Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

➽ ΚΚΕ: Ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό σχετικά με την επιστολική ψήφο ➽ Θανάσημος Παφίλης: Να αποσυρθεί η επιστολική ψήφος που παραβιάζει τη μυστικότητα της ψήφου (VIDEO)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό σχετικά με την επιστολική ψήφο

Σε ανοιχτή επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό σχετικά με την επιστολική ψήφο σημειώνονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών για τους όρους εφαρμογής ενός αντιδραστικού και επικίνδυνου μέτρου, όπως είναι αυτό της επιστολικής ψήφου. Άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βρει πρόθυμους συνομιλητές στα άλλα κόμματα και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν σπεύσει να αποδεχτούν το συγκεκριμένο σχέδιο, όντας προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Απορρίπτουμε συλλήβδην το μέτρο της επιστολικής ψήφου που δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και αμεσότητα της ψήφου, δημιουργώντας μεγάλες αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών.

Αυτό υποδεικνύει η κοινή λογική, δηλαδή ότι τίποτα άλλο εκτός από την αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα που διαθέτουν παραβάν, σφραγισμένες κάλπες, εφορευτικές επιτροπές, δικαστικούς και εκλογικούς αντιπροσώπους δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι ο κάθε ψηφοφόρος θα είναι -τουλάχιστον τη στιγμή της ψηφοφορίας- μόνος του και απαλλαγμένος από άμεσες πιέσεις και εκβιασμούς, που ούτως ή άλλως υφίστανται στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος.

Ταυτόχρονα, το αποδεικνύει και όλη η διεθνής πείρα από χώρες που χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν την επιστολική ψήφο, αφού εκτός όλων των άλλων καταγράφονται και καταγγέλλονται παρατυπίες (απώλεια χιλιάδων ψηφοδελτίων και χειραγώγηση επιστολικών ψήφων από υποψηφίους στις ΗΠΑ, κλοπές ψηφοδελτίων με επιθέσεις σε ταχυδρομικούς υπαλλήλους στην Ισπανία, παράδοση απροστάτευτων ψηφοδελτίων στη γενική αλληλογραφία του κτιρίου στην Ιταλία, ανακάλυψη καμένων ψηφοδελτίων σε χωματερή στην Ουγγαρία κ.ά.). Μάλιστα, η Γαλλία έχει εγκαταλείψει από το 1975 το σύστημα της επιστολικής ψήφου στο εσωτερικό της χώρας εξαιτίας πολυάριθμων τέτοιων περιστατικών, διατηρώντας την για τους ψηφοφόρους του εξωτερικού, όπου στις βουλευτικές εκλογές του 2022 ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα δύο εκλογικών περιφερειών λόγω "τεχνικών" προβλημάτων.

Επιπλέον, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιστολική ψήφος δεν αυξάνει τη συμμετοχή στις εκλογές, πράγμα αναμενόμενο, αφού η αποχή οφείλεται σε πολιτικά και κοινωνικά αίτια και όχι τεχνικά. Αν η κυβέρνηση ήθελε να διευκολύνει όσους πραγματικά θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές και δεν μπορούν, θα είχε κάνει δεκτές τις προτάσεις του ΚΚΕ για να ψηφίζουν οι εποχικοί εργαζόμενοι στους τόπους εργασίας τους μέσω ειδικών εκλογικών καταλόγων και να πολλαπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα στις χώρες του εξωτερικού για τους απόδημους που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Επομένως, η "πρόταση" που έχει να καταθέσει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση είναι η απόσυρση του σχεδίου για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου».

902

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Θ. Παφίλης: Να αποσυρθεί η επιστολική ψήφος που παραβιάζει τη μυστικότητα της ψήφου

Να αποσυρθεί η ρύθμιση της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο απαίτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

Ο Θανάσης Παφίλης απάντησε στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, που μίλησε νωρίτερα και εμφάνισε την επιστολική ψήφο ως «βάθεμα» της δημοκρατίας. 

«Καλά σοβαρολογείτε; Μας κοροϊδεύετε, δουλεύετε τον κόσμο;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας πως «ανοίγει δρόμος παραβίασης της ίδιας της μυστικότητας της ψήφου». 

Αναφέρθηκε στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε το ΚΚΕ (πάνω) προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό σχετικά με την επιστολική ψήφο, όπου παρουσιάζονται συγκεκριμένα παραδείγματα από χώρες που χρησιμοποίησαν την επιστολική ψήφο και καταγράφηκαν παρατυπίες.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.