Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΚΚΕ: Καταστολή, εγκλωβισμός και άσυλο με το σταγονόμετρο για τους ξεριζωμένους — Το αντιδραστικό σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Καταστολή, εγκλωβισμός και άσυλο με το σταγονόμετρο για τους ξεριζωμένους

Τετάρτη 20/12/2023 - 17:31

Σε σχόλιό του για το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο (βλ.κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Η ουσία των περιβόητων πέντε κανονισμών του νέου Συμφώνου της ΕΕ συμπυκνώνεται στα εξής: Από τη μια πλευρά, ένταση της καταστολής, επαναπροωθήσεις με Frontex και φράχτες, εγκλωβισμός σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης (είτε στις λεγόμενες πρώτες χώρες υποδοχής είτε ακόμα και σε τρίτες χώρες) κι άσυλο με το σταγονόμετρο. Από την άλλη πλευρά, “εργαλειοποίηση” των ξεριζωμένων στα γεωπολιτικά παζάρια, συμφωνίες σύγχρονου δουλεμπορίου για φθηνό εργατικό δυναμικό με τρίτες χώρες, πολιτικές “προσέλκυσης ταλέντων” για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι ενώ η φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου μαίνεται σε δεκάδες γωνιές του πλανήτη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ξεριζωμένων να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία, η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο όχι μόνο δεν φέρνει τίποτα καλό για τους λαούς και για την προστασία των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά εντείνει την βαρβαρότητα σε βάρος τους. Άλλωστε, οι μέχρι σήμερα αντιθέσεις των κρατών - μελών αφορούσαν τον “διαμοιρασμό” της καταστολής και της βαρβαρότητας και όχι τα δικαιώματα των κατατρεγμένων.

Η πραγματικότητα είναι μία: Οι θύτες που σκορπούν τον πόλεμο και την εξαθλίωση δεν μπορούν και ούτε θέλουν να προστατεύσουν τα θύματα. Η διέξοδος βρίσκεται στην αλληλεγγύη των λαών και την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τον πόλεμο και την πολιτική της ΕΕ».

902

*

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ανακοινώθηκε συμφωνία για το νέο αντιδραστικό σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τετάρτη 20/12/2023 - 12:28

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, ένα σύμφωνο που ρίχνει τον «πήχη» της προστασίας των δικαιωμάτων των ξεριζωμένων και εντείνει την άδικη πολιτική σε βάρος τους.

Η Μέτσολα είπε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ένα «ισχυρό νομοθετικό πακέτο», το οποίο θα διέπει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ένα νομοθετικό πακέτο που θα είναι λειτουργικό και θα προστατεύει, όπως είπε, και που διατηρεί την ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης.

Το νέο αντιδραστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι προϊόν συμβιβασμού μετά από σκληρά παζάρια μεταξύ των κρατών - μελών που έχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεν ήταν εύκολο», παραδέχτηκε η Μετσόλα, «δεν υπάρχει η τέλεια λύση, αλλά αυτό που έχουμε τώρα στο τραπέζι είναι πολύ καλύτερο για όλους μας».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εκπροσώπων του Συμβουλίου της ΕΕ ξεκίνησαν στις 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, όμως όπως τόνισε η Ρ. Μέτσολα στην πραγματικότητα οι προσπάθειες για μια συμφωνία στη μετανάστευση και το άσυλο έχουν κρατήσει δέκα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καταθέσει τις προτάσεις της για ένα νέο σύμφωνο το Σεπτέμβρη του 2020.

Το νέο Σύμφωνο επεκτείνει και δυναμώνει την άδικη και απάνθρωπη πολιτική σε βάρος των ξεριζωμένων. Διατηρεί τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη μετατροπή των πρώτων χωρών υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, προωθεί τις fast track μαζικές απορρίψεις ασύλου, ενισχύει τις απελάσεις και τις επαναπροωθήσεις, αλλά και γενικεύει τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.