Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

➽ Σφαγές από το κράτος-δολοφόνο: Επιδρομές σε ολόκληρη την Γάζα ➽ Δεκάδες νεκροί σε προσφυγικό καταυλισμό ➽ Στους 18.800 οι νεκροί, οι 13.500 είναι γυναίκες και παιδιά ➽ Η διακοπή των τηλεπικοινωνιών που έχει επιβάλει ο κατοχικός στρατός, κάνει δύσκολη την συγκέντρωση στοιχείων ➽ Δολοφονική επιδρομή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ➽ Νέες επιθέσεις από την «Χεζμπολλάχ» στα σύνορα με τον Λίβανο ➽ Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τους ομήρους ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι από επιδρομή του Ισραήλ σε προσφυγικό καταυλισμό

Δευτέρα 18/12/2023 - 08:00, Πηγή φωτό: Associated Press

Τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι σκότωσε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Την τραγική είδηση μετέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα.

«Φρίκη» εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε για την «ουσιαστική καταστροφή» του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από επιδρομή του ισραηλινού στρατού η οποία, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, στοίχισε τη ζωή «σε τουλάχιστον 8 ασθενείς».

«Πολλοί υγειονομικοί συνελήφθησαν και ο ΠΟΥ και οι εταίροι του αναζητούν επειγόντως πληροφορίες για την κατάστασή τους», υπογράμμισε ο Δρ. Τέντρος μέσω X.

Ανέφερε ακόμα: «Μάθαμε πως πολλοί ασθενείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα μόνοι τους, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς δεν ήταν δυνατό να φθάσουν ασθενοφόρα στην εγκατάσταση». «Ανάμεσα στους αποβιώσαντες ασθενείς, αρκετοί πέθαναν εξαιτίας έλλειψης κατάλληλης περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου παιδιού εννιά ετών», συνέχισε.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την τύχη εκτοπισμένων που είχαν καταφύγει στο εσωτερικό του νοσοκομείου», επισήμανε. «Το σύστημα υγείας στη Γάζας είχε ήδη γονατίσει και η απώλεια ακόμη ενός νοσοκομείου, έστω κι αν λειτουργούσε στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του, είναι πολύ σκληρό πλήγμα», συμπλήρωσε.

Έκτοτε ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει ακατάπαυστα τον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακο, με τον απολογισμό των θυμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, να έχει φθάσει τους 18.800 νεκρούς, εκ των οποίων το 75% ήταν γυναίκες και παιδιά.

Σήμερα, 10 μέρες μετά το αμερικανικό βέτο, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να εκφραστεί για νέο σχέδιο απόφασης που καλεί να κηρυχθεί «επείγουσα και διαρκής παύση των εχθροπραξιών» στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις 9η Δεκεμβρίου,οι ΗΠΑ εμπόδισαν την υιοθέτηση από το ΣΑ απόφασης που καλούσε να κηρυχθεί «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τις δολοφονικές επιδρομές. 

902

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Νέες επιδρομές κατά του Παλαιστινιακού λαού σε ολόκληρη την Γάζα

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 17/12/2023 - 20:21

Νέοι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών, αλλά και σφοδρές μάχες μεταξύ των Παλαιστίνιων μαχητών και των ισραηλινών στρατιωτών σημειώνονται σε ολόκληρη την Γάζα, στην 72η ημέρα της επίθεσης του κράτους - δολοφόνου στον Παλαιστινιακό λαό.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ισραηλινό βομβαρδισμό στην νότια πόλη Μπάνι Σουχέιλα.

Συνολικά περίπου 18.800 άνθρωποι, εκ των οποίων γύρω στο 70% γυναίκες, παιδιά και έφηβοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Η διακοπή των τηλεπικοινωνιών που έχει επιβάλει ο κατοχικός στρατός, κάνει δύσκολη την συγκέντρωση στοιχείων.

Το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας εργαζόμενός του πέθανε ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο άνδρας είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι ενός συναδέλφου του από το γαλλικό προξενείο μαζί με δύο άλλους εργαζομένους και μέλη των οικογενειών τους, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Σάββατο, το υπουργείο, με την οποία καταδικάζει τον βομβαρδισμό κατοικιών.

Παράλληλα, ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη βόρεια Γάζα την Κυριακή, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ ένας δεύτερος στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά. Ο σημερινός θάνατος ανεβάζει στους 122 τους ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του κράτους - δολοφόνου στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε σήμερα ότι ανακάλυψε «τη μεγαλύτερη σήραγγα» που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας και η οποία εκβάλλει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το έδαφός του.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τους ομήρους

Ο διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για συνομιλίες σχετικά με την επανέναρξη των έμμεσων διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο CNN. Οι πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση μεταξύ του Νταβίντ Μπαρνέα και του Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Γιασίμ Αλ Θάνι ήταν θετική.

Η συνάντηση έρχεται μετά από ένα άλλο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο Μπαρνέα στην Ντόχα, το οποίο ακυρώθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Την Πέμπτη ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο θεώρησε ότι «οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες» για να προσπαθήσει να ξεκινήσει εκ νέου τις συνομιλίες. Παρόλα αυτά η κατακραυγή που προκάλεσε η εν ψυχρώ εκτέλεση τριών ισραηλινών ομήρων από τον ισραηλινό στρατό, είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή στάσης του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το CNN, το Κατάρ και οι ΗΠΑ εργάζονται για να προσπαθήσουν να αναζωπυρώσουν τις διαπραγματεύσεις, με νέες προτάσεις για την απελευθέρωση περισσότερων από τους περισσότερους από 100 ομήρους στη Γάζα.

Δολοφονική επιδρομή στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκάρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο απολογισμός ανέβηκε στους πέντε νεκρούς, μετά την ανακοίνωση νωρίς σήμερα το πρωί του θανάτου δύο ανδρών, ηλικίας 19 και 21 ετών, στο νοσοκομείο, διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η στρατιωτική επιχείρηση άρχισε τη νύχτα κατά της πόλης Τουλκάρεμ και του καταυλισμού της προσφύγων του Νουρ Σαμς στο βόρειο τμήμα.

Νέες επιθέσεις από την «Χεζμπολλάχ» στα σύνορα με τον Λίβανο

Οι μαχητές της «Χεζμπολλάχ» στόχευσαν μια ισραηλινή δύναμη στις παρυφές της Χανίτα, ένα κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, και προκάλεσαν «επιβεβαιωμένες απώλειες», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η «Χεζμπολλάχ» ανέλαβε επίσης την ευθύνη για μια δεύτερη επίθεση σε φυλάκιο που επανδρώνεται από Ισραηλινούς στρατιώτες, στη συνοριακή τοποθεσία Μπιρκάρ Ρισάχ, η οποία είχε επίσης θύματα, σύμφωνα με την οργάνωση.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Manar ανέφερε ότι οι μαχητές της «Χεζμπολλάχ» είχαν βάλει στο στόχαστρο τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες κατά την είσοδό τους σε μια θέση στη Σάσα στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα «επιβεβαιωμένες απώλειες».

(Με πληροφορίες από «Al Jazeera», «Quds News Network», ΑΠΕ- ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.