Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

➽ STUDIO New Star και Athens Palestine Film Festival: PALESTINE LIVES ➽ 7 ημέρες παλαιστινιακού κινηματογράφου, 17 - 24 Δεκεμβρίου 2023 ➽ Ο Μπάμπης Ζαφειράτος θα διαβάσει ποιήματά του για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης (17/12) ➽ Special Eve Christmas με τη ζεστασιά μιας παλαιστινιακής συγκέντρωσης την παραμονή των Χριστουγέννων

#FreePalestine #SaveGaza

*

New Star και Athens Palestine Film Festival

Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές

Σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη, το Athens Palestine Film Festival, σε συνεργασία με τη New Star, στο STUDIO new star art cinema, παρουσιάζει ένα φεστιβάλ παλαιστινιακού κινηματογράφου, 17 - 24 Δεκεμβρίου

Τα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης:

Επτά ημέρες προβολών παλαιστινιακών ταινιών: Ελάτε μαζί μας κάθε βράδυ καθώς εξερευνούμε την πλούσια ταπετσαρία των παλαιστινιακών ιστοριών μέσα από προσεκτικά επιμελημένες ταινίες. Από τους αγώνες της καθημερινής ζωής μέχρι τις ιστορίες αντοχής και ελπίδας. Το πρόγραμμα υπόσχεται ένα ποικίλο φάσμα προοπτικών, ρίχνοντας φως σε διάφορες πτυχές της παλαιστινιακής ζωής και πολιτισμού.

Εστιασμένες συζητήσεις και διδασκαλίες (teach-ins):

Μετά από κάθε ταινία, συμμετάσχετε σε οξυδερκείς συζητήσεις και ενημερωτικές διδασκαλίες. Εξερευνήστε τις αποχρώσεις των θεμάτων που παρουσιάζονται, προωθώντας μια βαθύτερη κατανόηση της παλαιστινιακής αφήγησης.

Ημερομηνίες: 17 Δεκεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2023

Τοποθεσία: Studio New Star Art Cinema

Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής

Τηλ: 218640054

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 5€

*

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12 – 3000 NIGHTS

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12 – THE PRESENT (SHORT) – GAZA FIXER

ΤΡΙΤΗ 19/12 – GAZA ONLINE (SHORT) – ONE MORE JUMP

ΠΕΜΠΤΗ 21/12 – HANTUSH –A– FAIRYTALE (SHORT) & GHOST HUNTING

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12 – GAZA

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12 – IN VITRO (SHORT) – STITCHING PALESTINE

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/12 – OPEN BETHLEHEM & PALESTINIAN XMAS EVE

*

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΑ 1Η 17/12: Φυλακισμένοι: Μητέρες και γιοι

Ο Μπάμπης Ζαφειάτος θα διαβάσει ποιήματά του για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

ΗΜΕΡΑ 2Η 18/12: Πρόσβαση, κινητικότητα και επιβίωση

ΗΜΕΡΑ 3Η 19/12: Πρόσφυγες, Το ζήτημα του προσφυγικού

ΗΜΕΡΑ 4Η 21/12: Αόρατη Παλαιστίνη, Οι κρυφές πραγματικότητες

ΗΜΕΡΑ 5Η 22/12: Η δική μας Γάζα

ΗΜΕΡΑ 6Η 23/12: Η μνήμη και οι αγώνες των γενεών

ΗΜΕΡΑ 7Η 24/12: Είναι θρησκευτικός πόλεμος;

Special Eve Christmas: Στις 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων), ελάτε μαζί μας για μια ειδική προβολή μιας ταινίας από τη Βηθλεέμ. Μετά την προβολή, βυθιστείτε στη ζεστασιά μιας παλαιστινιακής συγκέντρωσης την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σημειώστε τα ημερολόγιά σας, διαδώστε το και ελάτε μαζί μας!

Ανυπομονούμε να συναντηθούμε ως κοινότητα για να ενισχύσουμε τις φωνές και τις ιστορίες της Παλαιστίνης μέσα από το ισχυρό μέσο της ταινίας.

17 έως 24 Δεκεμβρίου 2023

Studio New Star Art Cinema

*

Οι ταινίες

3000 ΝΥΧΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:MAI MASRI

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:103min

H Layal, μια νεαρή Παλαιστίνια δασκάλα συλλαμβάνεται αφού κατηγορήθηκε ψευδώς και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση. Μεταφέρεται σε μια ισραηλινή γυναικεία φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου συναντά έναν τρομακτικό κόσμο στον οποίο οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι φυλακίζονται μαζί με Ισραηλινούς εγκληματίες.
Όταν ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, ο διευθυντής της φυλακής την πιέζει να αποβάλει το μωρό και να κατασκοπεύσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Ωστόσο, ανθεκτική και ακόμα δεμένη με αλυσίδες, φέρνει στον κόσμο ένα αγοράκι.
Μέσα από τον αγώνα της να μεγαλώσει τον γιο της πίσω από τα κάγκελα, και τη σχέση της με τους άλλους κρατούμενους, καταφέρνει να βρει μια αίσθηση ελπίδας και ένα νόημα στη ζωή της. Οι συνθήκες στις φυλακές χειροτερεύουν και οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αποφασίζουν να απεργήσουν. Ο διευθυντής της φυλακής την προειδοποιεί να μην συμμετάσχει στην εξέγερση και απειλεί να πάρει τον γιο της μακριά. Σε μια στιγμή αλήθειας, η Layal αναγκάζεται να κάνει μια επιλογή που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της.


THE PRESENT

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Farah Nabulsi

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24min

Στην επέτειο του γάμου του, ο Γιουσέφ και η μικρή του κόρη ξεκινούν από τη Δυτική Όχθη για να αγοράσουν  ένα δώρο. Ανάμεσα σε στρατιώτες, διαχωρισμένους δρόμους και σημεία ελέγχου, πόσο εύκολο θα ήταν να πάτε για ψώνια;

 

GAZA FIXER

 Al Jazeera English

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50min

Ο Raed Athamneh είναι έξι φορές επιζών του πολέμου, οικογενειάρχης και έμπιστος ανταποκριτής για τους  ξένους ρεπόρτερ που καλύπτουν τη Γάζα. Καθώς κάνει ξεναγήσεις σε δημοσιογράφους, είναι αυτός που μιλάει πραγματικά με τους ανθρώπους και μεταφράζει την ιστορία της μοίρας τους στους ξένους που με ανυπομονησία αποτυπώνουν, γράφουν, κινηματογραφούν, την τραγωδία που έχει γίνει η Γάζα.

 

GAZA ONLINE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mohamed Jabaly

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  22min

Σε μια περίοδο πέντε ετών, ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Mohamed Jabaly που ζει στο

βόρειο τμήμα της Νορβηγίας, μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως το μόνο μέσο να επικοινωνεί μαζί τους, κάτι που είναι όμως δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις δεδομένης της κατάστασης στη Γάζα.

 

One More Jump

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Manu Gerosa

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1:23

Ο πόνος και η απογοήτευση των νεαρών Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα μιας ομάδας παρκούρ.

 

Hantush-a-fairytale

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alexia Tsouni

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7min

Όταν ισραηλινές μπουλντόζες έφτασαν στο χωριό των Βεδουίνων της για να γκρεμίσουν το σπίτι της, η 14χρονη πρόσφυγας από την Παλαιστίνη Σάλχα καλεί το ιπτάμενο αρνί της την Χαντούς να την πάει κάπου μακριά...

 

GHOST HUNTING

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Raed Andoni

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1:34

Παλαιστίνιοι που κρατούνταν σε ένα ισραηλινό κέντρο κράτησης συγκεντρώνονται για να αναπαραστήσουν την εμπειρία τους σε μια προσπάθεια να θεραπευτούν.

 

Gaza

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Garry Keane, Andrew McConnell 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 92min

Σε αυτή τη συγκινητική ταινία, ξεδιπλώνεται ένα όμορφο πορτρέτο καθημερινών πολιτών της Γάζας, που ζουν τις ζωές πέρα από τα ερείπια της αιώνιας σύγκρουσης. Ελεύθεροι από το κλισέ του ρεπορτάζ ειδήσεων, αποκαλύπτουμε έναν τόπο ομορφιάς μέσα στην καταστροφή, μέσα από τις ζωές των εξαιρετικών ανθρώπων του. Η ταινία μας επικεντρώνεται σε δύο έφηβους από τα αντίθετα άκρα του κοινωνικού χάσματος της Γάζας, τον Κάρμα και τον Αχμέντ. Στο αυτοσχέδιο σπίτι του Αχμέτ ζει η μεγαλύτερη οικογένεια της Γάζας με 14 γιους, 22 κόρες, έναν πατέρα και τρεις συζύγους. Λιγότερο από 10 μίλια μακριά, το πολυτελές διαμέρισμα της Κάρμα, μαζί με τη φιλελεύθερη μητέρα του, τον παραδοσιακό πατέρα και τις τρεις αδερφές της λένε μια διαφορετική ιστορία. 

 

IN VITRO

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:   Søren Lind Larissa Sansour

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 28min

Ένας απόκοσμος μηρυκασμός για τη μνήμη, την ιστορία, τον τόπο και την ταυτότητα που διαδραματίζεται στη Βηθλεέμ δεκαετίες μετά από μια οικολογική καταστροφή.

 

Stitching Palestine

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Carol Mansour

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1:17

Δώδεκα γυναίκες, δώδεκα ζωές και ιστορίες από την Παλαιστίνη, σε μια χώρα που η θέση της ήταν σταθερή στον χάρτη του κόσμου, αλλά τώρα είναι κεντημένη στο πρόσωπό τους.

Δώδεκα δυνατές, αποφασιστικές  γυναίκες από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα: δικηγόροι, καλλιτέχνες, νοικοκυρές, ακτιβίστριες, αρχιτέκτονες και πολιτικοί συνθέτουν την ιστορία της πατρίδας τους, της αποστέρησής της και της ακλόνητης αποφασιστικότητάς τους ότι θα επικρατήσει η δικαιοσύνη.

 

Operation Bethlehem

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Leila Sansour

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1:30

Μια ιστορία μιας επιστροφής στην πιο διάσημη μικρή πόλη του κόσμου. Η ταινία αφηγείται επτά βαρυσήμαντα χρόνια στη ζωή της Βηθλεέμ, αποκαλύπτοντας μια πόλη εκπληκτικής ομορφιάς και πολιτικές διαμάχες υπό κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.