Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Χατζηαβατάκης: Δεν καταργούμε τον ΦΠΑ διότι οι φρεγάτες κοστίζουν!

Κ. Χατζηδάκης: Δεν καταργούμε τον ΦΠΑ διότι οι φρεγάτες κοστίζουν!

Δευτέρα 04/12/2023 - 10:30

Τον πραγματικό λόγο για τον οποίο επιμένει στη φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού, είτε με την άδικη έμμεση φορολογία, είτε με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε βάρος των επαγγελματιών, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον «ΑΝΤ1» το πρωί της Δευτέρας.

«Οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός στο ερώτημα για τη μη κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα -όπως ζητά το ΚΚΕ- κάνοντας σαφές ότι ο λαός με τη φορολεηλασία καλείται να πληρώσει για τους εξοπλισμούς που κατά βάση ικανοποιούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην περιοχή!

Με αυτό τον τρόπο ο Κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ακόμα ότι είναι προσχηματικό το κυβερνητικό επιχείρημα περί «αναποτελεσματικότητας του μέτρου» για τη μη κατάργηση της έμμεσης φορολογίας σε βασικά είδη και στην Ενέργεια! 

Όπως είπε ο υπουργός για την έμμεση φορολογία, «όλα αυτά τα καταλαβαίνω, αλλά κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινά με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια» και πρόσθεσε ότι είναι «η εξυπηρέτηση του χρέους», είναι «οι αμυντικές δαπάνες, δηλαδή φρεγάτες, αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν» και επίσης είπε ότι «το τρίτο είναι οι συντάξεις» και απέφυγε να απαντήσει στο δημοσιογραφικό σχόλιο ότι οι εισφορές των ασφαλισμένων χάθηκαν. 

Για το φορολογικό νομοσχέδιο, που έχει ξεσηκώσει τους επαγγελματίες που ζητούν την απόσυρσή του, ο Κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι «δεν κάνουμε κάτι ακραίο και υπερβολικό...» με την καθιέρωση τεκμαρτού εισοδήματος, επιμένοντας στον ισχυρισμό ότι σκοπός είναι να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, αφήνοντας ωστόσο εκτός συλλογισμού και στόχου τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, τον αναβαλλόμενο φόρο στις τράπεζες και τις φοροελαφρύνσεις των ομίλων για επενδύσεις.  

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.