις τελευταίες ώρες, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν βάλει στόχο τον νότιο δήμο Μπάνι Σουχέιλα ανατολικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα. Ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίσης δύο επιθέσεις στην περιοχή Μαάν, νοτιοανατολικά της πόλης. Κατά τα άλλα, έχουν αναφερθεί θύματα σε ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ντέιρ ελ Μπαλάχ στην κεντρική Γάζα. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα στο κέντρο και τη νότια Γάζα.

Μπουλντόζες συνέτριψαν Παλαιστίνιους!

Στο μεταξύ, Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι ζητούν «επείγουσα έρευνα» καθώς μάρτυρες λένε ότι ισραηλινές μπουλντόζες συνέτριψαν Παλαιστίνιους στην αυλή του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας κατήγγειλε μια «φρικτή σφαγή» μέσα στο νοσοκομείο, καθώς ο στρατός «κατέστρεψε με μπουλντόζες τις σκηνές των εκτοπισμένων» που είχαν καταφύγει εκεί, με συνέπεια να προκαλέσουν «έναν αριθμό θανάτων».

Προχθές Τετάρτη ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των θαλάμων ασθενών στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο πολιορκίας που διήρκεσε αρκετές ημέρες, ενώ προχώρησε και σε συλλήψεις μελών του προσωπικού.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την επιχείρησή του» στο νοσοκομείο το οποίο «χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου».

Συνεχίζεται η σφαγή και στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι χρησιμοποίησε αεροσκάφος για να πλήξει στόχο τον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στο Τουλκαρέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πρόσθεσε ότι ορισμένοι Παλαιστίνιοι μαχητές, οι οποίοι πυροβόλησαν και εκτόξευσαν εκρηκτικά κατά των ισραηλινών δυνάμεων, σκοτώθηκαν.

Η Ισραηλινή Ραδιοφωνική Αρχή ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας έφηβος, σκοτώθηκαν χθες Σάββατο από ισραηλινά πυρά σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει σε επικαιροποιημένο απολογισμό του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ένας 20χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Μπέιτ Ούμαρ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε ανακοινώσει τον θάνατο από ισραηλινά πυρά ενός 25χρονου στην πόλη Τουλκαρέμ και ενός 16χρονου στον προσφυγικό καταυλισμό Ντέιρ Αμάρ κοντά στη Ραμάλα.

Ως εκ τούτου, 291 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

902

ΛΩΡΙΖΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σπιτιών

Σάββατο 16/12/2023 - 20:25

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, καθώς το κράτος - δολοφόνος, έχοντας την στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συνεχίζει για 71η ημέρα την βάρβαρη επίθεσή κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιδρομές που έπληξαν δύο σπίτια στην Παλιά Οδό Γάζας, στην Τζαμπαλίγια και δεκάδες σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε άλλο σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Σύμφωνα με το πρακτορείο, μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται παγιδευμένος στα συντρίμμια.

Βομβαρδισμοί κατά σπιτιών σημειώθηκαν και στη Ράφα, που έχει χαρακτηριστεί «ασφαλής περιοχή» από το Ισραήλ στην νότια λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες. Οι επιζώντες έψαχναν με τα χέρια στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους. Το νοσοκομείο Al-Ahli έχει επίσης πληγεί.

Οι αεροπορικές επιδρομές, συνεχίζονται και στην Χάν Γιουνίς

(αρχική φωτό)

Από το πρωί, οι κατοχικές δυνάμεις έχουν επιβάλει διακοπή τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρη την Γάζα, με αποτέλεσμα οι αρχές του θύλακα, να μην μπορούν να συγκεντρώσουν στοιχειά για τον σημερινό απολογισμό.

Ισραηλινοί και Καταριανοί αξιωματούχοι αναμενόταν να συναντηθούν στην Νορβηγία, σε μια προσπάθεια αναβίωσης των συνομιλιών για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις φυλακές του Ισραήλ, γράφει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπτουλραχμάν αλ Θάνι αναμένεται να συναντήσει τον Ντέιβιντ Μπαρνέα, διοικητή της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών στο Όσλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Ο Μπαρνέα είναι επίσης πιθανό να συναντηθεί με Αιγύπτιους αξιωματούχους, ανέφερε η WSJ.

Οι Χούθι ανακοίνωσαν επίθεση κατά της Εϊλάτ

Εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης, δήλωσε πως η οργάνωση επιτέθηκε σήμερα στην ισραηλινή πόλη - θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Εϊλάτ με πλήθος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Νωρίτερα πάντως τόσο η Αίγυπτος, όσο και η Βρετανία ανακοίνωσαν καταρρίψεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ερυθρά Θάλασσα. Επίσης η «Κεντρική Διοίκηση» των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων «USS Carney» κατέρριψε σήμερα 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που είχαν εκτοξευθεί από τους Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

(Με πληριοφορίες από: «Al Jazeera», «Wafa News Agency, ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.