Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Θαυμασμός για τον εργασιακό μεσαίωνα - Αθλιότητες στο εσωτερικό μέτωπο - (Συν)εργασίες με τη ΔΗΜΑΡ για το πάπλωμα του προέδρου


ΣΥΡΙΖΑ
Θαυμασμός για τα «διεθνή πρότυπα» εργασιακού μεσαίωνα
Με τον γενικό διευθυντή, Guy Ryder, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στη Γενεύη συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα μεταβαίνει στο Βελιγράδι, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Τ. Νίκολιτς.
Ο Αλ. Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του, ισχυρίστηκε ότι τα μνημονιακά μέτρα είναι... παραδοξότητα, ξένη προς το ευρωενωσιακό κεκτημένο, όταν την ίδια στιγμή εφαρμόζονται και στις χώρες χωρίς μνημόνιο.
«Τα μέτρα που έχει επιβάλει η τρόικα μέσα από το μνημόνιο, είναι έξω από τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και από όλα όσα διεθνώς είναι αποδεκτά για τις εργασιακές σχέσεις» υποστήριξε.
Αλλά το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων είναι κοινή συνισταμένη όλων των μειγμάτων διαχείρισης στον καπιταλισμό.
Υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εναρμονίσει «την εργασιακή νομοθεσία με τα διεθνή πρότυπα»!
Μίλησε περί λογοδοσίας της τρόικα 
«διότι ζήτησε και επέβαλε μέτρα που είναι πέρα και έξω από το ελληνικό Σύνταγμα, πέρα και έξω από τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο»!
Κι αυτό όταν η τρόικα δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ' το να εφαρμόσει τη στρατηγική των καπιταλιστικών οργανισμών που τη συνθέτουν.
Αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ 
και Στο εσωτερικό μέτωπο
Στο μεταξύ, τις βασικές παρεμβάσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας ανέπτυξε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και βουλευτής Γ. Σταθάκης σε συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία παραβρέθηκε προχτές έπειτα από σχετική πρόσκληση.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε μέτρα όπως ρύθμιση των κόκκινων δανείων και αναδιάρθρωση των συνολικών οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, δημιουργία υπηρεσίας εξυπηρέτησης επιχειρήσεων κατά το πρότυπο των ΚΕΠ κ.ά.
Ο Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί αποσταθεροποιητικά και υπονομευτικά στο βαθμό που αρνείται να προκηρύξει το συντομότερο εκλογές.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να σχολιάσει τη θέση του ΚΚΕ, όπως την εξέφρασε σε συνέντευξη ο ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, για την ανάγκη κινητοποίησης του λαού και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι θα κάνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσα δεν κάνει επί μνημονίου, υπονοώντας ότι το ΚΚΕ δεν εναντιώνεται στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αθλιότητα.
  • Το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς μεγάλο για να τολμά τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μάλιστα λίγες μέρες μετά την πανελλαδική πανεργατική απεργία, για την επιτυχία της οποίας οι κομμουνιστές έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις, έχοντας σε πολλές περιπτώσεις να αναμετρηθούν και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που κηρύττουν τη μοιρολατρία, τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και το συμβιβασμό με τη μιζέρια. Άλλωστε, η «Αυγή» την τελευταία βδομάδα άρχισε να την προβάλλει
Τα βρίσκουν
Συνάντηση αντιπροσωπειών ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ
Βήμα βήμα διεκπεραιώνονται και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ.
Χτες στη Βουλή συναντήθηκαν εκ νέου αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων με επικεφαλής τους γραμματείς των Κεντρικών τους Επιτροπών.
Μετά τη συνάντηση, ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, δήλωσε ότι
«έγινε ένας ουσιαστικός κι εποικοδομητικός διάλογος στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας» και πως συμφώνησαν «σε αρκετά προγραμματικά σημεία με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση», όπως στο ζήτημα της «αναδιάρθρωσης του χρέους, χωρίς μονομερείς ενέργειες» και στην «προώθηση κοινωνικής πολιτικής και ανάπτυξης». Ο Θ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «θα καταψηφίσει».
Επισημάνσεις, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.