Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

➽ Καταρρέουν τα fake news των ιουδαιοναζί ➽ Ισραηλινό άρμα βομβάρδιζε σπίτια ισραηλινών στο κιμπούτς Μπεέρι ➽ Τους 20.000 έφτασαν οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας ➽ Υπουργείο Υγείας της Γάζας: Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται 8.000 παιδιά και 6.200 γυναίκες ➽ «Οδηγία Αννίβας» (Hannibal Directive) ➽ Δόγμα του ισραηλινού στρατού να μην πιαστούν Ισραηλινοί όμηροι, ακόμη και με τίμημα τον θάνατό τους ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Τους 20.000 έφτασαν οι νεκροί στην Γάζα

Πηγή φωτό: Associated Press

Τετάρτη 20/12/2023 - 21:59

Τους 20.000 έφτασαν οι νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας, την 75η ημέρα της επίθεσης του κράτους δολοφόνου στον Παλαιστινιακό λαό και ενώ ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε, ακόμη περισσότερο, τις αεροπορικές επιδρομές και τις χερσαίες επιθέσεις σε βόρεια, νότια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας, στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται 8.000 παιδιά και 6.200 γυναίκες.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται πως το τελευταίο 24ωρο χτυπήθηκαν τουλάχιστον «300 στόχοι», γεγονός που φανερώνει από μόνο του σαφή αύξηση των επιδρομών σε νότιες, βόρειες και κεντρικές περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα. Ο μεγαλύτερος προσφυγικός καταυλισμός στη Λωρίδα της Γάζας, ο καταυλισμός Τζαμπαλίγια, ξαναχτυπήθηκε χτες το πρωί για πολλοστή φορά με αποτέλεσμα τουλάχιστον 46 νεκρούς, περίπου 110 τραυματίες και αρκετούς εγκλωβισμένους μέσα στα ερείπια.

Σφοδρούς βομβαρδισμούς δέχθηκε χτες και η Ράφα και η Χαν Γιούνις στο νότο ενώ ανηλεώς βομβαρδίστηκε ξανά και το Ντέιρ αλ Μπάλαχ στην Κεντρική Λωρίδα Γάζας. Το μεσημέρι, σε περιοχή της Ράφας που βρίσκεται κοντά στο Κουβεϊτιανό νοσοκομείο, βομβαρδίστηκαν κατοικίες με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Σύμφωνα με το «Al Jazeera», πολλές κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς και ήταν γεμάτες ανθρώπους.

Παράλληλα συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες, μεταξύ των Παλαιστινίων μαχητών και του ισραηλινού στρατού. Χτυπήματα κατά των κατοχικών δυνάμεων έγιναν σήμερα στην Σαράγια, στην Tall az-Zaatar, στην al-Daraj, την Σάμπρα και την Tal al-Hawa.

Οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες από την έναρξη της χερσαίας επέμβασης στη Γάζα στις 27 Οκτώβρη έφθασαν σήμερα τουλάχιστον τους 131.

Οι τραυματίες που υποβάλλονται σε θεραπείες και νοσηλεία είναι τουλάχιστον 2.816, αριθμός που ανακοινώθηκε την Τρίτη από την Επιτροπή Υγείας και Πρόνοιας της Κνέσετ και είναι αρκετά υψηλότερος από τον αριθμό τραυματιών που έχει ανακοινώσει ο στρατός.

Από αυτούς το 18% αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, το 91% έχει τραυματιστεί σχετικά ελαφρά, το 6% αντιμετωπίζει τραύματα μεσαίας κλίμακας, το 3% πολύ σοβαρά τραύματα και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το 48% όλων έχει τραύματα σε πόδια και χέρια.

Φτώχεια και πείνα

O υποδιευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι αρμόδιος για τις αραβικές χώρες, Πίτερ Ρεϊντμέικερ, δήλωσε από τη Γενεύη πως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα αλλά και στη Δυτική Οχθη θα ζουν βουτηγμένοι στη φτώχεια «για μήνες και χρόνια» λόγω της ισραηλινής επιδρομής. Ο ίδιος υπενθύμισε πως από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτώβρη πολλοί άνθρωποι δεν έχουν εισόδημα και μισθούς και θα εξαρτώνται για καιρό από διεθνή βοήθεια.

Σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της Γάζας είναι αντιμέτωπος με ακραίο ή οξύ λιμό και το 90% στερείται συχνά την τροφή για τουλάχιστον ένα 24ωρο. Παρότι φορτηγά με βοήθεια και εμπορεύματα μπήκαν και το προηγούμενο 48ωρο στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω των σημείων διέλευσης της Ράφας (Αίγυπτος) και Κερέμ Σαλόμ (νότιο Ισραήλ), η ποσότητα τους κάθε άλλο παρά επαρκεί για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Μόλις το 10% της απαιτούμενης ποσότητας τροφίμων έχει μπει στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 70 ημέρες, σύμφωνα με την έκθεση.

«Χωρίς πόσιμο νερό, τρόφιμα και υγειονομικές εγκαταστάσεις, που θα μπορούσε να φέρει μόνο η κήρυξη ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός, οι θάνατοι παιδιών εξαιτίας ασθενειών δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν αυτούς εξαιτίας των βομβαρδισμών», προειδοποίησε ξανά εκπρόσωπος της UNICEF, επισημαίνοντας πως τα παιδάκια στη Γάζα έχουν μόλις το 10% του νερού που χρειάζονται για να ξεδιψάσουν, να πλυθούν, να ετοιμαστεί το φαγητό τους και να πλυθούν τα ρούχα τους.

Βοήθεια από τον ΟΗΕ

Πηγή: Associated Press

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (WFP) ανακοίνωσε χτες ότι έφθασε στη Γάζα αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει 750 τόνους επισιτιστικής βοήθειας, την πρώτη με προέλευση την Ιορδανία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος.

Το κομβόι των 46 φορτηγών, που οργανώθηκε από το WFP και την ιορδανική οργάνωση αρωγής, JHCO, μεταφέρει 750 τόνους επισιτιστικής βοήθειας και χρειάστηκε «εβδομάδες συντονισμού με όλα τα μέρη».

Διήλθε μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ με τον εκπρόσωπο του WFP στην Παλαιστίνη, Σάμιρ Αμπντέλ Τζάμπιρ, να δηλώνει πως η δημιουργία ενός διαδρόμου μέσω Ιορδανίας θα εξασφαλίσει «μεγαλύτερη βοήθεια και περισσότερα φορτηγά στη διαδρομή».

Υπέρ της δρομολόγησης μίας «ταχείας διαδικασίας για την ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στη Γάζα» τάχθηκε από τη Λευκωσία ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελι Κοέν.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Quds News Network»)

902

*

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ FAKE NEWS

Ισραηλινό άρμα βομβάρδιζε σπίτια ισραηλινών στο κιμπούτς Μπεέρι

Τετάρτη 20/12/2023 - 17:45

Ένα ακόμη βίντεο έρχεται να διαλύσει την ισραηλινή προπαγάνδα που αναπαράγουν τα κανάλια της παραπληροφόρησης, του Ισραήλ και των ΕυρωΝΑΤΟικών συμμάχων του, σχετικά με την «σφαγή αμάχων στα κιμπούτς από την Χαμάς».

Βίντεο που μετέδωσε το ισραηλινό «κανάλι 12», δείχνει πλάνα από ελικόπτερο που καταγράφουν την στιγμή που ένα άρμα Merkava που βρίσκεται μέσα στο κιμπούτς Μπεέρι, που χαρακτηρίστηκε από την ισραηλινή προπαγάνδα «τόπος σφαγής πολλών αμάχων», να βομβαρδίζει ένα σπίτι, το οποίο καταστρέφεται ολοσχερώς.

Το συγκεκριμένο βίντεο έρχεται να επιβεβαιώσει μαρτυρίες επιζώντων και άλλα στοιχεία, που από την πρώτη στιγμή σμπαράλιαζαν την ισραηλινή προπαγάνδα και παραπέμπουν σε χρήση βαρέων πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού. Επιβεβαιώνουν παράλληλα, ότι ο ισραηλινός στρατός έδρασε με βάση την «οδηγία Hannibal», Δόγμα του ισραηλινού στρατού να μην πιαστούν Ισραηλινοί όμηροι, ακόμη και με τίμημα τον θάνατό τους (βλ. κάτω), η οποία επιτρέπει την έντονη στρατιωτική δράση σε κατοικημένες περιοχές που θα οδηγήσει σε απώλειες αμάχων και ζημιές, προκειμένου να μην πιαστούν όμηροι ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ανεξάρτητα από τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο ισραηλινός στρατός, στις 7 Οκτώβρη δόθηκαν μάχες μεταξύ ενόπλων από τη μία και από την άλλη πλευρά. Σε πολλές από αυτές τις μάχες υπήρξαν και αθώα θύματα, άμαχοι Ισραηλινοί πολίτες. Η πραγματικότητα όμως φαίνεται πως απέχει ...μίλια απ' αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει η ισραηλινή προπαγάνδα, με τη στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

902

*

«HANNIBAL DIRECTIVE»

Δόγμα του ισραηλινού στρατού να μην πιαστούν Ισραηλινοί όμηροι, ακόμη και με τίμημα τον θάνατό τους

Ισραηλινοί στρατιώτες στο κιμπούτς Μπεέρι (Πηγή: Associated Press)

Παρασκευή 03/11/2023 - 13:11

«Οδηγία Αννίβας» (Hannibal Directive) είναι η κωδική ονομασία του δόγματος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, για την αποτροπή της σύλληψης Ισραηλινών στρατιωτών, για να μη μετατραπούν Ισραηλινοί σε όμηροι.

Επί της ουσίας η οδηγία αυτή δίνει στις ισραηλινές δυνάμεις έναν ορισμένο βαθμό ευελιξίας για να αναλάβουν γρήγορες και μερικές φορές επιθετικές ενέργειες για την ανάκτηση των αιχμαλώτων στρατιωτών, ακόμα κι αν διακινδυνεύσει η ζωή των ίδιων των στρατιωτών ή και αμάχων.

Σε ρεπορτάζ του «Al Jazeera», ο Yehuda Shaul, απόστρατος αξιωματικός των αλεξιπτωτιστών και συνιδρυτής της ισραηλινής ΜΚΟ «Breaking the Silence», της πρώτης οργάνωσης Ισραηλινών στρατιωτικών βετεράνων που ζητούν τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρει ότι η οδηγία προβλέπει ότι εκτός από το να πυροβολούν κατά των απαγωγέων, οι στρατιώτες μπορούν να πυροβολούν σε διασταυρώσεις, δρόμους, αυτοκινητόδρομους και άλλα μονοπάτια που οι αντίπαλοι μπορούν να περάσουν έναν απαχθέντα στρατιώτη.

Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες και η εφαρμογή του δόγματος είναι διαβαθμισμένες και υπήρξε σημαντική διαμάχη και συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή του, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει έντονη στρατιωτική δράση σε κατοικημένες περιοχές που θα οδηγήσει σε απώλειες αμάχων και ζημιές. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν παραδεχθεί την ύπαρξη του δόγματος, αρκούμενες να δηλώσουν ότι «στοχεύει να αποτρέψει τη χρήση αιχμαλώτων στρατιωτών ως διαπραγματευτικά στοιχεία και να αποτρέψει μελλοντικές απαγωγές».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το δόγμα συντάχθηκε το 1986 μετά τη σύλληψη τριών στρατιωτών της Ταξιαρχίας «Givati», από την «Χεζμπολλάχ» και αναθεωρήθηκε, ως προς το αντιδραστικότερο το 2006, όταν το Ισραήλ απελευθέρωσε πάνω από 1.000 Παλαιστίνιους ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit από τη Χαμάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τότε εντάχθηκε στο δόγμα και η οδηγία για υπέρμετρη χρήση βίας και κατά αμάχων προκειμένου να μην επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση.

Το Ισραήλ επικαλέστηκε το «δόγμα Αννίβας» για τελευταία φορά το 2014, μετά τη σύλληψη του υπολοχαγού Hadar Goldin από τη Χαμάς, που οδήγησε στην επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις που ακολούθησαν, διάρκειας 50 ημερών, πυροδοτώντας κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά του ισραηλινού στρατού.

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη του δόγματος αποτροπής σύλληψης ομήρων ακόμη και με κόστος τον θάνατο αμάχων και την πρόκληση ζημιών έρχεται να εξηγήσει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη, που είχε διακηρυγμένο στόχο τη σύλληψη ομήρων, ο ισραηλινός στρατός δεν δίστασε να εμπλακεί σε μάχες με τους μαχητές της Χαμάς μέσα στις εγκαταστάσεις των κιμπούτς, να χρησιμοποιήσει βαρέα όπλα και να σκοτώσει τελικά Ισραηλινούς πολίτες που βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά ή στα πυρά βαρέων όπλων του Ισραήλ. Παράλληλα, καταδεικνύει ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφαγιάζουν τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα χωρίς να υπολογίζουν τους Ισραηλινούς ομήρους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.