Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

➽ Σφαγές από το κράτος-δολοφόνο ➽ Με τη στήριξη ΗΠΑ και Ευρωατλαντικών συμμάχων ➽ Βραδινές επιδρομές στη Γάζα ➽ Καταστροφή των υγειονομικών υποδομών ➽ 17.200 νεκροί Παλαιστίνιοι ➽ 12.000 είναι παιδιά και γυναίκες ➽ 46.000 τραυματίες ➽ Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ ➽ 287 μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί ➽ Νετανιάχου: Ο στρατός θα μετατρέψει τη Βηρυτό και το Νότιο Λίβανο σε Γάζα και Χαν Γιουνίς ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Ο Νετανιάχου απειλεί ότι θα κάνει την Βηρυτό και τον νότιο Λίβανο «Γάζα και Χαν Γιουνίς»

*

ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Βραδινές επιδρομές στη Γάζα - Πάνω από 17.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι (VIDEO)

Παρασκευή 08/12/2023 - 08:55

Με τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων Ευρωατλαντικών συμμάχων, το Ισραήλ συνεχίζει το δολοφονικό σφυροκόπημα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με τις επιθέσεις του κατοχικού στρατού από αέρος και εδάφους να αυξάνουν συνεχώς τους νεκρούς Παλαιστίνιους, μετατρέποντας ταυτόχρονα σε «κρανίου τόπο» όλη τη Γάζα.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις επιθέσεις του κατοχικού στρατού από τις 7 Οκτώβρη ξεπέρασαν χτες τους 17.177, εκ των οποίων το 70% είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ οι τραυματίες τους 46.000.

Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 350 νεκροί και 900 τραυματίες.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν μια σειρά επιδρομών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με αναφορές για θύματα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Βίντεο του «Al Jazeera» δείχνει διασώστες και πολίτες εθελοντές να μεταφέρουν τραυματισμένους Παλαιστίνιους από ένα κτίριο που καταστράφηκε στην επίθεση.

Αεροπορικές επιδρομές αναφέρθηκαν επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές τη πόλης Χαν Γιουνίς στο νότο καθώς και στη γειτονική πόλη Ράφα.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA ανέφερε αρκετούς θανάτους και τραυματισμούς από ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο τη συνοικία Σουτζαγέα, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Καταστροφή των υγειονομικών υποδομών

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 110 κέντρα υγείας έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους μαζί με 21 νοσοκομεία από την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα στις 7 Οκτώβρη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το κυβερνητικό τμήμα ΜΜΕ της Γάζας.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι 287 μέλη του ιατρικού προσωπικού σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις την ίδια περίοδο και η καταστροφή τουλάχιστον 58 ασθενοφόρων παρεμπόδισε σοβαρά τη μεταφορά των τραυματιών εκεί όπου εξακολουθεί να παρέχεται θεραπεία στη Γάζα.

Αυξάνονται και οι ισραηλινές απώλειες

Την ίδια ώρα, απώλειες μετρά και το Ισραήλ, καθώς οι χερσαίες δυνάμεις του συναντούν σφοδρή αντίσταση από Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ακόμη στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες στη Γάζα, ενώ ένας τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ένας από τους στρατιώτες, ένας 41χρονος στο 271 Τάγμα Μηχανικών, σκοτώθηκε σε μάχη στη νότια Γάζα. Ο δεύτερος, ένας 28χρονος στο 699ο τάγμα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 93 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στη Γάζα, επικαλούμενοι επίσημες ισραηλινές πηγές. Δεν είναι γνωστό εάν οι τελευταίοι θάνατοι περιλαμβάνονται σε αυτό το σύνολο.

Επιδρομές και στη Δυτική Όχθη

Παράλληλα, το «Al Jazeera» μεταδίδει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν επιδρομές και στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

Ισραηλινοί στρατιώτες εκτόξευσαν χειροβομβίδες ήχου και δακρυγόνα στους δρόμους της παλαιστινιακής διοικητικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του δικτύου.

Η επιδρομή ακολουθεί μια άλλη χθεσινή επίθεση σε εκδοτικό οίκο στην πόλη, αφού ο ιδιοκτήτης του κατηγορήθηκε ότι παρήγαγε υλικό υπέρ της Χαμάς.

Παραμένει η ένταση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου

Φωτό αρχείου

Εν μέσω της αυξανόμενης περιφερειακής έντασης για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, η «Χεζμπολλάχ» στο νότιο Λίβανο και οι μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία εξαπέλυσαν 13 επιθέσεις εναντίον στόχων στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ και στα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με το αμερικανικό «Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου» (ISW).

Η «Χεζμπολλάχ» στον Λίβανο είπε ότι πραγματοποίησε 10 επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιαρματικού πυραύλου που σκότωσε έναν Ισραηλινό πολίτη κοντά στον οικισμό Mattat, ανέφερε το ISW.

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν επίσης από τη Συρία προς την Μπουκάτα, στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, πρόσθεσε.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της «Χεζμπολλάχ» στον Λίβανο έρχονται καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε τις ισραηλινές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ την Πέμπτη και εξέδωσε προειδοποίηση ότι ο στρατός του θα «μετατρέψει τη Βηρυτό και το νότιο Λίβανο σε Γάζα και Χαν Γιουνίς» εάν η «Χεζμπολλάχ» «κάνει λάθος», ανέφερε το ISW.

(Πηγή: «Al Jazeera», WAFA, «Reuters», ISW)

902

«ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ... ΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»

Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ

Ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ

Παρασκευή 08/12/2023 - 09:21

Ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ, από τα πιο γνωστά μέλη νέας γενιάς λογοτεχνών, που έγραφε συχνά στα αγγλικά για να αφηγηθεί τις ιστορίες των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας σε ευρύτερο κοινό, σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό, γνωστοποίησαν φίλοι του τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Καθηγητής αγγλικής φιλολογίας στο ισλαμικό πανεπιστήμιο της Γάζας, όπου δίδασκε κυρίως τα έργα του Σέξπιρ, ο Ρεφαάτ Αλαρίρ ήταν συνιδρυτής της πρωτοβουλίας «We are not numbers» («Δεν είμαστε αριθμοί»), που αδελφοποιεί συγγραφείς στη Γάζα με «μέντορες» στο εξωτερικό, που τους βοηθούν να γράψουν στα αγγλικά και να αφηγηθούν την πραγματικότητά τους.

Ήταν επιμελητής του βιβλίου «Gaza writes back», χρονικού της ζωής στη Λωρίδα της Γάζας από νεαρούς λογοτέχνες, και είχε γράψει το βιβλίο «Gaza unsilenced».

Μερικές ημέρες αφότου ο ισραηλινός στρατός άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις, ο Ρεφαάτ Αλαρίρ έκανε γνωστό πως δεν θα έφευγε από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, επίκεντρο των ισραηλινών επιδρομών.

Την 1η Νοεμβρίου, δημοσίευσε στο «X» ποίημα γραμμένο στα αγγλικά, που γνώρισε μεγάλη διάδοση, υπό τον τίτλο «If I must die» («Αν πρέπει να πεθάνω»). Καταλήγει με τις φράσεις: «Αν πρέπει να πεθάνω / ας φέρει ελπίδα / ας γίνει παραμύθι».

902 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.