Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ Νέες θηριωδίες με εκτελέσεις στους δρόμους και πυροβολισμούς αμάχων ➽ Πάνω από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις δολοφονικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ➽ Ξέθαψαν τους νεκρούς και συνέτριψαν τα πτώματα με μπουλντόζες

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Πάνω από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις δολοφονικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού

Πηγή φωτό: Associated Press

Κυριακή 24/12/2023 - 09:10

Διακόσιοι και πλέον Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς και στις χερσαίες δολοφονικές επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και στις χερσαίες επιχειρήσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20.258 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, κατά τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Ανάμεσά τους είναι 201 άνθρωποι που σκοτώθηκαν μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες σε διάφορες τοποθεσίες του μικρού θυλάκου με μεγάλο υπερπληθυσμό που πολιορκεί ο ισραηλινός στρατός. Αεροπορικός βομβαρδισμός στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ, στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Στη Χαν Γιούνις (νότια), όπου ισραηλινός στρατός διεμήνυσε πως θα κλιμάκωνε τις επιχειρήσεις του αυτή την εβδομάδα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν να μεταφέρονται πτώματα και τραυματίες στο νοσοκομείο Νάσερ.

Χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ Κίντρα κατηγόρησε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πως διέπραξαν «φρικτές σφαγές» στην Τζαμπάλια και στην Ταλ αζ Ζαατάρ, ότι «εκτέλεσαν δεκάδες πολίτες στους δρόμους».

Ο ισραηλινός στρατός, ερωτηθείς για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν απάντησε συγκεκριμένα στις κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων. 

Την ώρα που το λουτρό αίματος σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με την πλήρη στήριξη των ευρωατλαντικών, ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν χθες τηλεφωνικά. Ο Αμερικανός πρόεδρος εντελώς υποκριτικά «υπογράμμισε την κρίσιμη ανάγκη να προστατεύεται ο άμαχος πληθυσμός», σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του στον Λευκό Οίκο. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός «ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο ωσότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του», ανακοίνωσε το γραφείο του μέσω X (του πρώην Twitter).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters)

902

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Νέες θηριωδίες με εκτελέσεις στους δρόμους και πυροβολισμούς αμάχων

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 23/12/2023 - 21:40

Για νέες θηριωδίες καταγγέλλεται το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ο κατοχικός στρατός εκτελεί ανθρώπους τους δρόμους, πυροβολεί αμάχους και βεβηλώνει πτώματα...

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ορισμένοι εξ αυτών εκτελέστηκαν στη μέση του δρόμου κατά τις χερσαίες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Ο κατακτητής διέπραξε πολλές φρικτές σφαγές με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων μαρτύρων στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαάταρ και στην πόλη Τζαμπαλίγια. Εκτέλεσαν επίσης δεκάδες πολίτες στους δρόμους», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κίντρεχ.

«Η έκταση της καταστροφής στη ζώνη του Ταλ Αλ Ζαάταρ και στα σχολεία του καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, όπου φιλοξενούνταν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, είναι τεράστια και αποκαρδιωτική. Εντοπίστηκαν δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί). Ο κατακτητής εκτέλεσε πολλούς από αυτούς μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ο ισραηλινός στρατός, που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες καθώς απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα σε αυτές τις κατηγορίες. Αρκέστηκε να επαναλάβει ότι «τα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων είναι σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» και πραγματοποιούνται αφού αξιολογηθεί ότι «οι τυχαίες ζημιές σε πολίτες και σε πολιτικές υποδομές δεν θα είναι υπερβολικές, σε σύγκριση με το στρατιωτικό πλεονέκτημα που αναμένεται ως αποτέλεσμα της επίθεσης».

Πλάνα της τηλεόρασης του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν ένα πτώμα κάτω από συντρίμμια σε δρόμους της Τζαμπαλίγια και τεράστιες καταστροφές σε διάφορα σημεία της πόλης. Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναμετέδωσε Γαλλικό Πρακτορείο, δείχνουν πτώματα σε αποσύνθεση στους δρόμους της Τζαμπαλίγια.

Στην Μπέιτ Λαχία, στα βόρεια, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι εντόπισε σήμερα «δεκάδες πτώματα σε αποσύνθεση». Τα περισσότερα από τα θύματα «εκτελέστηκαν στον δρόμο και μετά τα κατασπάραξαν σκύλοι», πρόσθεσε.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε την Τετάρτη από το Ισραήλ να ξεκινήσει έρευνα για «πιθανή διάπραξη εγκλήματος πολέμου» από τον ισραηλινό στρατό, αφού έλαβε «ανησυχητικές πληροφορίες» για τον θάνατο έντεκα άοπλων Παλαιστίνιων στην Πόλη της Γάζας. Το Ισραήλ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή είναι «αβάσιμη και αναληθής».

Ξέθαψαν τους νεκρούς και συνέτριψαν τα πτώματα με μπουλντόζες

Ακόμα και το CNN γράφει πως «οι γιατροί κατηγορούν τα ισραηλινά στρατεύματα ότι βεβηλώνουν πτώματα και πυροβολούν αμάχους στο νοσοκομείο που το Ισραήλ λέει ότι ήταν "κέντρο διοίκησης της Χαμάς"».

Ισραηλινοί στρατιώτες που έκαναν έφοδο σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα βεβήλωσαν τα πτώματα νεκρών ασθενών με μπουλντόζες, άφησαν έναν στρατιωτικό σκύλο να κατασπαράξει έναν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι και πυροβόλησαν πολλούς γιατρούς ακόμη και αφού τους εξέτασαν για τρομοκρατικές σχέσεις, σύμφωνα με ισχυρισμούς προσωπικού και ασθενών που καταγράφει ρεπορτάζ του CNN. 

Το CNN μίλησε με δύο ανώτερα ιατρικά στελέχη, έναν άλλο γιατρό και έναν ασθενή στο νοσοκομείο, οι οποίοι παρείχαν επιβεβαιωτικές μαρτυρίες για το τι συνέβη. Το CNN εξέτασε επίσης αποδεικτικά βίντεο για ορισμένους από τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ των πιο σοβαρών ισχυρισμών που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στο Kamal Adwan είναι ότι, καθώς τα στρατεύματα έφευγαν από το νοσοκομειακό συγκρότημα, χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να ξεθάψουν πτώματα που είχαν ταφεί πρόσφατα σε αυτοσχέδια νεκροταφεία στην αυλή του νοσοκομείου.

«Οι στρατιώτες ξέθαψαν τους τάφους σήμερα το πρωί και έσυραν τα πτώματα με μπουλντόζες και μετά συνέτριψαν τα πτώματα με τις μπουλντόζες», είπε ο επικεφαλής των Παιδιατρικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου, Χοσάμ Αμπού Σαφίγια, σε τηλεφωνική συνέντευξη το Σάββατο. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.