Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Σε νέα φάση οι ιουδαιοναζί ➽ Πλήρης εξέλιξη της εισβολής του ισραηλινού στρατού και στην νότια Λωρίδα της Γάζας ➽ 15.523 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Ξεκίνησε η εισβολή του ισραηλινού στρατού και στη Νότια Γάζα

Κυριακή 03/12/2023 - 20:56

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισβολή του ισραηλινού στρατού και στην νότια Λωρίδα της Γάζας.

Μαχητές της Χαμάς συγκρούστηκαν με ισραηλινά στρατεύματα περίπου 2 χιλιόμετρα από τη νότια πόλη Χαν Γιουνίς, στην οποία έχουν καταφύγει Παλαιστίνιοι από τον βορά της Λωρίδας της Γάζας.

Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα «Δεν θα είναι λιγότερο ισχυρή [από τις επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα], δεν θα έχει λιγότερα αποτελέσματα», δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, μιλώντας σε στρατιώτες της Μεραρχίας «Γάζα». «Πολεμήσαμε σθεναρά και διεξοδικά στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, και το κάνουμε επίσης τώρα στη νότια Γάζα», δήλωσε.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε νωρίτερα τον κόσμο να εκκενώσει ορισμένες περιοχές μέσα και κοντά στην πόλη, μέσα από συγκεκριμένες ασφαλείς περιοχές, οι οποίες αποτυπώνονται σε χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902

Ξεπέρασαν τους 15.500 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Κυριακή 03/12/2023 - 18:10

Τους 15.523 έφτασαν οι νεκροί από τις επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Παλαιστινιακού θύλακα.

Το 70% των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις είναι γυναίκες και παιδιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ-Κούντρα, προσθέτοντας ότι 41.316 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Τις τελευταίες ώρες, μόνο 316 νεκροί και 664 τραυματίες απομακρύνθηκαν από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, αλλά πολλοί άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», είπε ο αλ-Κούντρα.

Περισσότεροι από 600 ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα αναμένεται να λάβουν άδεια για να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο μέχρι το τέλος της ημέρας, σύμφωνα με μια λίστα που δημοσιοποιήθηκε από τις συνοριακές αρχές από την παλαιστινιακή πλευρά.

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα έχει ανοίξει για σχεδόν 900 ξένους υπηκόους και για εκείνους με διπλή υπηκοότητα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, σε 13 τραυματίες επιτράπηκε να διασχίσουν μαζί με τους συνοδούς τους το πέρασμα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.