Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

➽ Χωρίς σταματημό το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας αμάχους, γυναίκες και παιδιά ➽ Εκεχειρία και απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων ζητά η Χαμάς για νέες απελευθερώσεις Ισραηλινών

Πηγή: Associated Press

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Χωρίς τέλος οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

Χωρίς σταματημό το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

Μετά το τέλος της εκεχειρίας, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανελλιπώς το νότιο τμήμα της Λωρίδας, όπου στην αρχή του πολέμου είχε ζητήσει από τους Παλαιστινίους να διαφύγουν.

Πηγή: Associated Press 

Δημοσιογράφος του «Al Jazeera» μίλησε με ορισμένους ανθρώπους που έφυγαν από τον βορρά προς τον νότο και τώρα βομβαρδίζονται.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις δημοσίευσαν χθες έναν χάρτη… ζητώντας από τους ανθρώπους στη Γάζα να ακολουθήσουν τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις για εκκένωση προς ασφαλείς περιοχές.

Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή διαδίκτυο για να έχουν πρόσβαση στον χάρτη! 

Πηγή: Associated Press

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτέθηκε σε περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο 240 ανθρώπων. Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η Χαμάς. Περισσότεροι από 15 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτώβρη, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά και γυναίκες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιουνίς, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά.

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν την εκστρατεία μαζικών συλλήψεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι συνέλαβε επτά άτομα, πέντε στη Ναμπλούς, έναν στο χωριό Μπίντια και έναν στο Κφαρ Σάμπα.

Από την έναρξη του πολέμου, περισσότεροι από 3.200 Παλαιστίνιοι σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Επιτροπή για θέματα κρατουμένων και πρώην κρατουμένων. 

Ο ισραηλινός στρατός ανταπέδωσε τα πυρά μετά την πτώση δύο βλημάτων όλμου από τον Λίβανο σε ανοικτή περιοχή στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν οι IDF.

Οι IDF ανανέωσαν τους περιορισμούς στη μετακίνηση των πολιτών στην Άνω Γαλιλαία, φοβούμενοι πυρά από τον Λίβανο. Αρκετές κοινότητες εκεί είχαν ήδη εκκενωθεί στην αρχή του πολέμου και η οδηγία αναφέρεται στους κατοίκους που παρέμειναν εκεί παρ’ όλα αυτά. Στο μήνυμα που παραδόθηκε στους τοπικούς συντονιστές ασφαλείας, αναφέρεται ότι οι πύλες των κοινοτήτων θα πρέπει να κλείσουν, η κυκλοφορία εντός της περιοχής θα πρέπει να μειωθεί, ενώ επιβλήθηκε και απαγόρευση των γεωργικών εργασιών. Επιπλέον, δόθηκε εντολή στους κατοίκους που παρέμεναν στις κοινότητες να παραμείνουν κοντά σε προστατευόμενη περιοχή.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα είναι «κρατική τρομοκρατία» και η Τουρκία «δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντί της».

902

*

Εκεχειρία και απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων ζητά η Χαμάς για νέες απελευθερώσεις Ισραηλινών - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 02/12/2023 - 22:37

Καμία απελευθέρωση αιχμαλώτων δε θα γίνει έως ότου υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Al Jazeera» ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ Αλ-Αρούρι και αυτό καθώς η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ συνεχίζεται, με καθημερινούς ανελέητους βομβαρδισμούς από τη λήξη της επταήμερης παύσης.

Μάλιστα, ο υπαρχηγός είπε πως οι όμηροι που συνεχίζουν να κρατούνται από τη Χαμάς είναι Ισραηλινοί στρατιώτες και άνδρες άμαχοι, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει κατά το παρελθόν στον ισραηλινό στρατό. «Ας αφήσουμε τον πόλεμο να πάρει τον δρόμο του. Η απόφαση αυτή είναι τελική. Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, η αντιπροσωπεία της Μοσάντ που βρισκόταν στην Ντόχα του Κατάρ για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει νέα παύση, πήρε την εντολή να επιστρέψει στο Ισραήλ καθώς κατηγορεί τη Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της συμφωνίας και πως αρνείται να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες που κρατάει ομήρους.   

Την ίδια ώρα οι «Φρουροί της Επανάστασης» επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα πως δύο από τα μέλη του που εκτελούσαν μια «συμβουλευτική αποστολή» στη Συρία, σκοτώθηκαν από το Ισραήλ σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο τους, το «Sepah News». Τονίζεται πως πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρονται θύματα από την πλευρά του Ιράν.

Τέλος, η Συρία ανακοίνωσε ότι απώθησε ισραηλινή επίθεση με ρουκέτες εναντίον στόχων κοντά στη Δαμασκό χάρη στην αντιαεροπορική της άμυνα, νωρίς σήμερα το πρωί.

(Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.