Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ισραήλ: ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ➽ ΠΟΥ: Η ανθρωπιστική κατάσταση χειροτερεύει στη Γάζα λόγω των βομβαρδισμών ➽ ΟΗΕ: Είναι «αδύνατο» να τεθούν σε εφαρμογή ζώνες ασφαλείας

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΠΟΥ: Η ανθρωπιστική κατάσταση χειροτερεύει στη Γάζα λόγω των βομβαρδισμών

Τρίτη 05/12/2023 - 15:00

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γάζα δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση εκεί επιδεινώνεται ώρα με την ώρα καθώς οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εντάθηκαν στο νότιο τμήμα του θύλακα, γύρω από τις πόλεις Χαν Γιούνες και Ράφα.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται με την ώρα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, σε δημοσιογράφους μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Γάζα. «Υπάρχουν έντονοι βομβαρδισμοί παντού, και εδώ στις νότιες περιοχές, τη Χαν Γιούνες ακόμα και στη Ράφα».

Ο Πεέπερκορν δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει στη Γάζα είναι «πάρα πολύ μικρή» και ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαιτέρως για το πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα Υγείας στον πυκνοκατοικημένο θύλακα καθώς περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται προς τα νότια για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

Πηγή: Associated Press

«Θέλω να το τονίσω αυτό ιδιαίτερα, ότι βλέπουμε μια αυξανόμενη ανθρωπιστική καταστροφή», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Πεέπερκορν δήλωσε ότι ο ΠΟΥ συμμορφώνεται με την εντολή του Ισραήλ να μεταφερθούν οι προμήθειες από αποθηκευτικούς χώρους στη Χαν Γιούνες. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο ΠΟΥ έχει ενημερωθεί ότι η περιοχή θα «γίνει το πιθανότερο χώρος ενεργών μαχών τις επόμενες ημέρες».

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε πράγματι να παραδώσουμε τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες», είπε.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς έκανε έκκληση τη Δευτέρα στο Ισραήλ να αποσύρει την εντολή αυτή. Το Ισραήλ αρνήθηκε ότι ζήτησε την εκκένωση των αποθηκών.

Aδύνατο να υπάρξουν ζώνες ασφαλείας

Είναι «αδύνατο» να τεθούν σε εφαρμογή ζώνες ασφαλείας, που δημιουργήθηκαν από το Ισραήλ για να καταφύγουν εκεί και να γλιτώσουν από τις μάχες οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Οι ζώνες αυτές δεν μπορούν να είναι ούτε ασφαλείς ούτε να έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα καθώς κηρύχθηκαν μονομερώς», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος του Ταμείου του ΟΗΕ για τα Παιδιά (Unicef), που πέρασε αρκετές ημέρες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κάιρο, πρόσθεσε ότι οι ζώνες αυτές «δεν έχουν επιστημονικό χαρακτήρα, δεν έχουν λογική, δεν είναι δυνατές».

«Και πιστεύω ότι οι αρχές το γνωρίζουν αυτό. Πιστεύω ότι είναι άκαρδο και ότι δείχνει ότι αυξάνεται η αδιαφορία απέναντι στα παιδιά και τις γυναίκες στη Γάζα», δήλωσε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος της Unicef εξήγησε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ότι μπορεί κανείς να μιλά για ζώνες ασφαλείας εφόσον είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί στον πληθυσμό πρόσβαση σε τροφή, νερό, φάρμακο και κατάλυμα.

Είπε ότι τα όσα είδε κατά την παραμονή του στη Γάζα απέχουν πολύ από μια ζώνη ασφαλείας. Τόνισε ιδιαίτερα την έλλειψη χώρων και συστημάτων υγιεινής, προσθέτοντας ότι τα σημεία αυτά κινδυνεύουν να γίνουν σημεία εξάπλωσης ασθενειών.

«Το Ισραήλ είναι η δύναμη κατοχής, πρέπει να δώσει τροφή, φάρμακα, νερό… Μόνο μια κατάπαυση πυρός θα σώσει τα παιδιά στη Γάζα», δήλωσε ο Έλντερ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.