Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

➽ 700 Παλαιστινόπουλα το χρόνο υπό στρατιωτική κράτηση στο Ισραήλ ➽ Σύλληψη ➽ Μεταγωγή ➽ Ανάκριση ➽ Ακροαματική διαδικασία ➽ Καταδίκη

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Παιδιά της Παλαιστίνης υπό στρατιωτική κράτηση στο Ισραήλ

Το Ισραήλ έχει τη θλιβερή πρωτιά να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που προσάγει συστηματικά περίπου 500 έως 700 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, κάθε χρόνο σε στρατοδικεία, όπου τους στερείται το θεμελιώδες δικαιώματα μιας δίκαιης δίκης.

Τα παιδιά αναφέρουν πως από τη στιγμή της σύλληψής τους, υφίστανται συχνά σωματική και λεκτική κακοποίηση από τον ισραηλινό στρατό, καθώς και εξαναγκασμό και απειλές κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

Η σχετική αφίσα (πάνω) υπογραμμίζει τα συγκεκριμένα στάδια κράτησης που βιώνουν τα Παλαιστινόπουλα κατά την κράτησή τους από τον ισραηλινό στρατό και την προσαγωγή τους σε στρατοδικεία.

Στάδια Κράτησης

Σύλληψη

Οι ισραηλινές δυνάμεις συλλαμβάνουν αγόρια και κορίτσια της Παλαιστίνης στα σπίτια τους μέσα στη νύχτα, σε διαδηλώσεις ή κοντά σε στρατιωτικές υποδομές, όπως σημεία ελέγχου και διαχωριστικό τείχος.

Από τη στιγμή της σύλληψης, 3 στα 4 παιδιά βιώνουν κάποια μορφή σωματικής βίας.

Αυτό συνήθως συνίσταται σε χαστούκια, γροθιές, κλωτσιές ή χτυπήματα με το κράνος ή με το τουφέκι του στρατιώτη.

 

Μεταγωγή

Μόλις συλληφθεί ένα μικρό παιδί, συνήθως του φοράνε χειροπέδες, του δένουν τα μάτια και το αναγκάζουν να μπει σε στρατιωτικό όχημα, όπου συχνά υφίσταται σωματική βία και λεκτική κακοποίηση.

Ο χρόνος μεταφοράς μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες.

Το παιδί δεν ενημερώνεται για τον τόπο προορισμού.

 

Ανάκριση

Τα παιδιά ανακρίνονται συχνότερα σε αστυνομικό τμήμα ή σε ανακριτικό κέντρο, όπου φτάνουν δέσμια και με δεμένα μάτια, φοβισμένα και με στέρηση ύπνου.

Οι τεχνικές ανάκρισης είναι ψυχικός και σωματικός καταναγκασμός, με απώτερο σκοπό την απόσπαση ομολογίας.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα παιδιά στερούνται νομικού συμβούλου πριν και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

 

Ακροαματική διαδικασία

Τα Παλαιστινόπουλα παραπέμπονται στο ισραηλινό στρατοδικείο εντός 24 έως 72 ωρών από τη σύλληψή τους, ανάλογα με την ηλικία τους.

Σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά, μετά τη σύλληψή τους, θα δουν τον δικηγόρο και τους γονείς τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών κρατούνται προφυλακισμένα εν αναμονή δίκης.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται στα Εβραϊκά με αραβική μετάφραση.

 

Καταδίκη

Οι επιβαλλόμενες ποινές του στρατοδικείου είναι τρεις: Φυλάκιση, πρόστιμο και ποινή με αναστολή.

Τα μισά περίπου από τα παιδιά που κρατούνται θα καταδικαστούν σε φυλάκιση 3 έως 12 μηνών. Ανάλογα με την περίπτωση, κάποια τιμωρούνται με μεγαλύτερες ποινές από 1 έως 3 χρόνια.

Κανένα παιδί κάτω των 12 ετών δεν μπορεί να προσαχθεί σε στρατοδικείο.

 

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΟΠΟΥΛΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ.

_______________________________

Η εκστρατεία No Way to Treat a Child έχει στόχο να αμφισβητήσει την παρατεταμένη στρατιωτική κατοχή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, αποκαλύπτοντας την εκτεταμένη και συστηματική κακομεταχείριση Παλαιστινόπουλων από το ισραηλινό καθεστώς στρατιωτικής κράτησης. Πρόκειται για ένα εγχείρημα της Defense for Children International - Palestine and American Friends Service Committee.

Μετάφραση: ΜπΖ, 21/12/2023

 

Πηγή: https://nwttac.dci-palestine.org/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.