Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

➽ Και η σφαγή συνεχίζεται για 77η ημέρα ➽ Εκτελέσεις, βασανιστήρια και «εξαφανίσεις» ➽ Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την δολοφονική τους επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Χτυπάνε ανελέητα και αδιάκριτα σπίτια και νοσοκομεία. ➽ Χωρίς νοσοκομείο ολόκληρη η βόρεια Γάζα ➽ Συνέχιση των επιθέσεων αναγγέλλει ο Νετανιάχου ➽ Κίνδυνος λιμού λέει ο ΟΗΕ ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη νότια Γάζα - Κίνδυνος λιμού λέει ο ΟΗΕ

Πηγή: Associated Press

Παρασκευή 22/12/2023 - 10:16

Σε νέους βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Λωρίδας της Γάζας προχώρησε ο ισραηλινός κατοχικός στρατός, και ενώ βρισκόμαστε ήδη στην 77η μέρα των δολοφονικών επιθέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 20.000 και περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού αντιμετωπίζουν καταστροφική πείνα και λιμό, ωστόσο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καθυστερεί το ψήφισμα που ζητά την πρόσβαση σε κλιμακούμενη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Στη διάρκεια των προηγούμενων ωρών, το Ισραήλ έπληξε αρκετές περιοχές σε όλη τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων περιοχών των πόλεων Χαν Γιουνίς, Ράφα και Νουσειράτ, με πολλές απώλειες.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση ομάδας παλαιστινίων διασωστών στο Facebook, το Ισραήλ βομβάρδισε κτίρια κατοικιών βορειοδυτικά της Ράφα και στον προσφυγικό καταυλισμό Γιάμπνα.

Οι διασώστες εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να ανασύρουν πτώματα και να αναζητήσουν επιζώντες μετά από το ισραηλινό χτύπημα. Αρκετοί τραυματίες διασώθηκαν από το σπίτι που δέχτηκε επίθεση στη Γιάμπνα, αν και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι 390 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 734 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες 48 ώρες, ενώ οι επικοινωνίες διακόπηκαν.

Συνολικά 20.057 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 53.320 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δύο ακόμη στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 140 από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στα τέλη Οκτωβρίου.

Κίνδυνος λιμού

Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποιούν για τον διαρκή κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής. «Η Γάζα παλεύει με την καταστροφική πείνα καθώς νέα έκθεση προβλέπει λιμό εάν συνεχιστεί η σύγκρουση. Εν τω μεταξύ, αναφέρονται περισσότερα θύματα, καθώς οι εκτοπισμένοι στριμώχνονται σε χώρους με συνωστισμό και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης», αναφέρει σε μήνυμά του στο Χ η OCHA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις. 

Πηγή: Associated Press

Η νέα έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι περισσότεροι 576.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα – περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού – αντιμετωπίζουν «καταστροφική πείνα και λιμό».

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών τα ξημερώματα των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Χαλχούλ, βόρεια της Χεβρώνας, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

902

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Η βόρεια Γάζα δεν έχει πλέον λειτουργικό νοσοκομείο από τους βομβαρδισμούς

Πέμπτη 21/12/2023 - 22:51

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν αδιάκοπα για 76η ημέρα την δολοφονική τους επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας αδιάκριτα σπίτια και νοσοκομεία.

Εκπρόσωπος του κατοχικού στρατού ισχυρίστηκε πως το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων στη βόρεια Γάζα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με εξαίρεση «θύλακες σθεναρής αντίστασης» σε προάστια της πόλης της Γάζας και στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια που έχει βομβαρδιστεί αλύπητα εκατοντάδες φορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «συνεχίζουν να πολιορκούν το κέντρο ασθενοφόρων της Τζαμπαλία», όπως αναφέρει η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, επισημαίνοντας πως «βαριά πυρά πυροβολικού συνεχίζονται γύρω από το κέντρο, συνοδευόμενα από πυρά από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως, 127 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων διασώστες, εθελοντές και οι οικογένειές τους, απειλούνται από αυτά τα πυρά, συμπεριλαμβανομένων 22 τραυματιών που νοσηλεύονται εκεί.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι και η κατάσταση στην πόλη Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα, καθώς ο ισραηλινός στρατός απαίτησε σήμερα να εκκενωθεί το 20% της έκτασης της πόλης, ο πληθυσμός της οποίας έχει αυξηθεί το τελευταίο δίμηνο σημαντικά από τις ροές εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων από τη βόρεια Γάζα.

Επιπλέον, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη μεθοριακή διάβαση, Κερέμ Σαλόμ, που βρίσκεται στα σύνορα Ισραήλ - Γάζας - Αιγύπτου. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο Μπάσεμ Γάμπεν, ο διευθυντής της μεθοριακής διάβασης. Από την εν λόγω διάβαση άρχισαν να περνούν με το σταγονόμετρο φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μόλις τις τελευταίες μέρες, πριν βρεθεί στο στόχαστρο του κατοχικού στρατού...

Παρά το διαρκές σφυροκόπημα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, παλαιστινιακές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται σθεναρά. Η Χαμάς και η «Ισλαμική Τζιχάντ» εκτόξευσαν ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ, φθάνοντας ως το Τελ Αβίβ, ενεργοποιώντας τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας.

Χωρίς νοσοκομείο πλέον ολόκληρη η βόρεια Γάζα

Οι ισραηλινές επιθέσεις και ο αποκλεισμός έχουν θέσει πλέον εκτός λειτουργίας όλα τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν απομείνει λειτουργικά νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα», δήλωσε ο Ρ. Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γάζα, σε δημοσιογράφους μέσω βιντεοσύνδεσης από την Ιερουσαλήμ. «Το (νοσοκομείο) Αλ-Αχλί ήταν το τελευταίο, αλλά τώρα είναι λειτουργικό στον ελάχιστο βαθμό».

Σε ολόκληρη τη βόρεια Γάζα, τόνισε, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για χειρουργείο είτε επειδή τα κτίρια έχουν βομβαρδιστεί και καταστραφεί, είτε γιατί όσα απέμειναν όρθια ξέμειναν από προσωπικό (δεδομένης της σύλληψης εκατοντάδων γιατρών και νοσηλευτών τις τελευταίες βδομάδες), από προμήθειες, από ηλεκτροδότηση, καύσιμα, νερό και τρόφιμα.

Ο Ασραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, δήλωσε σήμερα πως εκατοντάδες ασθενείς υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της πόλης της Γάζας, το μεγαλύτερο του θύλακα, και σε άλλα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα του που επίσης έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Συνέχιση των ισραηλινών επιθέσεων ανήγγειλε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη δήλωση ότι οι μάχες στη Γάζα δεν θα σταματήσουν μέχρι την «εξόντωση της Χαμάς».

«Η επιλογή που προσφέρω στη Χαμάς είναι πολύ απλή: Παραδοθείτε ή πεθάνετε», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία άλλη επιλογή», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου δήλωσε επίσης ότι ούτε η Χαμάς ούτε η Φατάχ, το κόμμα του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, θα κυβερνούν τη Λωρίδα της Γάζας.

Καταγγελίες για εκτελέσεις, βασανιστήρια και «εξαφανίσεις»

Παράλληλα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για στυγνά ισραηλινά εγκλήματα, με εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα και απάνθρωπα βασανιστήρια σε Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Τη διενέργεια «ανεξάρτητης έρευνας» για τις καταγγελίες που αφορούν την εκτέλεση 11 Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε το Γραφείο του Υπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το αραβικό δίκτυο «Al Jazeera», Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν το βράδυ της 19ης Δεκέμβρη σε κτίριο της συνοικίας αλ Ριμάλ της Γάζας, που είναι γνωστό σαν «Κτίριο Ανάν», και βρήκαν τρεις οικογένειες.

Οπως καταγγέλλεται και από την ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων EuroMed», χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες και στη συνέχεια εκτέλεσαν τουλάχιστον 11 νεαρούς ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους. Στη συνέχεια ο στρατός ανάγκασε τις γυναίκες και τα παιδιά να μπουν σε ένα δωμάτιο και μετά τους πυροβόλησαν και τους έριξαν χειροβομβίδα, κλείνοντας την πόρτα.

Η πολύ σοβαρή υπόθεση καταγράφηκε σε έκθεση του OHCHR και δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου, με την υπηρεσία του ΟΗΕ να επιβεβαιώνει τους 11 θανάτους και να αναφέρει ότι «οι περιστάσεις των θανάτων είναι υπό επαλήθευση».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Quds News Network»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.