Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

➽ Συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ➽ Στους 109 οι νεκροί σήμερα από τους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Στους 109 οι νεκροί σήμερα από τους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (VIDEO)

Παρασκευή 01/12/2023 - 16:36

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα, που επαναλήφθηκαν από σήμερα το πρωί, μετά την λήξη της προσωρινής παύσης πυρός, συνεχίζονται ακατάπαυστα, με στόχο κυρίως τους άμαχους που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές και προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλη την πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας από το πρωί μέχρι και πριν λίγη ώρα, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις έχει φτάσει τους 109. 

Στα μέσα κοινωνική δικτύωσης έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σπαρακτικές εικόνες και βίντεο με παιδιά που δολοφόνησαν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.

Εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρονται για νοσηλεία στα μόλις μόνο τρία νοσοκομεία που έχουν απομείνει στη Γάζα και τα οποία δεν έχουν πλέον τον κατάλληλο εξοπλισμό για να υποδεχθούν μεγάλο αριθμό ασθενών, όπως ανέφερε ο Ασράφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε «κάθε ζωντανή συνείδηση» να επιτρέψει το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα εν μέσω μιας «εξαιρετικά καταστροφικής» ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η ιατρική βοήθεια που εισήλθε στη Γάζα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας είναι αρκετή μόνο για μία ημέρα», ανέφερε ο al-Qudra σε δήλωση. «Ο τομέας υγείας στη Γάζα είναι εκτός λειτουργίας με όλη τη σημασία της λέξης», είπε.

Εκπρόσωπος της συνοριακής διέλευσης της Ράφα λέει ότι η είσοδος φορτηγών που μεταφέρουν την απαραίτητη βοήθεια, καύσιμα και μαγειρικό αέριο από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας έχει σταματήσει λόγω της επανέναρξης των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Η ποσότητα της βοήθειας που παραδόθηκε μέσω της διέλευσης της Ράφα είχε αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκεχειρίας, αν και αξιωματούχοι της βοήθειας δήλωσαν ότι ήταν ακόμα πολύ μικρότερη από ό,τι χρειαζόταν.

Η Ράφα ήταν το μόνο σημείο εισόδου για ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα. Οι περιορισμένες παραδόσεις ξεκίνησαν στις 21 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera, Wafa)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.