Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Το πάπλωμα του Προέδρου: Νέα βάρβαρα μέτρα ‒ Πρόληψη και αλληλεγγύη από το Σόιμπλε ‒ Σταθερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κατοστάρι για τους επιχειρηματίες και μαραθώνιο για τον λαό ‒ ΚΚΕ: Μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος η απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ, του χρέους και από τις αλυσίδες των μονοπωλίων


Προετοιμάζονται νέα δεινά για τον λαό στη σκιά της προεδρολογίας
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τετ, 10/12/2014 - 12:47
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 10/12/2014 - 21:59
Με ζητούμενο να γίνουν οι καλύτεροι διαχειριστές της κρίσης στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε ένα αδιάκοπο παζάρι επιδίδονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για να εξασφαλίσουν 180 είτε 121 βουλευτές. 
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το επόμενο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, το οποίο θα προωθηθεί ανεξάρτητα από «διαπραγματευτή», κάνοντας επιτακτική την ανάγκη της άμεσης λαϊκής παρέμβασης και της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.
H συγκυβέρνηση αριθμεί 155 βουλευτές, και για να ψηφιστεί ο Σταύρος Δήμας απαιτούνται 180 βουλευτές, γεγονός που στρέφει το ενδιαφέρον της στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Διαψεύδει ο Σαμαράς άλλη νέα υποψηφιότητα στην 3η ψηφοφορία
Το δίλημμα της σταθερότητας ή της αστάθειας προέβαλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ και ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των ψηφοφοριών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Με ζητούμενο την διατήρηση του τιμονιού της διαχείρισης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως κάποιοι «προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με απειλή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος. Επί μήνες τώρα ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό».
Εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από τις τοποθετήσεις αξιωματούχων της ΕΕ λέγοντας «η Κομισιόν χαρακτήρισε δημοκρατική απόφαση την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν και μία πράξη ευθύνης. Δεν μπορούμε μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες να αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα».
Διέψευσε τα σενάρια πως ο Σταύρος Δήμας θα αντικατασταθεί στην τρίτη ψηφοφορία από άλλη υποψηφιότητα λέγοντας «τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες» και υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και πως «ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές».
Πρώτα τα μέτρα και μετά συζήτηση της προληπτικής δανειοδότησης δηλώνει ο Σόιμπλε
Την συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων έθεσε σαν όρο για να συμφωνηθεί η προληπτική πιστωτική γραμμή ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αναφερόμενος στην προληπτική πιστωτική γραμμή, δηλαδή στη δανειοδότηση της Ελλάδας αν κριθεί αναγκαίο εντός του 2015, δήλωσε πως
«αυτό όμως είναι ένα βήμα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον δρόμο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες είναι ενθαρρυντικές για όλους ώστε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο».
Ξεκαθάρισε ότι η γερμανική Καγκελαρία αναμένει από την Ελλάδα και προφανώς από την όποια κυβέρνηση να συνεχίσει τα μέτρα λέγοντας πως «ο δρόμος της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων ήταν επώδυνος, αλλά ο σωστός».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι η επίσπευση των διαδικασιών εκλογής προέδρους της Δημοκρατίας έγινε για λόγους πολιτικής σταθερότητας έτσι ώστε όπως είπε σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη, άρα να εφαρμόσει τα μέτρα.
Ισχυρίστηκε πως «οι εταίροι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση της επόμενης μέρας, της ημέρας μετά το μνημόνιο».
Καθησυχάζει ξανά τους επιχειρηματικούς ομίλους ο ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχείς και αλλεπάλληλες οι διαβεβαιώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό από μια δική του κυβέρνηση.
Το ξεκαθαρίζει ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», λέγοντας χαρακτηριστικά πως
«δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία» και συνεχίζει τις διαβεβαιώσεις, προσθέτοντας ότι «το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει» και στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να εγγυηθεί στην ΕΕ «μια σταθερή κυβέρνηση, ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος και ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του θα διατηρήσει όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο που πηγάζει από την ΕΕ, όπως είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και ότι η ανάπτυξη θα προκύψει μέσω των (υγιών) επιχειρηματιών, γι' αυτό άλλωστε πυκνώνει τις επαφές μαζί τους εντός κι εκτός Ελλάδας.
Με αυτή την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης στον «Real Fm», δηλώνοντας ότι
«επιδιώκουμε λύσεις εντός ευρώ», τονίζοντας μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι μια αριστερή ευρωπαϊκή δύναμη».
Στο ενδεχόμενο που κληθεί μετά από εκλογές μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ανέφερε πως «έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών» και πως η διαδικασία «θα πάρει χρόνο, δεν θα είναι κατοστάρι», συνεπώς προκύπτει ζήτημα και μεγαλύτερης παράτασης του μνημονίου. 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
«Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση. Καμιά καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, στο όνομα της αναμονής για τη διαπραγμάτευση, για τις ψηφοφορίες στη Βουλή, και τις πιθανές εκλογές.
Η επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ενταγμένη στον σχεδιασμό για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ανεξάρτητα από την όποια παράταση του μνημονίου και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης.
Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό, ότι δεν θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί ο συνταγματικός ρόλος τού συγκεκριμένου θεσμού αφορά στην επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζει η εκάστοτε Βουλή και κυβέρνηση.
Μέσα απ' αυτή την εξέλιξη, η μεν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποσπάσει την ευρύτερη συναίνεση στην υλοποίηση νέων αντιλαϊκών επιλογών, ο δε ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτός να αναλάβει τη διαχείριση και διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία σε κάθε περίπτωση εξελίσσεται σε βάρος του λαού. Άλλωστε, και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για να βρει τους 180, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για να βρει τους 121, συμμαχώντας ακόμη και με "μνημονιακούς" βουλευτές, στόχο έχουν να μετατρέψουν τον λαό σε παθητικό θεατή των εξελίξεων, να αναζητά δήθεν τον "καλύτερο" διαπραγματευτή εντός των αντιλαϊκών τειχών.
Αυτό που έχει άμεση ανάγκη ο λαός, είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Οι αντιλαϊκές εξελίξεις δεν μπορούν να αποτραπούν από κυβερνήσεις που αναγνωρίζουν το χρέος, αποδέχονται τα δεσμά διαρκείας της ΕΕ, και "πίνουν νερό" στο όνομα της ανάκαμψης του κεφαλαίου, που πατάει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων και απαιτεί την κατεδάφιση και όσων έχουν ακόμη απομείνει όρθια, σε όφελος των ίδιων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, και στις ερχόμενες εκλογές, γιατί αποτελεί τον πραγματικό μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας.
Γιατί θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για τον λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο, που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες.
Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού, για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων, και ανάκτηση των απωλειών. Να ανοίξουμε τον δρόμο για τη
μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι να απαλλαγεί οριστικά ο λαός και η χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων, να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία».
Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.