Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί ➽ Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη ➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 18.608 οι νεκροί Παλαιστίνιοι ➽ 50.594 τραυματιστεί ➽ Σκληρές μάχες σε πόλεις με απώλειες για το Ισραήλ ➽ ΟΗΕ: Ενέκρινε ψήφισμα για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Στους 18.608 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - Σκληρές μάχες σε πόλεις με απώλειες για το Ισραήλ (VIDEO)

Τετάρτη 13/12/2023 - 19:26

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε υπέρ χθες για να απαιτήσει άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου αυξάνεται διαρκώς.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου αυξήθηκε σε 18.608. Άλλοι 50.594 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πρόσθεσε.

Συνολικά 196 νεκροί και 499 τραυματίες έφτασαν στα νοσοκομεία τις τελευταίες 25 ώρες, ενώ μεγάλος αριθμός θυμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Την Τρίτη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο απαιτεί άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μία εβδομάδα μετά το βέτο των ΗΠΑ σε παρόμοιο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την έκτακτη σύνοδο, με 153 κράτη να υπερψηφίζουν, ενώ 10 ψήφισαν κατά και 23 απείχαν.

Η ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση δεν είναι δεσμευτική, σε αντίθεση με ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ανθρωπιστική καταστροφή

Η ψηφοφορία, που χαιρετίστηκε ως «ιστορική» από τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Ριάντ Μανσούρ, έρχεται καθώς η βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ μπαίνει στον τρίτο μήνα και γιατροί και ομάδες βοήθειας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπιστική καταστροφή στην πολιορκημένη Γάζα.

Παλαιστινιακές και διεθνείς ιατρικές αρχές αναφέρουν ότι ασθένειες όπως η ανεμοβλογιά, η μηνιγγίτιδα και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού εξαπλώνονται στη Γάζα, καθώς μετά βίας υπάρχουν «συνθήκες διαβίωσης» για τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένα σχέδιο να επιτραπεί η είσοδος βοήθειας στη Γάζα απευθείας από το Ισραήλ, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος. Την Τρίτη, 197 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εξετάστηκαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Σε αυτή την κατάσταση, πάνω από 70 γιατροί και νοσηλευτές, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του νοσοκομείου Kamal Adwan, απήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό και μεταφέρθηκαν σε άγνωστη περιοχή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της βόρειας Γάζας. Μέχρι σήμερα 296 Παλαιστίνιοι γιατροί έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα μες το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον 32 μέλη των σωστικών ομάδων έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα, καθώς και τουλάχιστον 134 μέλη του προσωπικού της UNRWA και ένα μέλος του προσωπικού του ΠΟΥ, σύμφωνα με τις δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Απώλειες για το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ κατέγραψε σήμερα βαριές απώλειες στις σκληρές μάχες με τους παλαιστίνιους μαχητές, Επτά Ισραηλινοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή τάγματος, σκοτώθηκαν σε ένα μόνο επεισόδιο στη βόρεια Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Τρίτη.

Λεπτομέρειες για το περιστατικό, το οποίο σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες απώλειες ζωών για τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσής τους, δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα.

Συνολικά 113 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό.

(Πηγή: Al Jazeera, Wafa, QNN, Reuters)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.