Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

➽ Για κάποιους υπάρχει μονάχα η σταύρωση ➽ Ας κάνουμε μια ευχή για έναν καλύτερο κόσμο ➽ Στο χέρι μας είναι... ➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ Συνεχίζονται για 80ή ημέρα οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί από την αεροπορία των ιουδαιοναζί ➽ Οι άμαχοι στα όρια του λιμού ➽ 20.424 σκοτωμένοι ➽ Στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά ➽ ΠΟΥ: 246 επιθέσεις σε δομές υγείας και ασθενοφόρα ως τις 20 Δεκέμβρη ➽ Απολογισμός: 582 νεκροί και 748 τραυματίες

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Συνεχίζονται οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί από την ισραηλινή αεροπορία

Δευτέρα 25/12/2023 - 09:00

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ξημερώνει η 80ή ημέρα του πολέμου, με τους αμάχους στα όρια του λιμού. Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Χαν Γιούνις (νότια), ενώ στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου εξαπολύθηκαν κάπου 50 αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί.

Το Σαββατοκύριακο ήταν εξαιρετικά πολυαίμακτο στον μικρό θύλακο με μεγάλο υπερπληθυσμό. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μαγάζι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Αυτό που συμβαίνει στο Μαγκάζι είναι μια σφαγή που διαπράττεται σε πυκνοκατοικημένη συνοικία», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι εξετάζονται αυτές οι αναφορές.

Η Χαμάς, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει «φρικιαστική σφαγή» το πλήγμα που το αποκαλεί «νέο έγκλημα πολέμου».

Παλαιστίνιοι που αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είχαν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα ότι υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια όσο ήταν υπό κράτηση.

Περίπου είκοσι από αυτούς εισήχθησαν χθες στο νοσοκομείο Νατζάρ της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι. «Φέρουν μώλωπες και σημάδια από χτυπήματα στο σώμα τους», είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου, ο Μαρουάν αλ Χαμς.

Ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20.424 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Ανάγκασε 1,9 εκατομμύρια κατοίκους του παλαιστινιακού θυλάκου —με άλλα λόγια το 85% του πληθυσμού— να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε χθες Κυριακή τον «αποδεκατισμό» του συστήματος υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, που υφίσταται πελώρια καταστροφή και επανέλαβε την έκκλησή του να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός.

«Ο αποδεκατισμός του συστήματος υγείας της Γάζας είναι τραγωδία», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους μέσω X (του πρώην Twitter).

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ υπογράμμιζε ότι δεν έχει πλέον απομείνει κανένα νοσοκομείο σε λειτουργία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Έπειτα από αποστολές την περασμένη εβδομάδα σε δυο νοσοκομεία που υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές στον βορρά —Ας Σίφα, Αλ Αχλί—, στελέχη του ΠΟΥ περιέγραψαν «αφόρητες» εικόνες: ασθενείς εγκαταλελειμμένους, ακόμα και μικρά παιδιά, καθώς δεν μπορούν πλέον να τους προσφερθούν ούτε περίθαλψη, ούτε καν φαγητό και νερό.

Πολλά νοσοκομεία, παρότι θεωρητικά προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, έχουν χτυπηθεί επανειλημμένα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από το ξέσπασμα της σύρραξης.

Ως την 20ή Δεκεμβρίου, ο ΠΟΥ κατέγραψε 246 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας και ασθενοφόρων στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό 582 νεκρούς και 748 τραυματίες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters - AFP).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.