Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

➽ Το κράτος - δολοφόνος συνεχίζει τα εγκλήματα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, με τις πλάτες των ευρωατλαντικών ➽ 20.057 άνθρωποι σκοτωμένοι ➽ Στην πλειονότητά γυναίκες, παιδιά και έφηβοι ➽ ΠΟΥ: 9 μόνο από τα 36 νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη εν μέρει ➽ ΟΗΕ: 1,9 εκατ. κάτοικοι (85% του πληθυσμού) εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή: Associated Press

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες μάχες συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το κράτος - δολοφόνος συνεχίζει τα εγκλήματα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, με τις πλάτες των ευρωατλαντικών.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε «τρομοκράτες» κι εντόπισε υπόγειες σήραγγες της Χαμάς στην πόλη της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλήγμα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά) τραυμάτισε πολλούς Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

Ο Παλαιστινιακός πληθυσμός ελπίζει σε αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας την ώρα που όμως οι ισραηλινές επιθέσεις εμποδίζουν τη διανομή βοήθειας στη Γάζα.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δολοφονικές επιχειρήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.057 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και εφήβους, κι έχουν τραυματίσει άλλους 53.000 και πλέον, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν πάνω από 8.000 παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια στιγμή μεγάλο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, έχει μετατραπεί σε συντρίμμια.  Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από αέρα, θάλασσα και γη ανάγκασαν 1,9 εκατ. κατοίκους της περιοχής — το 85% του πληθυσμού— να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Έπειτα από δυο και πλέον μήνες πολέμου, μόλις 9 από τα 36 νοσοκομεία του θυλάκου λειτουργούν ακόμη εν μέρει —όλα βρίσκονται στον νότο—, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ διεθνείς οργανισμοί επιμένουν να προειδοποιούν πως ο πληθυσμός απειλείται από λιμό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.