Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Γαζα: Σφαγή χωρίς τέλος από το κράτος-δολοφόνο ➽ 16.248 σκοτωμένοι ➽ 7.112 τα σφαγμένα παιδιά ➽ 60 μέρες συνεχών βομβαρδισμών ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά - 60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα (VIDEO)

Τετάρτη 06/12/2023 - 08:42

Κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, με ακατάπαυστους βομβαρδισμούς ειδικά στα νότια, όπου έχουν καταφύγει οι περισσότεροι άμαχοι.

Οι 60 μέρες δολοφονικών επιχειρήσεων από το κράτος-δολοφόνο έχουν προκαλέσει πάνω από 16.248 νεκρούς, εκ των οποίων 7.112 παιδιά και 4.885 γυναίκες, δίχως να συμπεριλαμβάνονται οι 7.500 αγνοούμενοι που καταπλακώθηκαν από ερείπια και θάφτηκαν ζωντανοί.

Ο νέος απολογισμός θυμάτων από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και τις υπηρεσίες στη Γάζα αναφέρει επίσης πάνω από 43.616 τραυματίες και 1,5 εκατομμύριο βίαια εκτοπισμένους αμάχους.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ειδησεογραφική ομάδα του «Al Jazeera» που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Το βίντεο του «Al Jazeera» δείχνει ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει και τις προσπάθειες διάσωσης μετά την επίθεση, τη δεύτερη τέτοια επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό μέσα σε δύο ημέρες.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA επιβεβαίωσε επίσης τον απολογισμό των νεκρών και επικαλέστηκε πηγές πολιτικής άμυνας που ανέφεραν ότι «ένας μεγάλος αριθμός» ανθρώπων φοβόταν ότι βρίσκεται κάτω από τα ερείπια.

Η WAFA ανέφερε επίσης απώλειες μετά από ξεχωριστές ισραηλινές επιθέσεις στο Χαν Γιουνίς, στις γειτονιές Τούφα, αλ Νταράτζ και Σουτζαγέα στην πόλη της Γάζας καθώς και στο Φουχάρι, στο Χουζάα, στο Ασαμπάν και στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (ΓΧΣ) δήλωσαν ότι εκατοντάδες ασθενείς αναζητούν επείγουσα περίθαλψη στις εγκαταστάσεις στο Ντέιρ ελ Μπαλάχ στην κεντρική Γάζα «λόγω των ανηλεών βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις».

Η συντονίστρια έκτακτης ανάγκης της ομάδας στη Γάζα, είπε ότι οι ελλείψεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν το νοσοκομείο να παρέχει «σωστικές χειρουργικές επεμβάσεις ή εντατική θεραπεία».

«Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι αναπνευστήρες θα έπαυαν να λειτουργούν, οι αιμοδοσίες θα έπρεπε να σταματήσουν, η αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων θα ήταν αδύνατη», ανέφερε σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στο Ντέιρ ελ Μπαλάχ είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Αλ Ακσά».

(Πηγή: «Al Jazeera», WAFA)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.