Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

➽ Συνεχίζεται το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος δολοφόνο ➽ Ο απολογισμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 15.200 ➽ Περισσότεροι από 40.000 οι τραυματίες ➽ Το 70% των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά (VIDEO - Tweet - Φωτό)

Πηγή: Associated Press

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Χωρίς σταματημό οι επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στη Γάζα

Συνεχίζεται το μακελειό του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Κυριακή 03/12/2023 - 08:38

Ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τους 15.200, ενώ περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου. Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι το 70% των νεκρών ήταν γυναίκες και παιδιά.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί καθώς ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στις νότιες πόλεις Khan Younis και Rafah, αναφέρει ο Hani Mahmoud του Al Jazeera.

 

Πηγή: Associated Press

«Από χθες το βράδυ οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της ανατολικής πλευράς του Χαν Γιουνίς με τους κατοίκους να λαμβάνουν εντολή με απειλητικό τόνο να εκκενώσουν στη δυτική πλευρά της πόλης ή στην πόλη Ράφα», είπε ο Μαχμούντ. «Όμως, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν από εκεί, δέχθηκαν βομβαρδισμούς, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα», δήλωσε.

Εκατοντάδες κάτοικοι εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι στις στοχευμένες περιοχές του Χαν Γιουνίς, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν σε άλλα μέρη της πόλης ή νοτιότερα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, πρόσθεσε.

Επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στον τομέα της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

«Τα θύματα διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλ Άουντα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια», μεταδίδει το WAFA.

****Τον απολογισμό των θυμάτων στον καταυλισμό Νουσεϊράτ επιβεβαιώνει ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.

 

Πηγή: Associated Press

Οι συνθήκες στο νοσοκομείο Αλ-Νασάρ στη νότια Γάζα είναι «πέρα από ανεπαρκείς», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ μετά από επίσκεψη στην ιατρική μονάδα.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε το Σάββατο ότι

η εγκατάσταση ήταν γεμάτη με 1.000 ασθενείς –πάνω από το τριπλάσιο της χωρητικότητάς της– με ασθενείς να γεμίζουν «κάθε γωνιά». «Οι ασθενείς λάμβαναν φροντίδα στο πάτωμα, ούρλιαζαν από τον πόνο», είπε ο Ghebreyesus. «Αυτές οι συνθήκες είναι πέρα ​​από ανεπαρκείς αδιανόητες για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Δεν μπορώ να βρω λόγια αρκετά δυνατά για να εκφράσω την ανησυχία μας για αυτό που βλέπουμε».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.