Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

➽ Ισπανία: Συγκλονιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τους κατοίκους της Γκερνίκα ➽ VIDEO - Tweet ➽ Συνεχίζει την θηριωδία το Ισραήλ, με την απροκάλυπτη στήριξη των ΗΠΑ που άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ ➽ Ιουδαιοναζί: Οι βομβαρδισμοί τους έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17.487 ανθρώπους ➽ Πάνω από τα δύο τρίτα ήταν γυναίκες, παιδιά και έφηβοι ➽ Αντόνιο Γκουτέρες: Ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας κοιτάει την άβυσσο ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Ο Νετανιάχου απειλεί ότι θα κάνει την Βηρυτό και τον νότιο Λίβανο «Γάζα και Χαν Γιουνίς»

*

Ισπανία: Συγκλονιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, έστειλαν οι κάτοικοι της μαρτυρικής βασκικής πόλης Γκερνίκα

Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν με τα σώματά τους, την Παλαιστινιακή σημαία, και τμήμα του διάσημου πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που αποτύπωσε την σφαγή από την ναζιστική πολεμική αεροπορία,  κατά την διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, το 1937.

Η αντιαεροπορική σειρήνα της πόλης ήχησε για ένα λεπτό, ενώ εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι της  κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της σφαγής στην Γάζα.

Εφιαλτική η κατάσταση στη Γάζα – Ο κόσμος «κοιτάει την άβυσσο»

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας , μετά το βέτο των ΗΠΑ στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του, που ζήτησε έντονα να «κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17.487 ανθρώπους, από τους οποίους πάνω από τα δύο τρίτα ήταν γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Έπειτα από δυο μήνες πολέμου και βομβαρδισμών από αέρα, γη και θάλασσα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είπε πως ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας «κοιτάει την άβυσσο».

«Ο κόσμος είναι απελπισμένος, φοβισμένος και εξοργισμένος», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «όλ’ αυτά γίνονται εν μέσω εφιαλτικής ανθρωπιστικής κατάστασης που επιδεινώνεται».

Μεγάλο μέρος των 1,9 εκατ. εκτοπισμένων Γαζαίων κατευθύνθηκε στον νότο, μετατρέποντας τη Ράφα, στα —κλειστά— σύνορα με την Αίγυπτο, σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων.Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, μόλις 14 από τα 36 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν σε λειτουργία.

in.gr

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Πάνω από 17.400 νεκροί από τις θηριωδίες του ισραηλινού στρατού

Πηγή: Associated Press

Περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις θηριωδίες που κάνει το κράτος - δολοφόνος σε 17.487, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Οι περισσότεροι νεκροί είναι παιδιά και γυναίκες. 

Επιπλέον 46.480 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Άσραφ αλ Κούντρα, σημειώνοντας ότι δεκάδες χιλιάδες τραυματίες πεθαίνουν καθώς δεν μπορούν να λάβουν φροντίδα ελλείψει μέσων, νοσηλευτών και θέσεων στα υπερπλήρη και διαλυμένα νοσοκομεία.

Πηγή: Associated Press

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται ασταμάτητοι από το πρωί σε ολόκληρη την Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, μάχες μαίνονται στην περιοχή της Χάν Γιουνίς στο νότο, την οποία ο ισραηλινός στρατός έχει «στοχοποιήσει» ως «έδρα της Χαμάς».

Οι Ταξιαρχίες «Εζεντίν Αλ Κάσαμ», η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι απέκρουσαν επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τις ειδικές ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στην Λωρίδα της Γάζας, ότι η ισραηλινή ομάδα υπέστη μεγάλο αριθμό απωλειών και ένα όμηρος σκοτώθηκε κατά το περιστατικό. Παράλληλα, σημείωσε ότι πολλοί όμηροι σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Με κάθε τρόπο ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, περιγράφει την νέα κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, δηλώνοντας αυτή τη φορά ότι «η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι η λύση για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας».

Η δήλωση του Νετανιάχου ήρθε ως απάντηση στην δήλωση του πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Σταγιέχ, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί η Χαμάς να γίνει εταίρος της Παλαιστινιακής Αρχής, εάν αποδεχθεί την πολιτική πλατφόρμα της PLO.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

902

Συνεχίζει την θηριωδία το Ισραήλ, με την απροκάλυπτη στήριξη των ΗΠΑ που άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 09/12/2023 - 11:23

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μετά και την απροκάλυπτη στήριξη του Τελ Αβίβ, από τις ΗΠΑ που άσκησαν βέτο στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε χθες, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του, που ζήτησε έντονα να «κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε ότι το βέτο που άσκησαν οι ΗΠΑ στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την απαίτηση μιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, τις καθιστά συνένοχο σε αυτά που περιγράφονται ως εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Ο Αμπάς δήλωσε επίσης, ότι καθιστά υπεύθυνες τις ΗΠΑ για την σφαγή των παιδιών Παλαιστινίων, των γυναικών, αλλά και των ηλικιωμένων στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η Χαμάς «καταδίκασε σθεναρά» τις πρώτες πρωινές ώρες το αμερικανικό βέτο, χαρακτηρίζοντας «ανήθικη και απάνθρωπη» τη θέση της Ουάσιγκτον και την «απευθείας συμμετοχή της» στη «σφαγή του λαού μας», με δήλωση του Ιζάτ αρ Ρέσικ, αξιωματούχου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμεντ Στάγεχ στηλίτευσε με τη σειρά του την «αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας να υιοθετήσει σχέδιο απόφασης με στόχο να τερματιστεί η επίθεση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας της χρήσης του βέτο τους από τις ΗΠΑ», που γι’ αυτόν είναι «ντροπή» και ισοδυναμεί με «νέα λευκή επιταγή στη δύναμη κατοχής να σφαγιάζει, να καταστρέφει και να εκτοπίζει».

Πρόσθεσε πως το βέτο δείχνει ότι οι ΗΠΑ «ψεύδονται» όταν λένε ότι ανησυχούν για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Το αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασαν πολύ γρήγορα ανθρωπιστικές οργανώσεις, με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF) να κρίνουν ότι η απραξία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού το καθιστά «συνένοχο στη σφαγή» στη Λωρίδα της Γάζας.

Προκλητικές δηλώσεις ΗΠΑ - Ισραήλ

Ο Αμερικανός αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ρόμπερτ Γουντ είπε πως «δεν υποστηρίζουμε τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός» διότι κατά την άποψη των ΗΠΑ αυτό «απλά θα φύτευε τους σπόρους του επόμενου πολέμου», ενώ καταδίκασε την «ηθική αποτυχία» της απουσίας στο κείμενο καταδίκης των επιθέσεων που εξαπέλυσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο Έλι Κόεν, από την πλευρά του, έκρινε πως θα «εμπόδιζε την καταστροφή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και θα της επέτρεπε «να συνεχίσει να κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας».

Συνεχίζει τις επιθέσεις το Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες πως έπληξε «πάνω από 450 στόχους» μέσα σε 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, δίνοντας στη δημοσιότητα μεταξύ άλλων πλάνα από πλήγματα που εξαπέλυσαν πολεμικά πλοία από τη Μεσόγειο.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για 40 νεκρούς κοντά στην πόλη της Γάζας (βόρεια) και δεκάδες ακόμη στην Τζαμπάλια και στη Χαν Γιούνις (νότια).

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17.487 ανθρώπους, από τους οποίους πάνω από τα δύο τρίτα ήταν γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που δημοσιοποιήθηκε χθες (επάνω).

Στη Χαν Γιούνις, την κυριότερη πόλη στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, ισραηλινό πλήγμα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι, ενώ στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, άλλο πλήγμα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε τη νύχτα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι μισές και πλέον κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί στον μικρό, εξαιρετικά πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα, όπου 1,9 εκατ. άνθρωποι —ή το 85% του πληθυσμού— έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.