Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Η θηριωδία συνεχίζεται μετά την κατάπαυση του πυρός ➽ Νέο μακελειό στη Γάζα ➽ 54 Παλαιστίνιοι σκοτωμένοι, ανάμεσα τους πολλά παιδιά ➽ Το κράτος-δολοφόνος χτυπάει από αέρα, ξηρά και θάλασσα ➽ 15.000 οι νεκροί (6.500 παιδιά) από 7 Οκτώβρη μέχρι σήμερα ➽ Δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα ➽ Εικόνες χάους στα νοσοκομεία (VIDEO - Φωτό)

Πηγή: Associated Press

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και:

Γάζα: Νέο μακελειό με 21 σκοτωμένους Παλαιστίνιους ➽ Το κράτος-δολοφόνος χτυπάει από αέρα, ξηρά και θάλασσα ➽ 15.000 οι νεκροί (6.500 παιδιά) από 7 Οκτώβρη μέχρι σήμερα (VIDEO)

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δεκάδες νεκροί από τους βάρβαρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι νεκροί, ανάμεσα τους πολλά παιδιά, είναι μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός των νέων θηριωδιών του κράτους του Ισραήλ, το οποίο ξεκίνησε πάλι να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη λήξη της συμφωνίας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα. Τα παλαιστινιακά μέσα μεταδίδουν εικόνες με Παλαιστίνιους που προσπαθούν με τα χέρια να ανασύρουν ανθρώπους από τα ερείπια. 

Πηγή: Associated Press

Εικόνες χάους στα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία καταφτάνουν συνεχώς νεκροί και τραυματίες. Η Unicef προειδοποιεί ότι τα νοσοκομεία που βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία είναι ήδη στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της Unicef εμφανίζεται σε βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας να περιγράφει τις φρικιαστικές επιθέσεις του Ισραήλ. «Αυτό το νοσοκομείο είναι πλέον το μεγαλύτερο σε λειτουργία και βρίσκεται ήδη στο 200% των δυνατοτήτων του. Το νοσοκομείο πολύ απλά δεν μπορεί πλέον να δεχθεί παιδιά τραυματισμένα στον πόλεμο. Υπάρχουν παντού παιδιά, που κοιμούνταν όταν έπεσε μια βόμβα κυριολεκτικά 50 μέτρα από εδώ», δήλωσε. Ο ίδιος ανέφερε πως «η απραξία από αυτούς που έχουν επιρροή είναι αυτό που επιτρέπει να σκοτώνονται παιδιά».

Ακόμα πιο άγριοι οι βομβαρδισμοί

Για τον Ανάς Αμπού Ντάγκα, που κατοικεί στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, «ο πόλεμος επέστρεψε ακόμα πιο άγριος» μετά τη λήξη σήμερα το πρωί της ανακωχής. «Το σπίτι μας καταστράφηκε και έχουμε επτά τραυματισμένους συγγενείς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, από το Νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις.

«Ήμασταν σπίτι μας και ξαφνικά υπήρχαν βομβαρδισμοί, το σπίτι μου και αυτό του γιου μου καταστράφηκαν, όπως και αυτό των γειτόνων», δήλωσε ένας από τους συγγενείς του, ο Τζαμίλ Αμπού Ντάγκα, που είχε το κεφάλι του τυλιγμένο με γάζες.

«Δεν ξέρω καν τι συνέβη στα παιδιά μου», δήλωσε με δάκρυα η Αμάλ Αμπού Ντάγκα, με την μπεζ μαντίλα της να είναι καλυμμένη με αίμα.

Η 10χρονη Λίνα Χαμντάν βρίσκεται στο γεμάτο με κόσμο νοσοκομείο. «Κοιμόμασταν και άκουσα τον βομβαρδισμό. Οι αδελφοί μου άρχισαν να κλαίνε», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μικρούλα.

Τα πάντα βομβαρδίζονται

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι παράλληλα με την επανάληψη των βομβαρδισμών δημοσίευσε για τους κατοίκους της Γάζας χάρτη με «ασφαλείς» τάχα περιοχές στις οποίες μπορούν να καταφύγουν. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο. Τα πάντα βομβαρδίζονται.

Μεγάλο μέρος της Λωρίδας της Γάζας έχει ήδη μετατραπεί σε συντρίμμια από τις προηγούμενες επιθέσεις. Πάνω από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιδρομών, εκ των οποίων 6.500 παιδιά. 

Ο Γιουσρί Αλγκούλ είπε στο «Al Jazeera» ότι οι «βομβαρδισμοί είναι παντού» στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ίδιος, μαζί με τον 17χρονο γιο του έφυγαν άρον - άρον από τον προσφυγικό καταυλισμό που κατοικούσαν στα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα. «Δυστυχώς, βρήκαμε πτώματα στους δρόμους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άθλια είναι η κατάσταση», πρόσθεσε. 

Πηγή: Associated Press

Οι «Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ», η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν με ρουκέτες σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ, σε αντίποινα για τη στόχευση αμάχων. 

Ο στρατιωτικός  βραχίονας μιας άλλης παλαιστινιακής οργάνωσης, της «Ισλαμικής Τζιχάντ», δήλωσε ότι στόχευσε επίσης πόλεις και κωμοπόλεις κοντά στον φράχτη με το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει «έναν νέο γύρο δολοφονιών» στη Γάζα «υπό τη συνεχή υποστήριξη» της αμερικανικής κυβέρνησης.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.