Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία στη Google για να σταματήσει η υποστήριξη της εταιρείας στο Ισραήλ (VIDEO - Tweet) — Συγκεντρώσεις στο Τελ Αβίβ για τον θάνατο των Ισραηλινών ομήρων από το στρατό

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΗΠΑ

Διαμαρτυρία στη Google για να σταματήσει η υποστήριξη της εταιρείας στο Ισραήλ (VIDEO)

 

Σάββατο 16/12/2023 - 10:21

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Google και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο Project Nimbus, τη σύμβαση της Google με την ισραηλινή κυβέρνηση για την παροχή λογισμικού και «υπηρεσιών ασφαλείας».

Διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Google στην Market Street ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο κάτω από λευκά σάβανα που έγραφαν «Γενοκτονία» στα χρώματα της Google και φώναζαν το σύνθημα: «Google, δεν μπορείς να κρυφτείς, σε κατηγορούμε για γενοκτονία».

Οι εργαζόμενοι στον τεχνολογικό κολοσσό αντιδρούν στο Project Nimbus από τότε που ανακοινώθηκε το 2021, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1.000 υπογραφές σε μια εσωτερική αίτηση που ζητούσε από την Google να το αποσύρει.

Η διαμαρτυρία συνδιοργανώθηκε από τις ομάδες ακτιβιστών Jewish Voice for Peace και την ομάδα υπεράσπισης των μουσουλμάνων MPower Change.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, από τότε που το Ισραήλ άρχισε τους θανατηφόρους βομβαρδισμούς στη Γάζα, η αντίθεση εντός της Google στο Project Nimbus έχει αυξηθεί.

Το Ισραήλ το 2021 ανακοίνωσε ότι η Google και η Amazon κέρδισαν το συμβόλαιο Nimbus 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περιγράφοντάς το ως «ένα πολυετές εμβληματικό έργο» για την παροχή «μιας ολοκληρωμένης και εις βάθος απάντησης στην παροχή υπηρεσιών cloud στην κυβέρνηση, το σύστημα ασφαλείας και άλλους φορείς της οικονομίας».

902

*

Συγκεντρώσεις στο Τελ Αβίβ για τον θάνατο των Ισραηλινών ομήρων από το στρατό

Σάββατο 16/12/2023 - 09:22

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ στους δρόμους του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο τριών ομήρων που σκοτώθηκαν κατά λάθος από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση δείχνουν μεγάλα πλήθη να συγκεντρώνονται στο κέντρο του Τελ Αβίβ και να αποκλείουν κεντρική αρτηρία. Αυτοί αξίωσαν να αναλάβει δράση η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την άμεση απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πανό, πλακάτ και πόστερ με τα ονόματα και τις φωτογραφίες πολλών άλλων ομήρων, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία κατευθυνόμενοι προς το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού. Όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ynet, αυτοί έριξαν κόκκινη μπογιά στον δρόμο.

«Ο χρόνος τους εξαντλείται! Φέρτε τους σπίτι τώρα», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Το πλήθος επέκρινε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν κάνει αρκετά για να απελευθερώσει τους ομήρους που απήγαγε η Χαμάς και κρατά στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, μια νέα συμφωνία για τους ομήρους, όπως αυτή που είχε επιτευχθεί στα τέλη Νοεμβρίου, θα έχει αποτρέψει περιστατικά, όπως αυτό που σημειώθηκε στη Γάζα χθες, Παρασκευή.

«Απερίγραπτη τραγωδία» χαρακτήρισε τους θανάτους των ομήρων ο Νετανιάχου, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους χαρακτήρισε «οδυνηρούς» και «τραγικούς», προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η ισραηλινή κυβέρνηση θα ερευνήσει πώς συνέβη.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.