Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

➽ Σφαγές από το κράτος δολοφόνο υου Ισραήλ ➽ Δεκάδες νεκροί στη Ράφα ➽ Εντείνονται οι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη ➽ 18.787 νεκροί 50.897 τραυματίες ➽ Καταγγελίες για εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων από Ισραηλινούς στρατιώτες ➽ Μακρόχρονο πόλεμο «μέχρι την απόλυτη νίκη» εξαγγέλλει το Ισραήλ ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

Μακρόχρονο πόλεμο «μέχρι την απόλυτη νίκη» εξαγγέλλει το Ισραήλ

*

ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Δεκάδες νεκροί στη Ράφα - Εντείνονται οι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη (VIDEO)

Πέμπτη 14/12/2023 - 21:09

Με δολοφονικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται το ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα, αυξάνοντας συνεχώς τους νεκρούς και τους τραυματίες Παλαιστίνιους και καταστρέφοντας όλες τις υποδομές στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το «Al Jazeera» μετέδωσε χτες ρεπορτάζ με φρικιαστικές εικόνες από τις σορούς πολλών αμάχων που θανατώθηκαν στο σχολείο Shadia Abu Gazala του προαστίου Φαλούτζα, δυτικά του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα.

Μετέδωσε επίσης μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ότι αρκετά από τα θύματα εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από Ισραηλινούς στρατιώτες. Όπως είπαν, οι στρατιώτες μπήκαν στο σχολείο, αιχμαλώτισαν όλους τους άνδρες, τους απομάκρυναν με δεμένα χέρια και μάτια και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τουλάχιστον μία γυναίκα με αρκετά παιδιά (ανάμεσά τους και βρέφη), στο πλαίσιο «εκκαθάρισης» του σχολείου.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε ισραηλινή επίθεση σε μια κατοικημένη περιοχή στην πόλη Ράφα που βρίσκεται στη νότια Γάζα.

Πριν λίγο αναφέρθηκαν νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα, με βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να δείχνουν εκρήξεις στον νυχτερινό ουρανό.

Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν και στη γειτονιά αλ Μπατν αλ Σαμίν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γάζας, τη Χαν Γιουνίς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 179 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 303 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο.

Στην ενημέρωση, είπε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε 18.787 με 50.897 τραυματίες.

Ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα, το οποίο έχει καταληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι τραυματίες και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό, μεταφέρονται βίαια σε άλλο νοσοκομειακό συγκρότημα. Επίσης είπε πως νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός εμπόδισε το ιατρικό προσωπικό να παράσχει περίθαλψη σε 10 τραυματίες στη μονάδα έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να πεθάνουν.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με το Al Jazeera, ένα έφηβος σκοτώθηκε από ισραηλινές δυνάμεις στην Τζενίν, όπου συνεχίζονται οι ευρείες επιδρομές του ισραηλινού στρατού που ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργότερα ότι πρόκειται για τον Μούσα Αχμέντ Χατίμπ, ένα 17χρονο αγόρι, που σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό Ισραηλινών στρατιωτών στο στήθος.

Η δολοφονία του εφήβου αύξησε τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Τζενίν από τότε που ξεκίνησαν οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε 11.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι πολύμορφες προκλήσεις των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ.

Πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού να τραγουδούν εβραϊκές προσευχές στο μεγάφωνο ενός τοπικού τζαμιού κατά τη διάρκεια επιδρομής στην Τζενίν, έχουν προκαλέσει οργή.

Το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο ανέφερε ότι οι στρατιώτες απομακρύνθηκαν από το επιχειρησιακό καθήκον αφού οι ανώτεροί τους ερεύνησαν τα βίντεο.

Πάντως, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ είπε ότι οι στρατιώτες δεν πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

(Πηγή: Al Jazeera, Wafa, QNN)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.